If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
проблемът не е в блоковия пазар, а в свързаността на лицата/ЗКПО/
Единственото, което не ми харесва на това разследване е, че е поръчково и ...партийно
80 % от хората видяли човек с бяла престилка и слушалки мислят, че той е лекар.
Това че някой е облякъл черна тога не го прави автоматично познавач на законите, още повече специалните закони свързани с капиталовия пазар.
В ерата на интернет и wikipedia, знанието е публично, но обвинителните актове все още не са... А трябва да са - все пак си невинен до доказване на противното...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Свързани лица или не, не е от значение - въпросът е къде точно пише в ЗКПО че данъчната цена за облагане на блокова сделка е борсовата от регулиран пазар. Ако този прецедент мине България ще си върне външния дълг - е поне на теория само защото ще има хиляди данъчни длъжници за по милиони левове...
нямам идея какъв е обвинителният акт, не съм и прокурор, ако бях...Софарма и собствениците й щяха да са от последните компании, към които бих погледнала...
бих започнала първо с едни регулаторни органи и някои "френдли" ориентирани публични дружества....за добавка и управлението, което подкрепя всичко това
Включвам се към темата, само при някои крайни залитания
Относно ЗКПО - има доста материал в него, кога и какви цени се приемат за данъчни цели...
Свързани лица или не, не е от значение - въпросът е къде точно пише в ЗКПО че данъчната цена за облагане на блокова сделка е борсовата от регулиран пазар. Ако този прецедент мине България ще си върне външния дълг - е поне на теория само защото ще има хиляди данъчни длъжници за по милиони левове...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
проблемът не е в блоковия пазар, а в свързаността на лицата/ЗКПО/
Единственото, което не ми харесва на това разследване е, че е поръчково и ...партийно
Според мен и най елементарния съдия който влезе в уикипедия ще види че на блоков пазар е допустим дискаунт до 90% Така че престъпление няма. Ако данъчните обаче държат да докажат дължимост на данъци да прочетат например това на първо време: http://www.ecgi.org/competitions/rof...nefits_v38.pdf
Добре де тук става дума за продажба на 56 % от акциите на Софарма, към 37 милиона брроя акции.
Теоретично погледнато представяте ли си какво щеше да се случи с цената на официалния пазар ако тези пакети бяха пуснати там. Дали изобщо щеше да намери дъното акцията?
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Ами прав си ,НАИВНИК, те това е спора;-
Механизмът на облагане с данъци на тези сделки е много сложен и продажната цена е въпрос на личен избор, обясниха данъчни експерти. Въпреки това, ако при ревизия се установи, че има свързани лица при прехвърляне на собствеността от едното дружество в друго и има прекалено занижаване на цената, данъчните могат да определят друга цена и по нея да обложат сделката с данък. На 23 май е извършена още една сделка, чрез която са прехвърлени и
останалите акции, принадлежащи на "Елфарма", в "Софарма"
По този начин участието на "Елфарма" в компанията е равно на нула. Това означава, че освен държавата са ощетени и самите акционери.
Коментар