IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Mани не съм писал по тази тема откогато цената беше 28 мисля .... значи от тогава си мислех, че скоро няма да има дъно ... и лошото е пак, че и сега си мисля, че скоро няма да има дъно ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
      Първоначално изпратено от fantomas
      Ще,..ще защото ИД, ДФ +довер.управл. са се набълбукали до горе...,а пък
      идва и крайчето на м.02.2009, следва "сурване" на 3.20-3.34-от начал. на март...

2.70.........повтарям..................2.70....... ......теста е неизбежен,като го стигнем ще посоча новите цели.........но за сега 2.70........2.70..........2.70....>
      какво повтаряш?и защо точно 2.70 ?май си правиш някакво заклинание?ако ставаше с заклинания......

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
        Първоначално изпратено от meche_cveti93
        Не съм гледал досега отчети, но от съобщението за продажбите през Януари ми се струва, че потенциала за печалба е огромен щом не са на загуба при -50% през Януари.
        desperado , винаги съм смятал , че потенциал за покупка на акумулатори е есента и зимата ... би ли обяснил какъв потенциал имат през лятото ... например.
        Говори се протекционизъм .... какъв е шанса на Монбат да задържи позиции в ЕС..
        П.П.Нямам акции , но имам оферти купува около 3 лв......
        Не е препоръка....
        а лятото нараства търсенето на вериги за балканчета и на седла и юзди
        това дружество ако не диверсифицира и то направо в различни отрасли няма да го бъде през годините. но до тогава акцията може да мине и през 30лв
        Мече, Шанса да задържат позиции в ЕС е извън съмнение. Всичко е въпрос на цена и предполагам че само китайци могат да ги бият с цена. За сезонноста при продажбите не мисля че има много изявена сезонност. Ще зафрмям пакет, но не вярвам да видим по-ниски нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
          Първоначално изпратено от fantomas
          идва и крайчето на м.02.2009, следва "сурване" на 3.20-3.34-от начал. на март...

2.70.........повтарям..................2.70....... ......теста е неизбежен,като го стигнем ще посоча новите цели.........но за сега 2.70........2.70..........2.70....>
          Ти си изпаткал окончателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantomas

Коментар

• Ще,..ще защото ИД, ДФ +довер.управл. са се набълбукали до горе...,а пък
              не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Утре Батовете ще пораснат с най-много проценти от всички акции.
                Разбира се, това не е препоръка за драскачите-апокалиптоси.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                  Не съм гледал досега отчети, но от съобщението за продажбите през Януари ми се струва, че потенциала за печалба е огромен щом не са на загуба при -50% през Януари.
                  desperado , винаги съм смятал , че потенциал за покупка на акумулатори е есента и зимата ... би ли обяснил какъв потенциал имат през лятото ... например.
                  Не е препоръка....
                  а лятото нараства търсенето на вериги за балканчета и на седла и юзди
                  това дружество ако не диверсифицира и то направо в различни отрасли няма да го бъде през годините. но до тогава акцията може да мине и през 30лв

Коментар

• Не съм гледал досега отчети, но от съобщението за продажбите през Януари ми се струва, че потенциала за печалба е огромен щом не са на загуба при -50% през Януари.
                    Не е препоръка....

Коментар

• Първоначално изпратено от репото
                      Продажбите на Монбат с 49,7% спад през януари на годишна база

Пуснато на: Сеп 17, 2008

Първоначално изпратено от репото
                      Защо Монбат трябва да отложи обратното изкупуване:

1. Защото така спасява спекуланти, които не са си премислили риска
                      2. Защото така набутва дългосрочните акционери
                      3. Защото така губи акционери
                      4. Защото ако каже, че ще купи нови 115 хил. акции през октомври, дотогава спекулантите ще са продали евтино и после Монбат с малко акции ще върне цените на текущите цени, като дългосрочните спекуланти ще са с добра текуща оценка на акциите си, без разходи за Монбат
                      5. Защото ако Монбат се оттегли, ще може да влязат и други купувачи и няма да поема удара сам
                      6. Защото не е благотворително дружество, може да подкрепя пазара, но чак да качва цените както го направи с първите 115 хил. акции е прекалено
                      7. Защото конюнктурата се смени и не е нужно Монбат дебилно да изпълнява обещания, които е ясно че в текущата ситуация ще са неадекватни, защото има много закъсали за пари и ще продават където има бид

Не е препоръка за покупка или продажба на акции, включително от СД на Монбат
                      Не е препоръка за покупка или продажба на акции, включително от самия Монбат
                      Само препоръка за осмисляне на политиката и фокусиране върху бизнеса, а не върху търговията с акции

Коментар

• Продажбите на Монбат с 49,7% спад през януари на годишна база

ако германеца научи, че автомонтьорите го гъбаркат като му сменят акумулатора всяка година, заедно с маслото, филтрите, антифриза и други подобни, ще почне 1 път на 4 г. да сменя акумулатор и просто акумулаторното търсене ще намалее

явно е почнал да се научава, защото друго обяснение за такъв спад, освен че може би има големи складови натрупвания, които се изчистват

но ако хората на запад се научат да не си сменят акумулатора всяка година, очаквам дългосрочни негативи върху индустрията и ялово възстановяване дори след като рецесията свърши

това са само размисли, които са лични

не е препоръка за покупко продажба на акции на Монбат
                        http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974
                          Тука темата заприличала на Комедия с привкус на Трагедия-толкова душевни терзания отдавна не бях чел.
                          Положението е трагично от 7 - 8 месеца, а комични са реакциите на менажмента, или по-точно липсата на такива.... Но липсата на компетентност на менажмента не е оправдание.... Добре, че и тук солената цена ще я плати мажоритаря и в по-малка степен подлъганите дребни инвеститори и ...... пенс. фондчета....

Коментар

• Тука темата заприличала на Комедия с привкус на Трагедия-толкова душевни терзания отдавна не бях чел.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                              Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                              Сега остава ,пак да оревете интелигентно при това :

"Кой ни открадна форума ?

Може би това, уважаеми Продигал е единствената реакция на интелигентните мъже когато основателно ги притискат техните опоненти с техните за съжаление интелигентни глупости, написани черно на бяло в Инвестор БГ.
                              пп. Това се отнася и за не моят приятел :EquityPrivate,
                              виж теб, Продигал, въпреки изписаните от теб глупости, продължавам да смятам за почтен, а защо не и за приятел.
                              Просто не съм забелязал да се продаваш напоследък, пък и преди това, за разлика от други ГУРУТА.
                              Чиче, ти сега за какво ревеш? Подвел съм те с мои разсъждения за Монбат и си се нашил здраво и сега не можеш да излезнеш ли? За собствената си алчност и глупост ли ме обвиняваш или какво?
                              Както каза моят нов приятел Полки ,вече само се забавлявам !
                              Вярно , че влизайки ТУК , и бързо излизайки ,претърпях ,макар и минимална , но загуба / 8.8лв ....6.80,7.20 / съгласи се ,че това е пренебрежима загуба !!/след 2 месеца топ депозита ,ще ме изкара на " о "
                              Съгласи се ,че и преди и след това ти си балтаеш едно и също :
                              ФУНДАМЕНТ ,ЕБИТА ,КОНСОЛИДИРАН ОТЧЕТ и прочее глупости !

Аз загубих / макар и малко / от алчност ,мислейки ,че съм предвидил дъното !!!
                              "гонейки падащите ножове "
                              Да ,де ,но ако АЗ ,СПОМЕНЪ , WANNAROCK , сме загубили инцидентно ,и бързо сме влезнали обратно в лоното на нашето братство,

чудя се какво става с прецаканите от теб, от твойте подвеждащи дитирамби ,подвеждащи бодряшки постове ,че всичко е ОК ! във въпросната компания ! ДА ,АМА НЕ ! НЕ Е НАРЕД ВЪПРОСНАТА КОМПАНИЯ !!!!

Не са наред и твойте бодряшки постове ,има нещо гнило в тях !
                              НЯМА ПРОБЛЕМ , ние чакаме ,да му мислят хората повярвали в :
                              EquityPrivate,той може ,той знае ,

"той критикува смело и си стега багажа за село !!!"

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                                Сега остава ,пак да оревете интелигентно при това :

"Кой ни открадна форума ?

Може би това, уважаеми Продигал е единствената реакция на интелигентните мъже когато основателно ги притискат техните опоненти с техните за съжаление интелигентни глупости, написани черно на бяло в Инвестор БГ.
                                пп. Това се отнася и за не моят приятел :EquityPrivate,
                                виж теб, Продигал, въпреки изписаните от теб глупости, продължавам да смятам за почтен, а защо не и за приятел.
                                Просто не съм забелязал да се продаваш напоследък, пък и преди това, за разлика от други ГУРУТА.
                                Чиче, ти сега за какво ревеш? Подвел съм те с мои разсъждения за Монбат и си се нашил здраво и сега не можеш да излезнеш ли? За собствената си алчност и глупост ли ме обвиняваш или какво?

Коментар

Working...
                                X