If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
интересна аналогия с банкоматчето иначе дали сега или след няколко месеца трябва някъде да се наместят на друго място паричките, пък и го няма риска с чакането на главницата
Няма риск, парите са общо взето: налични.
И аз - паричките - на друго място - ама тъкмо докато - таковата - ще дойдат изборите в САЩ, Доналдът ще опозори Клинтънова, поне временно щатските пазари сериозно ще паднат (и не само те) и ще си накупя Coca cola, P&G, Johnson&Johnson и други такива секси работи.
Вероятно ще си купя и още от новите привилегии, ако емисия - успешна.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Що избяга облизвациите? И аз мисля като вариант това - но по към лятото.
интересна аналогия с банкоматчето иначе дали сега или след няколко месеца трябва някъде да се наместят на друго място паричките, пък и го няма риска с чакането на главницата
Да не бяха гласували дивидент по обикновените и точно 2 млн.лв. или еквивалента на 400 000 нови привилегии щяха да си си в компанията, некоректна постъпка спрямо малките.
И аз предполагам, че тримесечието няма да разочарова. Хубав таргет поставяш, а имаше години с печалби по 2 - 3 млн., но тези времена отминаха, пазара е различен, за 2016 г. 1 млн. лв. би било добре.
Да: трябва да се разширява бизнесът не само географската (с нови заложни къщи), но и идейно - и туй се опитва да прави Ирен.
Жалко че няма да е законно, ако се позволи на ромовете (основни клиенти на повечето места) да си залагат чааветата... все пак всеки ще гледа да си откупи бамкоматчето обратно.
Да не бяха гласували дивидент по обикновените и точно 2 млн.лв. или еквивалента на 400 000 нови привилегии щяха да си си в компанията, некоректна постъпка спрямо малките.
И аз предполагам, че тримесечието няма да разочарова. Хубав таргет поставяш, а имаше години с печалби по 2 - 3 млн., но тези времена отминаха, пазара е различен, за 2016 г. 1 млн. лв. би било добре.
И аз мисля че не беше много коректно да се раздава по-голям дивидент по обикновенните акции от 75 ст. но все пак старите кучета са създали дружеството от самото начало и като че ли наистина заслужават някакво възнаграждение. Все пак смятам че парите от дивидента ще се върнат обратно като се запишат повече префове. Мисля че почти цялата емисия щя бъде записана.
Не е препоръка.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
И аз отдавна мисля това - но не съвсем - а балансирано. 300-400 000 нови привилегировани хем ще вкарат свежи пари в Жабокът, хем ще оставят дългосрочно печалби за дивиденти по простите. Апропо - аз мисля - ще пъкне добър отчет за тримесечието.
..... да поставим на Ирен задача: 1 КБ печалба за годината
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
днеска мисля си продадох последните облигации та успех на останалите на кораба с малки изключения си ги държах от 2014 началото, тогава и СФИ беше 2.50 и дивидентната-лихвената доходност и по двата инструмента идваше към 10-12%, е наистина СФИ скочи доста повече ама..., иначе съм доволен че успях да потъргувам облигации че на запад повечето са с минимум 100 000 евро иии разбира се май ще остана с най-висока постигана цена продажба по емисията от 104.4
Що избяга облизвациите? И аз мисля като вариант това - но по към лятото.
С тези сметки излиза, че е много по - изгодно да не се записват нови привилегии за 5 лв./бр., за да бъдат по - малко или изобщо да няма и да се взима по 30 - 40 ст. средногодишно дивидент по обикновените.
И аз отдавна мисля това - но не съвсем - а балансирано. 300-400 000 нови привилегировани хем ще вкарат свежи пари в Жабокът, хем ще оставят дългосрочно печалби за дивиденти по простите. Апропо - аз мисля - ще пъкне добър отчет за тримесечието.
..... да поставим на Ирен задача: 1 КБ печалба за годината
Ще се запишат повече от 200 000. Жабокът се е показал коректен и нозина ще се възползват. Печалбата понякога расте, понякога намалява, нормално за всяка компания.
Импи, съмнявам се, че всяко нещо си е с времето и май се оформя края на жабешката история Може да забележиш това по движението на цената, след последните два дЕвИдента цената се изсулва с по цял лев вместо с по 75 стинки - пазара го кешира жабока имп, на капиталите закопани тук им е "додеяло" от жабешката подигравка на 2 пъти поне да обират кеша и да си го раздават по кинт на обикновените. През целия 10 годишен период обикновените бяха по-скъпи от прЕвилегированите - следователно каква привилегия ти "снасят" привилегиите - да бъдеш прецакан ли ???. Мерси бих казало. Дано греша разбира се, но тези станаха популярни защото имаше криза 2008-а, и бяха го докарали под 3 кинта в оня период - когато даваха 75 стинки дивидент. !!! дори на 2,50 помня някакви еписоздични сдели!!!! Ами сега когато на чичката дружествата фокусираха вниманието на спекулантския кеш кой ще ти се бута тук на 5 кинта и по-малък дивидент от миналия период - борсата е динамика и който не я схване отпада, дано имат късмет, но не вярвам в тази емисия ....дано греша ...)))След кризата бамките бяха свръх неадекватни и вместо да свалят вдигаха лихви. Това рефлектира в уникален страх и недостиг на кеш. Точно този момент беше хедж на спекуланта в жабока и тук се правеха по 3 мил печлба, но .... цар пазар, нещата се промениха... жабешката идилия се промени ))) Да не се хвърлиш сега на елмази и кехлибари - недей, че и тяхната не е лесна ))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
днеска мисля си продадох последните облигации та успех на останалите на кораба с малки изключения си ги държах от 2014 началото, тогава и СФИ беше 2.50 и дивидентната-лихвената доходност и по двата инструмента идваше към 10-12%, е наистина СФИ скочи доста повече ама..., иначе съм доволен че успях да потъргувам облигации че на запад повечето са с минимум 100 000 евро иии разбира се май ще остана с най-висока постигана цена продажба по емисията от 104.4
Аз между другото се надявах на такъв вариант - да не дадат дивидент по обикновените тази година, да не емитират нищо /имаха достатъчно кеш за целта/, да не дадат дивидент и другата година, за да се стабилизират финансово и от 2017/2018 каквото печалбата покаже. Те обаче, за да прекарат малкото дивидентни акции, решиха друго и си го набиха яко. Сега ще плащат лихви и ушите ще им свирят. След това пък /когато новите дивидентни станат прости/, сигурни ще ни клатят по познатите начини - купуване на акции от непублични компании, огромни бонуси, външни услуги и т.н. Логиката говори за такова бъдеще....
П.П. Въпреки това имам тук - ей така, напук и заради малката ми надежда, че това няма да се случи.
Абсолютно съм съгласен. Също не виждам смисъл в емисията, след като две години поред раздават общо 4 млн. дивидент по обикновените, а сега търсят от пазара нови 5 млн. Ако целта е била инвестиция, да не са си дали тези пари. Те и облигациите бяха с цел разрастване, говореше се за покупка на конкурентна верига, но напротив, в този период съкратиха заложните къщи.
По – честно спрямо миноритарните бе да не разпределят поне тази година 2 млн. лв. дивидент по обикновените, да запазят достатъчно кеш и след конвертиране на привилегиите да изплащат като дивидент 90 – 100% от печалбата и ако нямат визия за инвестиции, също част от неразпределената, но на всички акционери, защото повечето малки държаха привилегии.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар