Светльо Абрашев пак качи Софикса
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БАКБ (BACB)
Collapse
X
-
Кредитният рейтинг на БАКБ поставен под наблюдение с позитивни изгледи
26.02.2008 15:51 ( BACB )
Рейтинговата агенция Standard&Poors е поставила кредитния рейтинг на Българо-Американска Кредитна Банка АД „под наблюдение“ с позитивни изгледи (Credit Watch Positive), става ясно от публикувано съобщение на банката в „Бюлетин Investor.bg“.
Решението на Standard&Poors се дължи на новината, че Allied Irish Banks PLC възнамерява да придобие 49,99% от капитала на БАКБ.
Поставянето на кредитния рейтинг на БАКБ „под наблюдение“ отразява потенциала на институцията за подобрение на кредитоспособността на банката вследствие на това, че AIB ще стане нейният най-голям акционер. Според Standard&Poors по този начин пред БАКБ се откриват добри възможности да се възползва от бъдещата продуктова, оперативна, мениджърска и финансова подкрепа от AIB. „Това би могло да засили и подобри финансовата стабилност на БАКБ в силно конкурентния и бързо растящ банков сектор в България“, смятат от кредитната агенция.
В случай че сделката приключи успешно, рейтингът на БАКБ за начало би могъл да бъде повишен с една или две стъпки. За определяне на рейтинга Standard&Poors ще оцени стратегическото значение на БАКБ за AIB, оперативното и финансово обвързване и подкрепа от страна на AIB, стратегията, която ще бъде прилагана, както и въздействието на тези фактори върху самостоятелния и окончателен рейтинг на БАКБ.
Днес книжата на БАКБ се обезцениха с 4,3% до 65,36 лв., като по позицията минаха 6 155 лота.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от geekStranno mi e, che vsichki priemate za normalno povedenieto na AIB i mazhoritaria v BACB! minoritarnite akcioneri sa podhlyznati i podhodyt e losha korporativna praktika. Osven ako AIB ne sa reshili da napraviat oferta vseki moment i sega si doizchistvat dokumentite.
Коментар
-
Когато акцията беше скъпа (около 90 лв. ) беше смятана за надценена. Плъзна слуха за продажбата на банката и не се знаеше цената докъде ще падне, аз си мисля, че няма накъде повече. Колкото до съвета ти прав си, ама може и да спечеля ако поскъпнат после, човек никога не знае. Аз депозита си го имам
Коментар
-
Първоначално изпратено от FordПримерно имам кеш който се чудя къде да вкарам щото всичко пада (опрарих се вече и то неведнъж) , щом тези големи специалисти ( не се шегувам) са я оценили така аз не се опасявам да инвестирам тук.
Kato ne tursish pechalba, a prosto protekcia pri padasht pazar, da vlagash v akcii e nai-glupavoto.
Коментар
-
Първоначално изпратено от FordПоздрави за сделката Щом са установили цена равна на пазарната вече спокойно може да се влиза тука Аз да си призная обмислям да се върна вече. Тази продажба е добре дошла за заспалия ни пазар Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateAmi triabva po niakakav nachin da parirat "narkomanite" kupuvali na po 85lv i iskashti sega sushtata cena zaradi gluposta si.
Bulgarskiat investitor triabva da iziade oshte mnogo boi ot firmi kupuvashti firmi na pod pazarnite ceni, za da razbere che ne moje da naduva razni baloni do bezkrai i posle da iska drug da plashta za divotiite mu.
Pri 88lv za akcia, bankata e turguvala na P/B nad 8x. Nikoi niama da plati 8lv za vseki investiran 1lv ot BAEF.Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Ami triabva po niakakav nachin da parirat "narkomanite" kupuvali na po 85lv i iskashti sega sushtata cena zaradi gluposta si.
Bulgarskiat investitor triabva da iziade oshte mnogo boi ot firmi kupuvashti firmi na pod pazarnite ceni, za da razbere che ne moje da naduva razni baloni do bezkrai i posle da iska drug da plashta za divotiite mu.
Pri 88lv za akcia, bankata e turguvala na P/B nad 8x. Nikoi niama da plati 8lv za vseki investiran 1lv ot BAEF.
Коментар
Коментар