IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ти да не падаш от луната,че чак сега си разбрал?
    Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен

Коментар

• ей видяхти ли :

"Неохим с петкратен ръст на печалбата до 39 млн. лв., P/E пада до 5.69
      29.07.2008 14:01 ( 3NB / NEOH )

Неохим АД отчита 5 пъти ръст на печалбата до 39 млн. лв. за първото полугодие на 2008 г. спрямо съпоставимия период на 2007 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Нетните приходи от продажби се увеличават с 40,3% до 180,5 млн. лв. за полугодието на 2008 г. спрямо съответния период на 2007 г.

"Цените на природния газ се вдигнаха много повече в чужбина отколкото в България и тази конюнктура подкрепи резултатите на Неохим", коментира за Investor.bg Владислав Панев*, председател на СД на УД Статус капитал АД.

Паричните средства на дружеството намаляват с 1,1 млн. лв. от началото на годината до 720 хил. лв. към 30 юни 2008 г.

От началото на годината вземанията се увеличават с 18 млн.лв. до 26,4 млн. лв., а материалните запаси - с 3 млн. лв. до 28,7 млн. лв.

Текущите активи са 2,41 пъти повече от текущите пасиви и достигат 56,1 млн. лв. към 30 юни.

За последните 12 месеца акциите на Неохим АД са поскъпнали 28,64%, а днешният ръст след публикуване на резултатите е с 9% до 72,79 лв. средна цена за акция при оборот от 204 хил. лв.

В резултат на повишения финансов резултат коефициента цена/печалба на Неохим пада до 5.69, показва справка в профила на дружеството в раздел Компании.

*Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа"
      евала,заводче, кефиш ме
      ще взема да си купя още докато не са....
      не е препоръка,имам доста акции!!!

Коментар

• айде днес дали ще видим поне 90?
        Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен

Коментар

• Неохима е нъмбър уан. През пиъри го изкарвам малко над сто лева с доста песимистични прогнози за 2008. Франки ти колко го изкарваш?

Коментар

• Брее, този неохим май взе да ми харесва, днес ако има предлагане бих се включил на разумни нива. Това ми се струва златна мина, особенно в сегашната ситуация. Това преди една година щеше да страва поне 300 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от репото
              това са смешки на самовлюбени бичета
              Неохим традиционно губи през второто полугодие, така че не знам дали може да се очаква печалба
              http://www.investor.bg/?cat=10&cid=18&type=5

според вас може ли да се очаква печалба второто полугодие и защо?
              ..
              Да, може - справка 2005г. Няма я в инвестора.
              Защо ли, може? - защото, както ти подсказват по-долу, престоя може да е по-кратък, а направените през минали втори полугодия инвестиции сега вече работят и генерират печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от exclusive_ned
                аз писах какво следва по-долу според мен,ама кой да чете
                споко,деца, Неохим е и ще бъде номер 1 по производство на тор в страната,конкуренцията замира,да не казвам че я няма никаква,продажбите нарастват както добре се вижда,турбогенераторната турбина прави ток, цеховете произвеждат като за световно с увеличения капацитет по всички стандарти за екология и следва само 35 дни капитален ремонт,едно птиче така ми каза проверете ако искате,ако имате съмнения
                а дотогава се бачка на макс за износ,после пак!!! е няма как до края на годината може p/e и на 3 да падне ,освен ако не скочи много цената на акцията де че следват впечатляващи Q3 и 4 също не е трудно да се прогнозира,стига човек да може да смята малко.
                ама ще поживеем,ще видим,както обичам да казвам, познах за отчета че ще е над 15 млн., то не беше трудно човек като наблюдава внимателно нещата и като знае предходния отчет ,как да не го предвиди.
                плюха го завода и сега купуват като луди тия същите,спекулантчета,защото може би предполагат какво следва,над 100,нали ?
                Даже тая година капиталния ремонт е малко по-кратък защото имаше много поръчки и хората бачкаха кат луди...
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• аз писах какво следва по-долу според мен,ама кой да чете
                  споко,деца, Неохим е и ще бъде номер 1 по производство на тор в страната,конкуренцията замира,да не казвам че я няма никаква,продажбите нарастват както добре се вижда,турбогенераторната турбина прави ток, цеховете произвеждат като за световно с увеличения капацитет по всички стандарти за екология и следва само 35 дни капитален ремонт,едно птиче така ми каза проверете ако искате,ако имате съмнения
                  а дотогава се бачка на макс за износ,после пак!!! е няма как до края на годината може p/e и на 3 да падне ,освен ако не скочи много цената на акцията де че следват впечатляващи Q3 и 4 също не е трудно да се прогнозира,стига човек да може да смята малко.
                  ама ще поживеем,ще видим,както обичам да казвам, познах за отчета че ще е над 15 млн., то не беше трудно човек като наблюдава внимателно нещата и като знае предходния отчет ,как да не го предвиди.
                  плюха го завода и сега купуват като луди тия същите,спекулантчета,защото може би предполагат какво следва,над 100,нали ?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                    Ветре, можеш да добавиш още 10-ина милиона за второто полугодие, че да го докараме пустото П/Е под 4
                    само за q4 може да се окаже и повече от 10 паживьом - увидем на отчет

Коментар

• Първоначално изпратено от репото
                      Първоначално изпратено от kubrat
                      Ветре, можеш да добавиш още 10-ина милиона за второто полугодие, че да го докараме пустото П/Е под 4
                      Неохим традиционно губи през второто полугодие, така че не знам дали може да се очаква печалба

Булгаргаз не вдигна ли цените?
                      A znaech li Neohim ne vdigna li cenite na torovete ???))

Коментар

Първоначално изпратено от мечкарник
                        exclusive_ , първия отчет тук е винаги добър, но един отчет пролет не прави. понеже сподели, че имаш очакване за 15 мил, ще си позволя да кажа моите очаквания, които са доста по-скромни и са за около 3-4 пъти по-малка сума от твоето предложение
                        Хм, хайде тогава малко сметки:

2006-Продажби-185,6 млн. Печалба-3,2 млн.
                        Q1-Продажби-66,8 млн. Печалба-4,6 млн.
                        2007-Продажби-188,4 млн. Печалба-3,6 млн.
                        Q1-Продажби-75,2 млн. Печалба-6,5 млн.
                        2008-Продажби(прогноза от дружеството)-268 млн. Печалба-?
                        Q1-Продажби-94,7 млн. Печалба-22,5 млн.

2006-Рентабилност(Q1)-6,9% годишна-1,7%
                        дял на Q1 в годишните приходи-36,0%
                        2007-Рентабилност(Q1)-8,6% годишна-1,9%
                        дял на Q1 в годишните приходи-39,9%
                        2007-Рентабилност(Q1)-23,8% годишна-?
                        дял на Q1 в годишните приходи-35,3%

Вижда се, че рентабилността пада с 5-7% спрямо Q1. Делът на Q1 в годишните приходи тази година е най-нисък, основните разходи на дружеството са за материали, така че е логично спада на рентабилността тази година да не е по-голям от предходните. Т.е. няма да е изненадващо да завършат годината на 17-18% рентабилност и печалба 45-48 млн. лв.
                        Това бяха сметки преди отчета, но той засега ги потвърждава...

Коментар

Булгаргаз не вдигна ли цените?
                          http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• Ветре, можеш да добавиш още 10-ина милиона за второто полугодие, че да го докараме пустото П/Е под 4

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
                              Аз очаквам засилена ликвидност като мине 100 лв..

Бях на една конференция преди около 1-2 месеца, на която един американец (нещо със Сорос беше свързан) каза, че принципно всичко със земеделие и торове е плътно нагоре (изключвам ZHBG, защото те по-скоро са търговци). Има недостиг на храни и торове в световен мащаб и ще минат години, докато този цикъл завърши.

Само не знам с тези европейски директиви за пречистватените станции дали не трябва да се изръсят доста..

Не е препоръка...
                              Ako se vgledach v otcheta goliama chast ot investiziite im za tozi period otivat tochno zatova ...

Коментар

• Първоначално изпратено от exclusive_ned
                                мерси за корекцията,обзървър!!!
                                радвам се,че има наблюдателни хора!
                                ама все пак съм бил близо без да смятам с калкулатора
                                не е точно така, зависи, кой с какви данни смята, ако смята с данните за тази година, и се предполага, че печалбата ще нарасне още значително за Q4, то п/е е мааалко по-различно леко по-различно
                                а и как ще забележим, кой не е заредил навреме
                                я нека кажат сега кой-как смята п/е
                                ето едно неангажиращо предложение :
                                (2,65 мил. акции * 70 лв. цена в момента) / (39 мил. годишна печалба ) = 185/39 = ???

Въпроса е - има ли грешка и къде
                                това че анализатори разправяли, че газта била много евтина за Бг го считам за изкривяне на данните, защото цената беше вдигната с малко %-ти, а те не споменват дали отчитат ефективността от въведените в Неохим мощности /пък и нали уж се повдигаха въпроси някакви за правителството а се оказа, че е договорило толкова ама толкова евтина газ та затова били скочили печалбите /
                                Та може да греша в сметките, разбира се, но по принцип изглежда логично изискване за борсовите играчи да си имат и мнение и личен поглед за да не се водят като овца какво казал този или онзи. Разбира се това не е призив за покупки - виждаме, как волатилничи пазара, всеки може да сбърка в конкретен момент, но ако това дружество е на тази цена, нещо се получава прецедент спрямо другите
                                /за протокола - имам си Неохимки и ми е все едно дали някой ще купува или продава, всеки да си решава сам нито пък трябва да се гледа на горното като на препоръка някаква... /

Коментар

Working...
                                X