IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Absoliutnoto duno tuka spored men e 24.

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
      айде паникьорчетата дайте на 29,90 де може и на 29,50 айде де
      На 20 сигурно ще драскаш - "айде паникьорчетата дайте на 19,90 де може и на 19,50 айде де"

Коментар

• айде паникьорчетата дайте на 29,90 де може и на 29,50 айде де

Коментар

• Продавайте братя, продавайте!
          Ние ще ви помогнем да се отървете по-бързо

Коментар

• Не съм казал, че прогнозите са за две седмици, а че ги направих преди две седмици. Всъщност под краткосрочни прогнози имам предвид месечни прогнози.

Потвърждавам направената по-долу прогноза за консолидация на цената в упоменатия ценови диапазон до 15.11.2007, когато според предварителната информация мениджмънтът ще анонсира нови хоризонти. Тъй като цената на акцията вече е натоварена със сериозни очаквания и изпреварва фундамента, според мен възможностите за ръст след анонсирането на нови позитивни прогнози ще се ограничат в рамките на 5-10%.

Към настоящият момент обаче е трудно да се прогнозира дали този потенциал ще се реализира, защото върху мотивацията на инвеститорите през този период в доста голяма степен ще влияят и много други фактори, които са трудни за прогнозиране - нестабилността на пазара, поведението на индивидуалните вложители във взаимните фондове, желанието за прибиране на печалби и редуциране на риска, неяснотата около алокирането на средства за IPO-то на Енемона и т.н.

Направената прогноза има аналитичен характер и не съдържа препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Коментар

• Dai i mesechni prognozi. Kvo e tui 2 sedmici.

Коментар

• Преди около две седмици, на 23.10.2007, направих следните краткосрочни прогнози за Монбат:

Първоначално изпратено от Valuator
                  Тук времето на резките стартове мина Да ме прощават играчите, но тук въпросът е дали актуализираните прогнози на мениджмънта ще съумеят да задържат мотивацията на инвеститорите (защото спекулантите вече излязоха)
                  Първоначално изпратено от Valuator
                  ... има доста фондове, които нямат интерес цената да пада под 29-30 и подпират цената, за това смятам, че консолидацията е най-вероятния сценарии - танци в диапазона 29.5 - 31.5 лв
                  Тогава много хора тук наскачаха да се карат грозно, но сега едва ще има толкова много мераклии да спорят така ентусиазирано

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                    Az sam dovolen, che razcashih tuk v diapazon 28-31 predi vreme
                    и аз така франки, само че любимото ти олово на 108-110 , не че не можеше и на 120 де, ама...в тия смутни времена нещо ликвидно требваше да се продаде ...та монбата остана(и то задълго го мисля, еле па ако докара и 20%+ рентабилност) а оловото замина
                    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Commentator, ти нямаш притеснение както и аз, затова че цената ще расте, но много хора се изнервиха от това поклащане нагоре и надолу! И както забелязахме днес продавачи повече от купувачи. Бях обнадежден, че цената ще стигне 35-36 скоро, но поради тия IPO, и поради това, че зайците са уплашени от множеството статии, изказвания, затова че скоро ще е крахът на борсата, не позволява достигането на нивата по-горе. (не представлява препоръка)

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                        Коментаторе, само не ми обяснявай, че ти се изказваш по-консервативно, за да се направи трезва преценка.
                        Ти, лично ти, каква полза имаш от това ако имаш акции тук, а пък акцията тръгне надолу.
                        По никакъв начин не вярвам ти да си загрижен за някой друг.Всеки играе за себе си и това е от ясно по-ясно.

А че тези, които са купили на 33.50 ще спечелят съм 200% сигурен.
                        profix, аз също нямам никакви притеснения за Монбат и за това, че акцията ще расте и то в пъти в бъдеще. След 10 г. акцията сигурно ще струва 1000 лв., а след 100 г. може би 1000 лв. след сплит 1000 към 1.

Но кой балък би се съгласил да купи с 10% по-скъпо, ако може да си купи с 10% по-евтино?

Аз лично имам достатъчно много акции на Монбат. Но не виждам смисъл от плоско агитиране за купуване, така или иначе пазарът не се влияе от такива изказвания. Затова предпочитам да прочета нещо смислено и полезно във форума, а не просто up, up и подобни.

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                          Коментаторе, само не ми обяснявай, че ти се изказваш по-консервативно, за да се направи трезва преценка.
                          Ти, лично ти, каква полза имаш от това ако имаш акции тук, а пък акцията тръгне надолу.
                          По никакъв начин не вярвам ти да си загрижен за някой друг.Всеки играе за себе си и това е от ясно по-ясно.

А че тези, които са купили на 33.50 ще спечелят съм 200% сигурен.
                          Извинявай, ама разсъждавайки така означава ако забележим или подозираме някаква нередност в отчетите да си траем, за да не притесним балъците, на които ще купят от нас акцията. Това не е инвестиране. Няма лошо, но Монбат, струва ми се стреми да е по-различна компания.

Коментар

• Az sam dovolen, che razcashih tuk v diapazon 28-31 predi vreme

Коментар

• Гари, така стана тая работа, дигнали са се цените, монбатския акумулатор май станал над 110лв, еми мерси, купих си едно "бошче" за 140, поне че ме кара 7-8 години колкото миналото "бошче" /а и гаранция 3г./... ама като сметнеш то само на гаранцията излиза по-евтино ... А един приятел каза че у Америка акумулатори да искаш, по 40-50 долара вървели.. те тва е сега с тоя долар да дотъркаляш едно корабче с акумулатори и да продаваш, да продаваш .... /абе майтапиме се Гари, дано да им вървят акумулаторите скъпо, че да покажат големите резултати и в отчетите и да оправдаят еланските опасения за обалончване на пазара ... /

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ
                                Много поскъпнаха тези акумолатори, спрямо миналата 2006-а година има 50% ръстове на цените. Ето цените на EXIDE, както ги дава вносителя ДИДИ-94.
                                На това се дължи и голяма част от ръста в приходите за продажби.
                                Абе ако цените на акумулаторите са се вдигнали с 50% и приходите на Монбат също с 50%, с колко всъщност се е увеличала продажбата на акумулатори? И къде са приходите от тия 27% повече акумулатори, за които говори Бобоков старши?

Коментар

Working...
                                X