IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега остава ,пак да оревете интелигентно при това :

"Кой ни открадна форума ?

Може би това, уважаеми Продигал е единствената реакция на интелигентните мъже когато основателно ги притискат техните опоненти с техните за съжаление интелигентни глупости, написани черно на бяло в Инвестор БГ.
    пп. Това се отнася и за не моят приятел :EquityPrivate,
    виж теб, Продигал, въпреки изписаните от теб глупости, продължавам да смятам за почтен, а защо не и за приятел.
    Просто не съм забелязал да се продаваш напоследък, пък и преди това, за разлика от други ГУРУТА.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
      Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
      Какво ще каже платената публика в Народния театър
      В Народен театър в момента СЕ ИГРАЕ това

http://www.nationaltheatre.bg/index.php?NameID=264

Интересно ти какъв играеш, по принцип
      А Бобоковите каква ли роля играят ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
        Какво ще каже платената публика в Народния театър
        В Народен театър в момента СЕ ИГРАЕ това

http://www.nationaltheatre.bg/index.php?NameID=264

Интересно ти какъв играеш, по принцип

Коментар

Че темата ми е перфектна е ясно за всеки лузър !Че се харесва на всички тоже !
          Въпросът е : Ти харесваш ли се ???
          Задавам този въпрос ,защото ,така или иначе никой не може да оспори :
          ТИ СИ ИНТЕЛИГЕНТЕН !! Е И ???
          Ами интелигентен съм, а ти ,както си личи и от твоите думи, не си.
          Дали се харесвам? Физически ли? Трябва да сваля 2кг, но да, харесвам се.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
            Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko

За г-н EquityPrivate, обаче случаят е друг:

Просто въпросното момченце е доказан, интелигентен при това, платен /може би/
            клакьор на тотално обезценяващите се напоследък Монбат!
            Може би сега вече би трябвало да осмислим, уважаеми EquityPrivate, твоите дълбокомислени слова:
            "Да съм казвал някога кога купувам и кога продавам"
            Бих добавил само:
            "Да си казвал някога дали говориш честно на народонаселението?"

пп. Забравих да кажа, уважаеми г-н клакьор EquityPrivate:
            Не купувам вече на 4лв, не купувам и на 3,50лв, може би 2,50лв е справедлива оферта?
            Какво ще каже платената публика в Народния театър?
            Чиче, много ми хареса темата ти. Аз по принцип никога не препоръчвам нищо, така че не бих могъл да ти кажа дали да купуваш или не. Това не мога да го предценя за теб.
            Лично мисля, че всичко под 3лв би било атрактивно, но пак не бих казал във форума дали ще купя или не.
            Че темата ми е перфектна е ясно за всеки лузър !Че се харесва на всички тоже !
            Въпросът е : Ти харесваш ли се ???
            Задавам този въпрос ,защото ,така или иначе никой не може да оспори :
            ТИ СИ ИНТЕЛИГЕНТЕН !! Е И ???

п.п. забравих да поясня :
            "СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ "-Български игрален филм !!!!!

Коментар

За г-н EquityPrivate, обаче случаят е друг:

Може би сега вече би трябвало да осмислим, уважаеми EquityPrivate, твоите дълбокомислени слова:
              Бих добавил само:

Не купувам вече на 4лв, не купувам и на 3,50лв, може би 2,50лв е справедлива оферта?
              Чиче, много ми хареса темата ти. Аз по принцип никога не препоръчвам нищо, така че не бих могъл да ти кажа дали да купуваш или не. Това не мога да го предценя за теб.
              Лично мисля, че всичко под 3лв би било атрактивно, но пак не бих казал във форума дали ще купя или не.

Коментар

• Утре по тази позиция много кръв ще се лее.....

Коментар

• Пуснато на: Чет Окт 09, 2008 10:50 pm в темата Еврохолд:

--------------------------------------------------------------------------------

Forex Master написа:
                  Утре колко ще е ?

Чичко написа:
                  Утре няма да е николко ....!
                  купувам МОНБАТ на 4 лв ,

15000 броя по 4 лв !!!

мисля ,че си го заслужих ! барем 5 бели косъма имам днеска от тех !
                  А на главният брокер на ЕЛАНА, Иван ще кажа : СОРИ , ДНЕСКА МИ СЕ СМЕЕХТЕ ,ЧЕ СЪМ ЛУД И НЕ ЗАТВАРЯМ ПОЗИЦИЯТА ! сори , понякога ПРОФИТО бърка , а клиента печели !!!!
                  п.п. добре ,че САШО , американеца / централа на Райфазен / , не бърка!!!!!!! п.п.да живее ШОРТА , разбира се УЛТРА ШОРТА !!!! ,/за АМЕРИКА ,ДЕ ! / за пешо777 ,не обяснявам /. ЗА малкото грамотни хора във форума е безмислено !!!!
                  п.п. да събудих любопитсвото ви , профитата ,още утре ще проверят ,дали е верно ! , кой е ИВАН от ЕЛАНА , кой е САШО американеца ! Е И ?
                  ЗА ЗЛОБЛЮВЦИТЕ - БОЙ !!!!, да живее АМЕРИКА !!!

п.п. Безплатен обяд няма ! Който иска нека да си го плати ,който - не СОРИ !!! Сега е много смешно ,нали !

П.П. А какво ,ще става с БФБ ,виж по долу ,мнението на ГЛОБЪЛ МАРКЕТ ,представители за Източна Европа за ДЖИ ПИ МОРГАН !!!!, вече мой приятели . Успех Франтишек !/ ако разбираш Български ,де /

После се намеси великият:EquityPrivate в темата за Монбат

Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 12:18 am Заглавие:

9 малки негърчета написа:
                  Толкоз големи таблици кура досега не е пускал. Що ли сега се напъна, да не би, да е решил, да продава? )))

Ne, shte kupuva ,
                  плюс много таблици ,много анализи ,бих казал много бълвоч ,от името на :
                  EquityPrivate

чичко написа:

Без ,да се хвалим ,но ЪПЪТ ,го предвидихме ,преди 20 часа !
                  Както и да е : потвърждавам ,ти приятелю , че по един или друг начин до края на декември , макар и зиг -заг ,ще бъде така !/може и част от януари , МОЖЕ ! ???/
                  Ти обаче си друга бира , ти си : EquityPrivate ,казвам това без ни най-малка насмешка !!! Е И ?
                  цитат: чичко паричко към EquityPrivate ВЧЕРА !

СВЕТНИ СЕ ПРИЯТЕЛЮ ,ще има ли повишение до края на годината ?
                  може приятелю ,да има остатък от повишението и през януари догодина !
                  Това за висшия пилотаж ! там има въртележки ! На теб бих казал следното :

" не се гаси туй ,що не гасне "- Ив. Вазов - "Поля и гори"

"Ерго, никой не спори, че си съвестен, прилежен, УМНИК! Предполагам си наясно как може да се направи тарикатски одит, респ. 3-месечен отчет.
                  Но кого го грее това ако твоите прогнози са прецакани още от самия замисъл на създаването на дружеството. И все пак, успех ти желая!"-НАПИСАХ ТИ ВЧЕРА !

Ето ти и продължението към същата дата EquityPrivate:
                  Нека приемем хипотетично ,че мажоритаря е измамник ????
                  при положение ,че той владее дадена компания ,
                  чиито Free-float е :24,4283 %,
                  дай разумно обяснение ,какъв е мотивът на мажоритаря да потдържа голяма пазарна капитализация ???

жокер 1 : кой взел кредити ,взел ,така и така вече е ужасно трудно , пък и без това нямаме нужда !макар ,че правило е за такива компании ,когато вземат кредит е РИСКЪТ , да види каква е била пазарната капитализация на листваната компания !

жокер2: Бил Гейтс притежава 11% от МАЙКОЛСРОФТ!
                  Мажоритаря на ЯХУ ,притежава едва 4 % от компанията !!!!!!!
                  сещаш ли се приятелю в нормалните държави ,в нормалните западни компании какви са мажоритарите ,и най-вече какво мазнене пада на общото събрание от страна на мажоритарите към то негово величество МИНОТАРЯ !

жокер 3 : как си представяш общото събрание на тази компания ,т.е. как си представяш ,че ти като въшлив минотар ,ще вземеш думата и ще им го забодеш :
                  защо ,бе джанъм в условия на тотално сриващ се пазар ,ВИЕ МАЖОРИТАРИ ,,харчите ресурса на компанията ,чрез серия обратни изкупувания , които така и така не доведоха до нищо ?

Бих казъл така е , доведоха до нулев дивидент ЗА МИНОТАРИТЕ , а пък отделно и някакъв процент / малък / намалиха: Free-float

Когато това се случи в нормалният финансов свят ,просто падат глави ,просто се сменя МАЖОРИТАРЯ !!!
                  ДА ДЕ , но ВИЕ ,ще смените на няко му К ...А !
                  просто Free-float е 23 % ...., така ,че мълчат ,не разсъждат !!!!!

п.п.тогава ,ще каже някой , Е МИ КВО ДА ПРАВИМ ТОГАВА ,БЕ БАЙ ХУЙ ??
                  Бих отговорил : НЕ ЗНАМ !
                  за мене си бих отговорил : спекула ,спекула ,за съжаление ,тя е единственият разумен / макар и доста рисков / вариант !

за съжаление ИНВЕСТИТОРИТЕ УМРЯХА В КЪРВИ , ЗА ДА СТАНАТ СПЕКУЛАНТИТЕ ПЪРВИ !!!

П.П.в тоя контекс на мисли бих коментирал днешният ЪП ,просто чрез думите казани 15 реда по -нагоре !Може и чрез литературата ,
                  а за по ясно : " ПОВЯРВАШ ,ЛИ НА ТОВА ,ЩЕ ПОВЯРВАШ НА ВСИЧКО !"-Джеймс Хадли ЧЕЙС !

успех на всечки МИНОТАРИ , късмет ,те просто го заслужават !

пп. Днес, уважаеми смели МИНОТАРИ, Монбат е 3,50лв/акция. Това което го предвидих преди близо 5 месеца, за съжаление е ГРЕШНО!
                  Бях предвидил 4 лв за акция, пък то стана 3,50лв. СОРИ, за което!
                  Предвидих обаче вярно кои са платените клакьори към тази позиция:

-За г-жа Даниела Пеева никой не би трябвало да спори, просто жената се труди за заплата към въпросната фирма. ОК, макар и супер ГРЕШНА като прогнози, тя е легитимна. Просто тя се афишира като рупор на Монбат. ОК!!!

-За г-н EquityPrivate, обаче случаят е друг:
                  Бих добавил само:

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
                    Първоначално изпратено от Han Krum
                    Мдааа 30 лв.....и капитализация 1,2млрд.....вземи се стегни приятелю, смятам, смятам и повече от 1,70 лв не ми излиза тази акция в момента...всичко друго е мечта на теб , предполагам и на мажоритаря
                    крумчо ми е много смешен :-)
                    той е "креативен и трудолюбив" само по онез позиции, по които има акции. иначе няма нищо против другите да се сриват :-), което някак си не кореспондира на цялата помия, с която ни заливате нас "апокалиптиците" ;-)
                    Крумчо си е "ОСЕЛ",от музикантите от Руския квартет./За справка виж "Пътища"/.

Коментар

• Май ще се отвори пазар за Монбатя!

Коментар

• Тази акция и тя се оказа пълен боклук. Сега и Бобоков си играе на спекулант да избива загуби. По-добре направо с блокова сделка да си продаде обратно акциите на 15 лева и да се свършва мъката.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                          Мдааа 30 лв.....и капитализация 1,2млрд.....вземи се стегни приятелю, смятам, смятам и повече от 1,70 лв не ми излиза тази акция в момента...всичко друго е мечта на теб , предполагам и на мажоритаря
                          крумчо ми е много смешен :-)
                          той е "креативен и трудолюбив" само по онез позиции, по които има акции. иначе няма нищо против другите да се сриват :-), което някак си не кореспондира на цялата помия, с която ни заливате нас "апокалиптиците" ;-)

Коментар

• http://vbox7.com/play:5f93c785
                            оТНОВО СПЕциален ПО ЗДРАВ ЗА КАРАДЕБИЛА !

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                              Първоначално изпратено от EquityPrivate
                              Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                              Първоначално изпратено от EquityPrivate
                              Монбат бяха обявили, че евентуално биха искали да издадат конвертируема облигация. Мисля, че сумата беше около 16млн. лв. Някой знае ли дали са я издали или предстои да я издадат? Може да се получи хубава игра като при Химимпорт - дълга на облигацията и шорт на акцията.
                              Така акцията ще слезе сигурно на 2лв. А ако мениджмънта мисли, че компанията им е подценена, то ще имат възможност да направят обратното изкупуване на 2лв.
                              Хем ще съберат и евтини акции ако решат да конвертират облигацията вместо да я изплащат.
                              Ти мислиш ли,че дори най-върлите фенове на тоя шит, ще купят някога дори и 1 акция ? Колкото и да са верващи си мисля,че няма да клъвнат на въдицата 2ри път ! Ама знае ли човек - човешкия наивитет в съчетание с Алчност са доста популярни на тези географски ширини !
                              А кой ще клъвне? Ти току що им обясни бавно как за пореден път могат от Монбат да ги онодят бавно с едни 60% само от курсови разлики ;-)

Това би било идея, над която трябва да помислят. Да издадат облигация за 20млн. лв. с купон 8.5% и цена на конвертиране 5.00лв през 2012 (4млн акции при конвертиране). За тия 20млн. лв могат да направят някакви инвестиции (12млн. лв) и да си изкупят обратно акции (8млн. лв). Акцията им ще бъде шортвана като естествен хедж на дългата позиция по конвертируемата облигация и може да стигне 2.00лв., примерно. Монбат изкупуват 4млн. акции тогава за тия 8млн. лв и ги пазят до конвертирането през 2012г. През 2012 цената вече е 5лв или повече и инвеститорите в облигацията я конвертират в акции.
                              През този период, фирмата ще е платила лихви в размер на 5.1млн. лв, а ще е ползвала средства за 12млн. лв за инвестиции. Чисти 6.9млн. лв в полза на фирмата, а освен това има и даначно облекчение - ще плаща по-ниски данъци заради тези 5.1млн. лв лихви.

Абе не знам може и пак да купят нищо че се опариха, както знаеш балъците са повече даже от китайците!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                                Монбат малко са се поизложили с прогнозата за 2009.
                                Дали са ръст на оборота от над 25% след като тази година са направили само 11%, а кризата в началото на годината не беше толкова остра колкото сега. През тази година според мен въобще не може да се говори за ръст на продажбите, още повече че и инфлацията ще е по-ниска и няма да има защо да нагаждат цените на продуктите нагоре.
                                В ЕБИТДА маржа смятат, че ще скочат от 19%, та на 25%, което означава че очакват много по-ниски разходи, което също е под въпрос. По-скоро маржа им ще остане същия или дори ще падне, но не виждам как в такава криза очакват да са по-профитабилни.
                                Та, смятам че за 2009, ЕБИТДА няма да е много по-различна от сегашната (35.0млн. лв), а оборота да е най-много 200млн. лв.
                                В такъв случай акцията в момента търгува на 4.55х EV/EBITDA, което е добра цена, но в никакъв случай не е евтина на фона на други акции. Евентуално може да падне и до към 4.0х EV/EBITDA (3.00 - 3.10лв/акция) ако има лоши новини или икономиката продължава да се влошава.
                                Днес имаше статия за индустриалните фирми как смятали, че поръчките от чужбина ще намалеят, така че предполагам и с тази смачкана автомобилна индустрия, поръчките за акумулатори също ще паднат. В такъв случай цената наистина може да слезе до 3лв, а нищо чудно и малко под. Всичко под 3лв и при запасен настоящ фундамент, би направил акцията атрактивна за дългосрочните инвеститори.

Не е препоръка
                                Тази акция на 3 лв е супер, оловото е евтино и а цените на акумулаторите не са спаднали драстично, но смятам че няма да стигне чак до 3 лв въпреки изкупуването и ще се наложи да си купя малко по нагоре.

Коментар

Working...
                                X