Първоначално изпратено от hah
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
Не е за ирландците според мен. ПФБК имат един задокеански клиент с голям дял в няколко фирми на борсата.
Първоначално изпратено от INOXКолеги,
някой има ли идея защо 106 се гушат/пълнят толкова яко с БАКБто?
Да не би да има идея за допълване на пакета на AIB?Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
a be 4udq se da kupuvam li oshte. mai tazi banka e s nai-visokata rentabilnost ot ostanalite,a i takiva seriozni akcioneri vlizat tam. moje li te da sa po-zabludeni ot "igra4ite" tuk?! ako iskat targovo zashto kupuwat 49.99%? no, tova ne zna4i,4e ne iskat oshte akcii(moje i prez drugi fondove). i 106 kupuvat tezi dni. a ako iskat targovo na po-niski ceni,zashto nqkoi da im prodava?
Коментар
-
Кредитният рейтинг на БАКБ поставен под наблюдение с позитивни изгледи
26.02.2008 15:51 ( BACB )
Рейтинговата агенция Standard&Poors е поставила кредитния рейтинг на Българо-Американска Кредитна Банка АД „под наблюдение“ с позитивни изгледи (Credit Watch Positive), става ясно от публикувано съобщение на банката в „Бюлетин Investor.bg“.
Решението на Standard&Poors се дължи на новината, че Allied Irish Banks PLC възнамерява да придобие 49,99% от капитала на БАКБ.
Поставянето на кредитния рейтинг на БАКБ „под наблюдение“ отразява потенциала на институцията за подобрение на кредитоспособността на банката вследствие на това, че AIB ще стане нейният най-голям акционер. Според Standard&Poors по този начин пред БАКБ се откриват добри възможности да се възползва от бъдещата продуктова, оперативна, мениджърска и финансова подкрепа от AIB. „Това би могло да засили и подобри финансовата стабилност на БАКБ в силно конкурентния и бързо растящ банков сектор в България“, смятат от кредитната агенция.
В случай че сделката приключи успешно, рейтингът на БАКБ за начало би могъл да бъде повишен с една или две стъпки. За определяне на рейтинга Standard&Poors ще оцени стратегическото значение на БАКБ за AIB, оперативното и финансово обвързване и подкрепа от страна на AIB, стратегията, която ще бъде прилагана, както и въздействието на тези фактори върху самостоятелния и окончателен рейтинг на БАКБ.
Днес книжата на БАКБ се обезцениха с 4,3% до 65,36 лв., като по позицията минаха 6 155 лота.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от geekStranno mi e, che vsichki priemate za normalno povedenieto na AIB i mazhoritaria v BACB! minoritarnite akcioneri sa podhlyznati i podhodyt e losha korporativna praktika. Osven ako AIB ne sa reshili da napraviat oferta vseki moment i sega si doizchistvat dokumentite.
Коментар
-
Когато акцията беше скъпа (около 90 лв. ) беше смятана за надценена. Плъзна слуха за продажбата на банката и не се знаеше цената докъде ще падне, аз си мисля, че няма накъде повече. Колкото до съвета ти прав си, ама може и да спечеля ако поскъпнат после, човек никога не знае. Аз депозита си го имам
Коментар
-
Първоначално изпратено от FordПримерно имам кеш който се чудя къде да вкарам щото всичко пада (опрарих се вече и то неведнъж) , щом тези големи специалисти ( не се шегувам) са я оценили така аз не се опасявам да инвестирам тук.
Kato ne tursish pechalba, a prosto protekcia pri padasht pazar, da vlagash v akcii e nai-glupavoto.
Коментар
Коментар