IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес темата е много дискутирана. Монбат паднал 2-3 %, голяма работа. Всъщност оптимистите, а по-добре си мълчете, да си понапълним още малко, пък след време ще видим кое е дъно и кое връх.
    А продавачите ще ги питам след няколко дни каква друга акция ще си купят.
    Успехи и на оптимистите и на песимистите!

Коментар

• Първоначално изпратено от QUANTUM
      Как дъното ще е номинала бе, само колко сте невежи, а пък сте тръгнали да драскате тука и да се правите на разбирковци...дъното е разбира се, 0,00 лева.

Иначе писах тука може би вече над 100 пъти и съм банален, но през 2005г. пак имаше разбирачи дето предричаха крах, а ко стана, ние си направихме милионите, а те си броят стинките.

Хайде със здраве.
      Я СПРИ ДА ПИШЕШ А ? МИЛИОНЕРЧО

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
        ако пазара не отчете на 15 .11. 2007 прогнозите като положителни нищо чудно и 25 да видите - не е препоръка
        ТИ КОЛКО СИ ИМАЛ ПО МАТЕМАТИКА ,ЧЕ СИ МНОГО ЗЛЕ

Коментар

• Как дъното ще е номинала бе, само колко сте невежи, а пък сте тръгнали да драскате тука и да се правите на разбирковци...дъното е разбира се, 0,00 лева.

Иначе писах тука може би вече над 100 пъти и съм банален, но през 2005г. пак имаше разбирачи дето предричаха крах, а ко стана, ние си направихме милионите, а те си броят стинките.

Хайде със здраве.

Коментар

• Ей злобарите ... пак наискочихте от мишите дупки!
            Айде обратно ...

Коментар

• ако пазара не отчете на 15 .11. 2007 прогнозите като положителни нищо чудно и 25 да видите - не е препоръка

Коментар

• Да, май си прав, дъното е около номинала.

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                  Не, не и не, и 2 лв. са много тук.
                  Чакам категорично на 1,80 лв.
                  Вие сте ебати оптимистите - дъното е около номинала ))
                  Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Valuator, не мисля, че натискът е конкретно върху Монбат, а върху борсата като цяло, и тъй като Монбат вече се търгува на добри цени, нормално е вече и тази акция да се влияе значително от общите пазарни настрояния.

Аз лично не виждам някоя друга позиция да не е под натиск (освен Кремиковци ).

Търсенето се оттегли като цяло от повечето позиции, което прави акциите безтегловни. Но според мен това няма да продължи дълго. В противен случай кешът, който фондовете са насъбрали, ще трябва да се върне на инвеститорите, което едва ли им се иска.

Конкретно за Монбат, мисля че цената е по-скоро адекватна. Единствената причина, поради която компанията няма по-големи приходи и печалби, е липсата на свободен производствен капацитет. Важното е, че мениджмънтът работи по въпроса.

За мен лично силен индикатор за бъдещото развитие на дружеството е, че продажбите в Италия растат шеметно. Това е вторият по големина вторичен пазар за акумулатори в Европа, а Монбат едвам започва да навлиза там. Доверието на германския и италианския пазари, двата най-големи и силно конкуренти пазара в Европа, в Монбат засвидетелстват адекватната маркетингова политика на дружеството и е залог за голям растеж дълги години занапред. Единственото ограничение е, че Монбат не може да поеме цялото търсене. Затова на дневен ред идва необходимостта от откриване на нови мощности за производство на акумулатори, защото и планираните 2 550 000 броя на година са вече недостатъчни.

Ако Монбат успее да набави необходимия капацитет, за да удовлетвори търсенето на продукцията си (което може да стане и чрез придобиване на друг играч от бранша), тогава цената на акцията ще се увеличи в пъти много скоро. Това е нещото, което може да изстреля акцията много бързо и много високо.

Така че според мен добрите перспективи, както и гъвкавостта и бързината, с която действа мениджмънтът (неслучайно изтеглят част от планираните за 2008 г. инвестиции към 2007 г.), оправдават сегашната цена.

Аз лично очаквам скоро много положителни новини, далеч по-значими от тези за новите рециклиращи заводи и очакваните възходящи корекции на прогнозите за 2008 г. и 2009 г. Но да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от Lolita
                      Първоначално изпратено от franky4fingers
                      Absoliutnoto duno tuka spored men e 24.
                      А върхът колко е ?
                      Той клони към безкрайност.

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                        Absoliutnoto duno tuka spored men e 24.
                        А върхът колко е ?

Коментар

• Не, не и не, и 2 лв. са много тук.