IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Е да де, ама кат ги купиш на 5.15-20 и си земаш 14%
    За къв ти са облизвации 12% де не можеш да си ползваш главницата при положение че междувременно излезе нещо друго супер сгодно ?
    Това също е така, но какво ще стане с привилегированите акции 16-а година? На облизвациите главницата е гарантирана все пак, а 12% въобще не са малко - трудно ще изскочи нещо вече, даващо такава дивиднтна доходност. Възможностите за капиталова печалба са едно на ръка, ама тях ще ги има и туканка - защото и облизвациите ще поскъпнат, вярвай ми - 12% са много висока лихва. Ако ти потрябва главницата - продаваеми са.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      50 кинта - а лихвата - същата - 12%.
      Е да де, ама кат ги купиш на 5.15-20 и си земаш 14%
      За къв ти са облизвации 12% де не можеш да си ползваш главницата при положение че междувременно излезе нещо друго супер сгодно ?

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
        50 ЕВРАКА ЛИ, А ЗА КОЛКО ГОДИНИ- КОГА щЕ Е ПАДЕЖА
        3 години. На падежът получаваш или акции за същата стойност - или парите си обратно - според както искаш.

Коментар

• 50 ЕВРАКА ЛИ, А ЗА КОЛКО ГОДИНИ- КОГА щЕ Е ПАДЕЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
            ИМПЕ А КАКВА щЕ Е ЦЕНАТА НА ЕДНА В ЕВРО И КОЛКО СЕ ПРЕДВИЖДА ДА Е ГОДИШНАТА ЛИХВА
            50 кинта - а лихвата - същата - 12%.

Коментар

• ИМПЕ А КАКВА щЕ Е ЦЕНАТА НА ЕДНА В ЕВРО И КОЛКО СЕ ПРЕДВИЖДА ДА Е ГОДИШНАТА ЛИХВА

Коментар

• Аз мисля така:

- 2 400 000 акции.
                - Стойност на облизвационната емисия - 5 КБ.
                - При номинал на облизвацията 100 кинта, това са 50 000 облизвации.
                - 2 400 000:50 000=48

Значи би трябвало на всеки 48 акции да се пада по една облизвация, т.е. 48 права за една.

Коментар

• Изчисли го математическата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    Получава
                    Ама какво получава - ясно ли е вече, в смисъл колко акции колко права носят и колко права се искат за 1 облигация ??
                    Имат ли одобрен проспект за облигациите ?
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                      Получава
                      Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                        Не ми е много ясно следното: Някой, който има привилегировани акции, ще получи ли права за записване на облигации?
                        Получава
                        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Не ми е много ясно следното: Някой, който има привилегировани акции, ще получи ли права за записване на облигации?

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                            прав си ама не знам обикновени хора дали ще се доредят до облигациите, той 15% ни наплаши с тия приказки за боко и енергони
                            Е, като за вътрешни хора все ще се намери някоя облизвация - иначе доколкото чух има кандидати да ги изкупят всичките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Хе-хе - благодаря на който ми купи акциите, дето бях пуснал. Развалих си хубавата бройчичка, ама и новата пак е нелоша.

После според зависи ще видя дали да си купя пак акции на около 5.18 - или (по-вероятно) да си купя облизвации. То при цена от 6 лв доходоносността на акциите е равна на тази на облизвациите.
                              прав си ама не знам обикновени хора дали ще се доредят до облигациите, той 15% ни наплаши с тия приказки за боко и енергони

Коментар

• Хе-хе - благодаря на който ми купи акциите, дето бях пуснал. Развалих си хубавата бройчичка, ама и новата пак е нелоша.

После според зависи ще видя дали да си купя пак акции на около 5.18 - или (по-вероятно) да си купя облизвации. То при цена от 6 лв доходоносността на акциите е равна на тази на облизвациите.

Коментар

Working...
                                X