IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако и днес, след новините за Монбат, пазара не изгърми и някой започне да разправя, че всичко е предварително консумирано, ще се замисля що за пазар е това

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
      Първоначално изпратено от tedi79
      Верно е, ама и такава като Монбатя нема..:-)

То от 32 до 28 си беше хубава корекция - следва хубава ерекция..:-)
      На Батя Монбатя утре сигурно ще е към 32.50 - 33.00, а другата седмица може да почне от 35.00 нагоре.
      Да, и аз съм на мнение че сегашната ситуация на пазара няма да позволи кой знае колко рязко покачване тук. Но това ще е добра възможност за някой инвеститори които могат да смятат да влязат в позицията, вместо да си стискат кеша и с 1/30 от него да си купят Енемона
      Иначе на мен резки скокове не са ми нужни. Важното е че компанията се развива отлично, перспективите стават все добри, мениджмънта има нови идеи за инвестиции и т.н.
      Колкото до Р/Е на акцията през 2009 г., мисля че ще е около 25-28. Просто тогава компанията ще има още на къде да се развива с темпове над средните на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от HOLLOW-TIP
        Прогнозите дори ще бъдат преизпълнени, има много предпоставки за това. Който купил - купил, от другата седмица ще са други нивата.
        Не бързай толкова, нека новините да стигнат до по-широка аудитория. Днес в Дневник, утре в Капитал и т.н. Аз очаквам добър ръст чак след ИПО-то на Енемона.

А за прогнозите, и аз си мисля, че ще бъдат преизпълнени, Монбат имат добра традиция в това отношение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo
          аз ли не смятам правилно, или ако всичко мине по мед и вода, към 2009 акцията трябва да е 100лв.? при п/е 32-34. (съвсем грубо)
          Да, а при Р/Е 60 трябва да е 200 лева. От какъв зор цена/печалба след 2 години трябва да е 32? Според мен далеч по-реално е да е 13, което си отговаря на сегашната цена.

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=398380

"Монбат" чака 6 пъти по-висока печалба през 2009 г. Компанията залага на "Старт Добрич" и завода в Сърбия за по-високи резултатиот Чавдар ПЪРВАНОВ

15 ноември, 17:56

Мениджмънтът на производителя на акумулатори "Монбат" ревизира прогнозите си за финансовите резултати на дружеството за тази и следващите две години. Компанията вече очаква близо 16.7 млн. лв. нетна печалба за 2007 г. при оборот от около 132 млн. лв., което е съответно с 11% и 20% повече от прогнозите в началото на годината, направени в бизнес плана.

Резултатите се очаква да се повишат още по-силно през следващите две години, в случай обаче че и цената на оловото на международните борси се задържи на нива от 2.5 хил. и 2 хил. долара (в момента тримесечен фючърс на олово на Лондонската борса за метали е 3535 дол. за тон - малко под абсолютния рекорд от 3535 дол.). Цената на цветния метал е от ключово значение за разходите на предприятието, тъй като формират около 70% от себестойността на продукцията. Със стартирането на завод за рециклиране на олово в Сърбия през следващата година обаче се очаква себестойността на продукцията на монтанската компания да се понижи значително. Инвестиционната програма предвижда увеличаване на дела на собствените суровини до 75% през 2009 г. при 38% през настоящата.

Ако целите на ръководството бъдат постигнати до 2009 г., дружеството трябва да увеличи продажбите си близо два пъти, а нетната печалба ще нарасне 6 пъти (виж графиката).

"Монбат" се наложи като едно от най-перспективните дружества на пазара и в тази връзка направените прогнози изглеждат оптимистични, но и без съмнение реализируеми, коментира вчера Минчо Минчев, главен дилър в Инвестбанк. Според него за постигането на ревизираните прогнози се залага на работата на добричкото предприятие за акумулатори за тежкотоварни автомобили "Старт", което "Монбат" придоби в началото на годината и след модернизация отново възобнови дейността му през септември. Другият фактор за растежа ще е намаляването на разходите чрез пускането на завода в Сърбия.

Печалбата на "Монбат" от началото на годината до септември надхвърли 10.1 млн. лв., което е над два пъти повече от същия период на миналата година. Приходите на компанията пък се покачват с повече от 50 на сто до 85 млн. лв.

Вчера книжата на дружеството поскъпнаха с 0.83 на сто до 30.54 лв. за брой, а в сряда скокът им беше още по-солиден - 4.70%, което се обясняваше и с корекцията от началото на работната седмица.

Коментар

• аз ли не смятам правилно, или ако всичко мине по мед и вода, към 2009 акцията трябва да е 100лв.? при п/е 32-34. (съвсем грубо)
              Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• Франки, и аз мисля, че източника е добър, но искам да си сверя часовника.

Ако ползваш много висока премия можеш да се окажеш извън пазара и да изпуснеш атрактивни предложения. В случая няма такава опасност, но има и други акции на пазара.

Коментар

• vigilo, tova koeto polzvash e dobur iztochnik

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
                    Първоначално изпратено от vigilo

Каква трябва да е според теб еquity risk premium за България- 6.5?
                    5.5 v nai-loshia sluchai. Moje i malko po-malko, no ne po-malko ot 5.
                    Ясно. Аз използвам това за начало:
                    http://pages.stern.nyu.edu/~adamodar/ и после виж Country Default Spreads and Risk Premiums. Затова ползвам 6.5%, но май ще сменям източника.

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
                      POVTARIAM:

Още се чудя, как човек който няма 1-на акция,беден и гладен е като Църковна мишка,болен е явно......до кога ще пише по форумите ????

ФАКТС за лечение си ...........очеизвадно е

Men Facts mi opravi nastroenieto v nachaloto na sedmicata kato se izkaza negativno za tazi akciq zashtoto koito go sledi ot po odavna znae kato se izkaje negativno za neshto obiknoveno cenata e UP UP UP

ne e preporyka
                      Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от tedi79

На Батя Монбатя утре сигурно ще е към 32.50 - 33.00, а другата седмица може да почне от 35.00 нагоре.
                        __________________________________________________ __
                        Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                          Abe nali znaete, che akciq de hodi samo nagore nqma ........

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilo
                            Добре си го направил, супер. Благодаря за пояснението!

Каква трябва да е според теб еquity risk premium за България- 6.5?
                            5.5 v nai-loshia sluchai. Moje i malko po-malko, no ne po-malko ot 5.
                            __________________________________________________ __
                            Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Първоначално изпратено от 6u6umiga
                              Първоначално изпратено от tedi79
                              Най-добрата акция за дългосрочно инвестиране - това е Монбат!!!:-)

Отделно е апетитна и за спекуланти, защото прави резки подскоци при добри новини - а пък те бол..:-)

За професионализма и откритото управление на мениджмънта Батя вече ви е говорил много..:-)

Facts e пич - един срещу всички и навсякъде...:-) - цирк голям..:-)

Айде със здраве и не се надпреварвайте утре за 9:30, че да не стане фал като с Каолин днес!
                              Теди, точно Монбат е опасно за спекулиране.
                              Че прави подскоци нагоре , прави.
                              Ама за спекула трябва да прави и често подскоци надолу :-)
                              Оставам с впечатлението , че много опитни играчи спекуланти , останаха разочаровани при продажбите на МОНБАТ , след многократните й подскоци нагоре!
                              Така е. Аз имах предвид бързи покупко-продажби на същия или на следващия ден с 5% горница..:-) на по-малки пакети естествено. Познавам доста хора, които го правят.
                              Иначе и ти си прав - доста хора продадоха на най-различни по-ниски нива с цел да си ги купят обратно по-евтино, но не би..:-)
                              Нищо де, то нали затова е Борса. Успехи!

Коментар

• Abe nali znaete, che akciq de hodi samo nagore nqma ........

Коментар

Working...
                                X