ти да не падаш от луната,че чак сега си разбрал?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неохим АД (NEOH)
Collapse
X
-
ей видяхти ли :
"Неохим с петкратен ръст на печалбата до 39 млн. лв., P/E пада до 5.69
29.07.2008 14:01 ( 3NB / NEOH )
Неохим АД отчита 5 пъти ръст на печалбата до 39 млн. лв. за първото полугодие на 2008 г. спрямо съпоставимия период на 2007 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.
Нетните приходи от продажби се увеличават с 40,3% до 180,5 млн. лв. за полугодието на 2008 г. спрямо съответния период на 2007 г.
"Цените на природния газ се вдигнаха много повече в чужбина отколкото в България и тази конюнктура подкрепи резултатите на Неохим", коментира за Investor.bg Владислав Панев*, председател на СД на УД Статус капитал АД.
Паричните средства на дружеството намаляват с 1,1 млн. лв. от началото на годината до 720 хил. лв. към 30 юни 2008 г.
От началото на годината вземанията се увеличават с 18 млн.лв. до 26,4 млн. лв., а материалните запаси - с 3 млн. лв. до 28,7 млн. лв.
Текущите активи са 2,41 пъти повече от текущите пасиви и достигат 56,1 млн. лв. към 30 юни.
За последните 12 месеца акциите на Неохим АД са поскъпнали 28,64%, а днешният ръст след публикуване на резултатите е с 9% до 72,79 лв. средна цена за акция при оборот от 204 хил. лв.
В резултат на повишения финансов резултат коефициента цена/печалба на Неохим пада до 5.69, показва справка в профила на дружеството в раздел Компании.
*Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа"
евала,заводче, кефиш ме
ще взема да си купя още докато не са....
не е препоръка,имам доста акции!!!
Коментар
-
Anton Chigurh
Неохима е нъмбър уан. През пиъри го изкарвам малко над сто лева с доста песимистични прогнози за 2008. Франки ти колко го изкарваш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от репототова са смешки на самовлюбени бичета
Неохим традиционно губи през второто полугодие, така че не знам дали може да се очаква печалба
http://www.investor.bg/?cat=10&cid=18&type=5
според вас може ли да се очаква печалба второто полугодие и защо?
..
Защо ли, може? - защото, както ти подсказват по-долу, престоя може да е по-кратък, а направените през минали втори полугодия инвестиции сега вече работят и генерират печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exclusive_nedаз писах какво следва по-долу според мен,ама кой да чете
споко,деца, Неохим е и ще бъде номер 1 по производство на тор в страната,конкуренцията замира,да не казвам че я няма никаква,продажбите нарастват както добре се вижда,турбогенераторната турбина прави ток, цеховете произвеждат като за световно с увеличения капацитет по всички стандарти за екология и следва само 35 дни капитален ремонт,едно птиче така ми казапроверете ако искате,ако имате съмнения
а дотогава се бачка на макс за износ,после пак!!! е няма как до края на годината може p/e и на 3 да падне ,освен ако не скочи много цената на акцията дече следват впечатляващи Q3 и 4 също не е трудно да се прогнозира,стига човек да може да смята малко.
ама ще поживеем,ще видим,както обичам да казвам, познах за отчета че ще е над 15 млн., то не беше трудно човек като наблюдава внимателно нещата и като знае предходния отчет ,как да не го предвиди.
плюха го завода и сега купуват като луди тия същите,спекулантчета,защото може би предполагат какво следва,над 100,нали ?Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
аз писах какво следва по-долу според мен,ама кой да чете
споко,деца, Неохим е и ще бъде номер 1 по производство на тор в страната,конкуренцията замира,да не казвам че я няма никаква,продажбите нарастват както добре се вижда,турбогенераторната турбина прави ток, цеховете произвеждат като за световно с увеличения капацитет по всички стандарти за екология и следва само 35 дни капитален ремонт,едно птиче така ми казапроверете ако искате,ако имате съмнения
а дотогава се бачка на макс за износ,после пак!!! е няма как до края на годината може p/e и на 3 да падне ,освен ако не скочи много цената на акцията дече следват впечатляващи Q3 и 4 също не е трудно да се прогнозира,стига човек да може да смята малко.
ама ще поживеем,ще видим,както обичам да казвам, познах за отчета че ще е над 15 млн., то не беше трудно човек като наблюдава внимателно нещата и като знае предходния отчет ,как да не го предвиди.
плюха го завода и сега купуват като луди тия същите,спекулантчета,защото може би предполагат какво следва,над 100,нали ?Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен
Коментар
-
Първоначално изпратено от репотоПървоначално изпратено от kubratВетре, можеш да добавиш още 10-ина милиона за второто полугодие, че да го докараме пустото П/Е под 4
Неохим традиционно губи през второто полугодие, така че не знам дали може да се очаква печалба
Булгаргаз не вдигна ли цените?))
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubratПървоначално изпратено от мечкарникexclusive_ , първия отчет тук е винаги добър, но един отчет пролет не прави.понеже сподели, че имаш очакване за 15 мил, ще си позволя да кажа моите очаквания, които са доста по-скромни и са за около 3-4 пъти по-малка сума от твоето предложение
2006-Продажби-185,6 млн. Печалба-3,2 млн.
Q1-Продажби-66,8 млн. Печалба-4,6 млн.
2007-Продажби-188,4 млн. Печалба-3,6 млн.
Q1-Продажби-75,2 млн. Печалба-6,5 млн.
2008-Продажби(прогноза от дружеството)-268 млн. Печалба-?
Q1-Продажби-94,7 млн. Печалба-22,5 млн.
2006-Рентабилност(Q1)-6,9% годишна-1,7%
дял на Q1 в годишните приходи-36,0%
2007-Рентабилност(Q1)-8,6% годишна-1,9%
дял на Q1 в годишните приходи-39,9%
2007-Рентабилност(Q1)-23,8% годишна-?
дял на Q1 в годишните приходи-35,3%
Вижда се, че рентабилността пада с 5-7% спрямо Q1. Делът на Q1 в годишните приходи тази година е най-нисък, основните разходи на дружеството са за материали, така че е логично спада на рентабилността тази година да не е по-голям от предходните. Т.е. няма да е изненадващо да завършат годината на 17-18% рентабилност и печалба 45-48 млн. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubratВетре, можеш да добавиш още 10-ина милиона за второто полугодие, че да го докараме пустото П/Е под 4
Булгаргаз не вдигна ли цените?http://vbox7.com/play:6b57c30dca
Коментар
-
Първоначално изпратено от MichelangeloАз очаквам засилена ликвидност като мине 100 лв..
Бях на една конференция преди около 1-2 месеца, на която един американец (нещо със Сорос беше свързан) каза, че принципно всичко със земеделие и торове е плътно нагоре (изключвам ZHBG, защото те по-скоро са търговци). Има недостиг на храни и торове в световен мащаб и ще минат години, докато този цикъл завърши.
Само не знам с тези европейски директиви за пречистватените станции дали не трябва да се изръсят доста..
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от exclusive_nedмерси за корекцията,обзървър!!!
радвам се,че има наблюдателни хора!
ама все пак съм бил близо без да смятам с калкулатораако смята с данните за тази година, и се предполага, че печалбата ще нарасне още значително за Q4, то п/е е мааалко по-различно
леко по-различно
а и как ще забележим, кой не е заредил навреме
я нека кажат сега кой-как смята п/е
ето едно неангажиращо предложение:
(2,65 мил. акции * 70 лв. цена в момента) / (39 мил. годишна печалба) = 185/39 = ???
Въпроса е - има ли грешка и къде
това че анализатори разправяли, че газта била много евтина за Бг го считам за изкривяне на данните, защото цената беше вдигната с малко %-ти, а те не споменват дали отчитат ефективността от въведените в Неохим мощности/пък и нали уж се повдигаха въпроси някакви за правителството а се оказа, че е договорило толкова ама толкова евтина газ та затова били скочили печалбите
/
Та може да греша в сметките, разбира се, но по принцип изглежда логично изискване за борсовите играчи да си имат и мнение и личен поглед за да не се водят като овца какво казал този или онзи. Разбира се това не е призив за покупки - виждаме, как волатилничи пазара, всеки може да сбърка в конкретен момент, но ако това дружество е на тази цена, нещо се получава прецедент спрямо другите
/за протокола - имам си Неохимки и ми е все едно дали някой ще купува или продава, всеки да си решава самнито пък трябва да се гледа на горното като на препоръка някаква...
/
Коментар
Коментар