IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    Императоре, още се чудя има ли смисъл да записваме при положение, че и в момента човек може да си купи от привилегированите при същата доходност дори и по добра ? А и като гледам и срока им е същия, емисията е три годишна, както и дивидента ,който бихме взимали от привилегированите е още три години. Не знам какъв е смисъла от цялата работа освен ,че ще се получава лихвено плащане на всеки 6 месеца, само това виждам като разлика !
    Диверсификация, драги - диверсификация.

Е - аз поръчах не ного облизвации, за сметка на шитнати известно количество акции. Общата тежест на Жабокът в портфейлът ми (и преди най-голяма) се завиши, но минимално.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      ама при облигациите имаш и опцията да получиш кеш накрая
      а при привилигированите само акции
      Е като ги продадеш ще получиш кеш ! Говоря при нормални условия както се е развивала до сега акцията. Разбирам какво имаш на предвид, че акцията може да не е на тези цени след три години и т.н.

Коментар

• ама при облигациите имаш и опцията да получиш кеш накрая
        а при привилигированите само акции
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Императоре, още се чудя има ли смисъл да записваме при положение, че и в момента човек може да си купи от привилегированите при същата доходност дори и по добра ? А и като гледам и срока им е същия, емисията е три годишна, както и дивидента ,който бихме взимали от привилегированите е още три години. Не знам какъв е смисъла от цялата работа освен ,че ще се получава лихвено плащане на всеки 6 месеца, само това виждам като разлика !

Коментар

• Аз днес си поръчах облизвации, а вий?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Завъртат доста бързо парите, така че предполагам че основния риск е ако цената на обезпеченията им падне по-бързо под цената на която го купуват. Но макар и надолу златото е паднало с 35% за две години и половина, а за да доведе до сигурни загуби тук би трябвало да падне с повече и то за месец два.

Иначе не виждам особен риск, има едни пари срещу които има злато взето на дисконт, или се връщат парите или се продава златото. Дали тези пари ще са 10 милиона или 15 милиона няма особено значение, тъй като срещу голяма част от тях стои злато, което най-малкото винаги могат да го дадат на скрап.
              15 милона в злато?
              Нали не вярваш че имат половин тон злато!?
              Единственото на което вярвам и което е логично е изкупуването на конкуренти вериги- има две -три много силни вериги ако ги купят добре!

Коментар

Ще купуват злато на 30% под пазара - чисто логически погледнато това им е бизнеса. Купуват злато евтино и го продават пазарно
                Това са пълни глупости!Даже невероятни! При цена купува на около 30 лева за грам на всички заложни къщи , при наличието на тавекс които купуват най високо на пазара на около 33 лева и повече! Та при положение ,че можеш да продадеш златото си на 1000 места на 33 лева на грам ,трябва да си доста прост да отидеш и да го шитнеш за 22 лева нали толкова са 30% ?
                Да не съм голословен ви давам пример: в момента 14:43 един грам злато -14 карата се продава на световните борси за 35,65 лева,заложните го купуват на 31 и го преподават на 33 лева. Да ви разясня и за златарите те го купуват на същата цена, предават златото втора употреба доплащат между 8-14 лева на грам и взимат ново злато което го продават между 70-80 лева на грам.

Коментар

• Право

Какво право имаш? На документ? Лист хартия ли? Техника и злато,а? Пари?

Коментар

• Първоначално изпратено от Stotinka Разгледай мнение
                    Благодаря за мнението, ще разровя за повече информация! Ако някой е ходил на ОСА да сподели в какво ще се инвестират средствата, че да се изкарат повече от 12% годишно, да се избие емисията.
                    Ще си напазаруваме конкурентно верига, Стотинков.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                      Търгуват се, кодът е 6SOK (Импето е забравил да пусне офертата купува )
                      Аз си имам достатъчно права, драги приятелю: и утре-други ден ще ида да си поръчам облизвации.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                        а какво става с правата търгуват ли се и къде
                        Търгуват се, кодът е 6SOK (Импето е забравил да пусне офертата купува )
                        http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• а какво става с правата търгуват ли се и къде
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                            А дори и в златарски магазин да се купи и продаде златото, разликата купува-продава си е доста голяма.
                            Мен това което ме интересуваше в проспекта бе само едно нещо - на какъв дисконт взимат златото. От там нататък самите заложни къщи - като помещения са просто канал даващ възможност за евтино купуване на злато.

Коментар

Ще купуват злато на 30% под пазара - чисто логически погледнато това им е бизнеса. Купуват злато евтино и го продават пазарно
                              А дори и в златарски магазин да се купи и продаде златото, разликата купува-продава си е доста голяма.
                              http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от Stotinka Разгледай мнение
                                Напълно съгласен, НО въпроса е за какво ще се използват 5-те милиона, че да е целесъобразно емитирането на този дълг. Иначе самия бизнес не мисля, че рисков.

Коментар

Working...
                                X