IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БАКБ (BACB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нека войната започне сега

Първоначално изпратено от 24часа
    Скандал в новата банка на Цветелина Бориславова

Комисията за защита на конкуренцията проверява за свързаност и съгласувани действия трима от акционерите в Българо-американската кредитна банка. Производството е образувано на 30 юни след самосезиране и сигнал от инвестиционното дружество на Цветелина Бориславова "Сиесайеф", което купи 49,9% от банката.

Проверката е за евентуално нарушение от американските "Грамърси имърджинг маркет фънд", "Грамърси селект мастер фънд" и "Дейтън инвестмънтс холдинг" на изискването за уведомяване на комисията преди придобиване на контрол.

От "Сиесайеф" алармират КЗК на 24 юни. В писмото им е посочено, че на последното общо събрание на банката на 1 юни трите дружества са действали съгласувано при решението за освобождаване на един от членовете на надзора.

Освен това те блокирали предложените промени в устава на банката и в плана за капитализацията й. Дружествата притежавали общо над 33% от капитала. Това означавало, че имат блокираща квота, тъй като според действащия устав стратегическите решения се вземат с мнозинство от 2/3. От "Сиесайеф" са поискали КЗК да провери дали трите дружества упражняват контрол и да им забрани "извършването на всякакви фактически и правни действия".

В решението си от КЗК посочват, че "възникват основателни съмнения относно независимостта между трите дружества, която поражда и предприемане на последваща координация на техните действия като акционери при вземане на стратегически решения". Ако има съгласуваност, за да се определи дали дружествата упражняват контрол, трябвало да се анализират протоколите от общите събрания на банката за поне 3 г. назад. "Ако са гласували в стабилна коалиция, може да бъде прието, че заедно оказват влияние върху търговското поведение на БАКБ", посочват от КЗК. В този случай видът на упражнявания контрол щял да се промени от т.нар. отрицателен самостоятелен в съвместен.

За днес е насрочено извънредно събрание на банката, на което ще се сблъскат две предложения за увеличаване на капитала. От "Грамърси имърджинг", който държи 29,9%, предложиха капиталът да бъде вдигнат с 6,73 млн. акции и емисионна стойност 7,5 лв. за акция. Преди това управителният съвет на банката предложи двойно вдигане на сегашните 12 624 725 акции и цена от 4 лв. на акция. (24часа)

Решения се вземат с 2/3 от гласовете

"Сиесайеф" получи на 9 юни разрешение от Комисията за защита на конкуренцията да купи 49,9% от Българо-американската кредитна банка. На 17 юни стана ясно, че фондът на Цветелина Бориславова е платил 100 000 евро и поема задълженията към досегашния му собственик - ирландската Алайд Айриш банкс. Те са с усвоена главница от 25 млн. евро.

Другият голям акционер в банката е фондът "Грамърси имърджинг", който държи 29,9%. Според изпратеното до антимонополното ведомство писмо той, "Грамърси селект" и "Дейтън инвестмънтс" към момента имат стабилно мнозинство от над 33%. От "Сиесайеф" посочват, че трите дружества се представляват от едно и също лице - Джейсън Кук, и се контролират от Робърт Кьонинсбергер.

"В исторически план на провежданите общи събрания и с оглед среднорегистрирания на тях кворум от 80-86% трите дружества са упражнявали контрол на фактическа основа, тъй като са разполагали с блокираща квота акции", цитират още от КЗК в решението си за образуване на производство.

Съгласно действащия устав на банката стратегическите решения се приемат с мнозинство от 2/3 от представения капитал. Следователно с увеличаване на капиталовото си участие трите дружества са разполагали с блокираща квота, пишат от "Сиесайеф".

"24 часа" вчера не успя да се свърже с Бориславова и с адвоката, който според данните в Търговския регистър, е упълномощен от "Грамърси" да го представлява.

Коментар

• Първоначално изпратено от irish Разгледай мнение
      +1

когато не можеш сам да се контролираш кои постове да четеш и мненията на кои никове да подминаваш, то тогава всеки може да си сложи филтрираща програма като тази, а в нета има и други подобни

Коментар

• до Натрий

Полжвай това :http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=12239

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
          2012, влизам тук да разбера мнението на инвеститорите по темата БАКБ, а не да ти чета постовете, в които обиждаш участник във форума.
          Хайде спри се вече!
          поста ми е по темата .................. ти за коя мисирка си мислиш, че я обиждам?

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
            тя цецито си го е взела вече ............... само мисирките не са разбрали в случая неизбежното което ще се случи ........................ ще си пече мисирките на бавен огън

2012, влизам тук да разбера мнението на инвеститорите по темата БАКБ, а не да ти чета постовете, в които обиждаш участник във форума.
            Хайде спри се вече!

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
              Голяма тъмница тук, бахти публичното дружество! Да си го взима Цецето и да си го носи в къщи!!!
              тя цецито си го е взела вече ............... само мисирките не са разбрали в случая неизбежното което ще се случи ........................ ще си пече мисирките на бавен огън

Коментар

• Голяма тъмница тук, бахти публичното дружество! Да си го взима Цецето и да си го носи в къщи!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Разбрах, че колкото по-бързо забравя за съществуването на вашата банка, толкова по-добре.
                  Според мен писмо ти е грубо и не е ясно какво си искал да постигнеш, освен да изразиш мнение че са тъпа банка.

Не разбрах, кредит ли си им искал или имаш такъв при тях?

Коментар

• [QUOTE=LANDLORD 31;1059115310]! Разбрах, че колкото по-бързо забравя за съществуването на вашата банка, толкова по-добре.

10+

Коментар

• Вижте моята кореспонденция с представител на най-смешната банка в БГ- БАКБ/БКП/

Много интересно! ГПР-то на вашата банка е с 2 до 6% повече от на други банки в БГ. Освен това наблягате на размера и стабилността на дохода ми, а там нещата въобще не са притеснителни за мен. Притеснителното е че Вие не сте в крак с пазарните принципи. Или инфото ви е доста старо или наистина сте банката с най-високо ГПР в БГ. Освен това 10% от главницата за предсрочно погасяване звучи като виц в момент в който други банки абсолютно изключват да има лихва или такса. Все пак благодаря! Разбрах, че колкото по-бързо забравя за съществуването на вашата банка, толкова по-добре.

-------- Оригинално писмо --------
                      От: --------------------------]=============
                      Относно: RE: creditonline form
                      До: [email]===============
                      Изпратено на: Сряда, 2011, Юни 29 12:08:48 EEST

Здравейте г-н Пехливанов,

ГПР за ипотечните кредити на БАКБ варират между 12 и 14% годишно в зависимост от ликвидността на предложеното обезпечение и размера и стабилността на месечните Ви доходи.

Ако приемем, че ГПР по кредита Ви ще бъде около 13% а срокът за погасяване ще бъде 15 години месечната Ви вноска би била € 342 (сметката е направена на базата на кредит в размер на € 27,000, което е около 53,000 лева). В този случай доходите на домакинството следва да бъдат не по-малко от 1,350 лева след облагане. Таксата за предсрочно погасяване по кредита е 10% от размера на погасяваната главница.

Оставам на Ваше разположение за допълнителни въпроси.

С Уважение,

Коментар

• днес ли беше ОСА тук?

гледам, че на мисирката глас не й е останал вече и скоро не е писало за кой е свършило хубавото време

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Един примерен портфеил за следващото тримесечие.засега е само минус 20 К но има шанс да излезе на нула...2012 г. декември.
                          Равновесие какво става със спекулата във ИХБГ или и ти крепиш цената с една акция /няколко пъти на 47,999/като притежателя на портфеила в София БТ,ССВ и ЗХБГ .
                          не е препоръка!
                          Моите спекули са за по няколко месеца, цена под левче ми се струва изгодна. Без да е препоръка за нищо. И до 1,1 да стигне след това ще направя едни бързи 17%.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                            Отворих и аз наредбата.
                            Въпрос на тълкование е дали текста е в смисъла, който аз посочих - този който премине над 50% при увеличение на капитала няма задължение да отправя търгово или трябва да е минал вече 50%, за да се освободи което според мен си е пълна безсмислица!
                            Ами не е въпрос на тълкуване, члена е за преминаване на следващия праг от 2/3, това е задължението по член 10. Т.е. ако има над 50% и поради увеличение на капитала премине прага от 2/3 то няма задължение да прави търгово. Аз реших че имаш в предвид този член и за това го постнах, защото не се сещам за друг с подобно съдържание.

Коментар

• Първоначално изпратено от П Разгледай мнение
                              лека корекция .............

21357 бр. ЦКБ на 1.451 средна цена

1000 бр. София БТ на 50 лв. --- видя ордерите в темата им

ИХЛБ на 1.04 ............. бройките и цената съм обявил в темата им

ЗХБГ е 0.658.............. написал съм го в темата им

имам и в други позиции акции, но да не им правя реклама в момента
                              Един примерен портфеил за следващото тримесечие.засега е само минус 20 К но има шанс да излезе на нула...2012 г. декември.
                              Равновесие какво става със спекулата във ИХБГ или и ти крепиш цената с една акция /няколко пъти на 47,999/като притежателя на портфеила в София БТ,ССВ и ЗХБГ .
                              не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                А члена е от наредба 13 за търговите предложения чл 11
                                Отворих и аз наредбата.
                                Въпрос на тълкование е дали текста е в смисъла, който аз посочих - този който премине над 50% при увеличение на капитала няма задължение да отправя търгово или трябва да е минал вече 50%, за да се освободи което според мен си е пълна безсмислица!

Коментар

Working...
                                X