IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

не, дивидента миналата година промени ситуацията и затова и цената беше толкова нагоре. сега спекулацията беше дали е one-off или тенденция. а тук сложих парите, които бях замислил за доверие
    Еми честито! Направил си успешен залог. Ама нали аз през цялото време точно това твърдя, че високата цена е залог, че дивидентът няма да е one off. Буквално това казах страница назад.

Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
    Предполагам, че високата оценка на БАКБ в момента е именно залог за регулярно разпределяне на дивидент, защото в противен случай, тази оценка започва да наближава нива, които иначе биха били реалистични само ако на хоризонта се задава придобиване. Поне аз така мисля.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
      В момента банката ви е с маркет кап 15% над този на ЦЦБ, при почти 3 пъти по-малко активи, значително по-малка печалба и високи произхождащи мултипъли.
      Този парадокс е заради ниската ликвидност на БФБ,а специлано за BACB е направо срамна !
      8000 лв оборот за последните 30 дена
      Утре някой да лисне даже и скромна сума 5-10к лв ,цената ще се срути 99.99% .

Коментар

Е аз нямам кристална топка, с която да виждам в бъдещето. Когато съм писал неща, са били на база на информацията, с която съм разполагал. Вече написах, че този дивидент променя ситуацията.
        не, дивидента миналата година промени ситуацията и затова и цената беше толкова нагоре. сега спекулацията беше дали е one-off или тенденция. а тук сложих парите, които бях замислил за доверие
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

intellect дивидент от 8.9% при високата цена от 9 лв
          Е аз нямам кристална топка, с която да виждам в бъдещето. Когато съм писал неща, са били на база на информацията, с която съм разполагал. Вече написах, че този дивидент променя ситуацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Хайдее.. втора силна новина в рамките на седмицата!
            Надявах се на 15-20 ст., колкото да се продължи и гради дивидентна политика, но 80 !!! Кеф!
            Сега вече и невярващите ще получат категоричен сигнал за разликата между тукашния мажо и тези при другите публични банки.
            По високата сигурност на борсите обаче е скъпа стока.. според мен сега вече трудно ще се намерят акции под 12 лв.
            мислех да продам при 10 стотинки и надолу, при 80 си задържам на 13.50 аска
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• intellect дивидент от 8.9% при високата цена от 9 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                0,80
                Хайдее.. втора силна новина в рамките на седмицата!
                Надявах се на 15-20 ст., колкото да се продължи и гради дивидентна политика, но 80 !!! Кеф!
                Сега вече и невярващите ще получат категоричен сигнал за разликата между тукашния мажо и тези при другите публични банки.
                По високата сигурност на борсите обаче е скъпа стока.. според мен сега вече трудно ще се намерят акции под 12 лв.

Коментар

• Е, да. Този дивидент коренно променя и картинката. И да, също така обяснява поскъпването.

Коментар

• 0,80

Коментар

Това нещо с политически оттенък ли е?
                      Ако раздаването на дивидент има политически оттенък - май да.

Иначе при другите политотговорни български банки - ПИБ и ЦКБ мажоритарите им или лъжат за огромните печалби ,които отчитат или ги източват по един или друг начин.

А по вероятно двете правят.

Коментар

Не.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          Вие хубаво сравнявате пиъри, но има неща, които се пропускат. В конкретния случай едно от тях обуслови и скока в цената на банката.

Коментар

• Вие хубаво сравнявате пиъри, но има неща, които се пропускат. В конкретния случай едно от тях обуслови и скока в цената на банката.
                            Life won't wait for you.

Коментар

Зърнени Храни е директен пиър на Агрия...
                              Не че му е тук мястото, ама Зърнени Храни е един тюрлюгювеч дето по скоро може да мине за химкомбинат отколкото за нещо аграрно.
                              Страница 4 на който му се чете: https://www.x3news.com/show/download.php?id=606739
                              Името не е показателно за съдържанието.

Коментар

Агрия има 32.2 милиона "печалба от изгодна покупка"
                                Ами не знам, не ги следя - набързо ги погледнах само тези данни. За разлика от банките, които са ми интересни и наблюдавам целия сектор. Даже от тези бързи сметки си казах "Аа, че тя Агрия много евтина, щом се търгува на нивото на тотален джънк, като Зърнени Храни."

Както и да е, мисълта ми за БАКБ никога не е била да разубеждавам някой да инвестира, ако вярва в потенциала. Даже банката си има и немаловажни предимства пред публичните си пиъри. Явно расте по-бързо в момента, с доста по добра възвръщаемост на капитала (17,00%) и на активите (1,97%), което са нива около средните за банковия сектор като цяло и значително по-високи от публичните си събратя. Но и не виждам проблем да се посочат съвсем обективни факти, които най-малкото да са повод за размисъл за този, който ще влиза тепърва.

Очевидно, който е купувал на 4 лв. е направил супер сделка. Но който влиза от 9 лв. нагоре е хубаво да е наясно, че прави доста голям залог за качеството на мажоритаря и волята му да продължи да дели печалбата.

Коментар

Working...
                                X