IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз очаквам засилена ликвидност като мине 100 лв..

Бях на една конференция преди около 1-2 месеца, на която един американец (нещо със Сорос беше свързан) каза, че принципно всичко със земеделие и торове е плътно нагоре (изключвам ZHBG, защото те по-скоро са търговци). Има недостиг на храни и торове в световен мащаб и ще минат години, докато този цикъл завърши.

Само не знам с тези европейски директиви за пречистватените станции дали не трябва да се изръсят доста..

Не е препоръка...

Коментар

• ниските цени на газта ги субсидираме ние българите, а Неохим обира печалбите

яко
      евалата на ценовата политика на Булгаргаз
      http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• мерси за корекцията,обзървър!!!
        радвам се,че има наблюдателни хора!
        ама все пак съм бил близо без да смятам с калкулатора
        Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен

Коментар

• Първоначално изпратено от exclusive_ned
          такъв коефициент p/e под 5 (нали не се лъжа дали има на друга голяма и печеливша компания в момента на борсата, и такова нещо като нетна печалба на акция 14,71 при сегашната й цена?
          ...
          не е отново препоръка,освен за повече мисловна дейност!!!
          Неохим с петкратен ръст на печалбата до 39 млн. лв., P/E пада до 5.69
          http://www.investor.bg/?id=67027

Коментар

• Неохим с петкратен ръст на печалбата до 39 млн. лв.
            29.07.2008 14:01 ( 3NB / NEOH )

Неохим АД отчита 5 пъти ръст на печалбата до 39 млн. лв. за първото полугодие на 2008 г. спрямо съпоставимия период на 2007 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Нетните приходи от продажби се увеличават с 40,3% до 180,5 млн. лв. за полугодието на 2008 г. спрямо съответния период на 2007 г.

"Цените на природния газ се вдигнаха много повече в чужбина отколкото в България и тази конюнктура подкрепи резултатите на Неохим", коментира за Investor.bg Владислав Панев*, председател на СД на УД Статус капитал АД.

Паричните средства на дружеството намаляват с 1,1 млн. лв. от началото на годината до 720 хил. лв. към 30 юни 2008 г.

От началото на годината вземанията се увеличават с 18 млн.лв. до 26,4 млн. лв., а материалните запаси - с 3 млн. лв. до 28,7 млн. лв.

Текущите активи са 2,41 пъти повече от текущите пасиви и достигат 56,1 млн. лв. към 30 юни.

За последните 12 месеца акциите на Неохим АД са поскъпнали 28,64%, а днешният ръст след публикуване на резултатите е с 9% до 72,79 лв. средна цена за акция при оборот от 204 хил. лв.

*Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!!!

ето линк откъде е взет цитата:
            http://kompanii.investor.bg/?cat=10&id=67027

Нали знаете,че това мое мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!!!
            Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на цен

Коментар

• абе ще се сетят къде е истината,ама късно,няма да ги има тия цени скоро,ще свърши промото,такъв коефициент p/e под 5 (нали не се лъжа дали има на друга голяма и печеливша компания в момента на борсата, и такова нещо като нетна печалба на акция 14,71 при сегашната й цена?
              мисля,че знаете какво означава това и даже ще си позволя да си завиша прогнозата от 98 на над 110 при тия впечатляващи резултати,а до края на годината не знам просто
              айде живи и здрави,продължаваме по темата,няма как, заслужва си го завода
              не е отново препоръка,освен за повече мисловна дейност!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti
                Предполагам, че някой фонд чисти тук понеже реализира по-малка загуба в сравнение с други позиции, а това че р/е е 5 явно не е от значение
                че то до момента е май под 5
                ако се запази цената, как ли ще реагират ако се окаже п/е 2-3 до нова година

Коментар

ало,песимистите ,къде сте,нещо се изгубихте,а?
                  чухте ли новината? над 39 млн. за 6 месеца нетна печалба !!!
                  Не мисля, че тук е имало много песимисти...
                  Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ApuCToKpaT
                    не съм специалист в анализа на компании,но преди да купя акции тук, ми направи силно впечатление че компании в сектора на Неохим в САЩ и в Азия се търгуват на големи очаквания с п/е над 25.А както си личи по отчетите перспективите са същите и у нас,но инвеститорите са други явно
                    По-скромно. Лично на мен 200 лв. на акция ми стигат

Коментар

• не съм специалист в анализа на компании,но преди да купя акции тук, ми направи силно впечатление че компании в сектора на Неохим в САЩ и в Азия се търгуват на големи очаквания с п/е над 25.А както си личи по отчетите перспективите са същите и у нас,но инвеститорите са други явно
                      Мненията ми не са професионални и не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Коментар

• Който продава днес при този отчет на тези нива, трябва да знае, че борсата не е за него.

Коментар

• добре де,това го чухме, както и това че печалбата на Неохим е феноменална според мен, 39 млн. само за 6 месеца ,до края на годината не ми се мисли,ще има нови рекорди според мен така,че ще почакаме пък ще видим и цени над 100 лв.,има време за всичко.
                          а това за p/e = 5 не съм го изчилявал още,ама ще ти повярвам че е така

Коментар

• Предполагам, че някой фонд чисти тук понеже реализира по-малка загуба в сравнение с други позиции, а това че р/е е 5 явно не е от значение

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                              Първоначално изпратено от exclusive_ned
                              еха, +8.97% , направо ми е кеф да гледам нещо на + на нашата борса
                              на фона на останалото
                              До 3месеца ще е над 100лв.

от твойте уста в Божийте уши,както се казва

Коментар

еха, +8.97% , направо ми е кеф да гледам нещо на + на нашата борса
                                на фона на останалото
                                До 3месеца ще е над 100лв.

Коментар

Working...
                                X