Първоначално изпратено от INSIDER-A
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениея питай, да нзнаем всички какво е положението,
ами ако има банка???
телефоните сигурно от там, така мисля
E towa
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнениеЗа какво да му пука за шепата спекуланти в Севто, като срещу това ще може да зарадва стотиците акционери на Сфарм ! За много акционери на сфарм коефициента на преобразуването е справедлив, (виж мнения на тони75 например) а има и много които смятат, че ако е още по-нисък ще е дори по-правилно. Има и спекуланти, които предпочетоха да влязат в Сфарм точно заради сливането. Е защо пък трявба да цака тях, за сметка на ония в СевтоМНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеабе, то, ако става за въпрос и ти чертаеше едни графики за 35 лв. през 2013 при КАО по същото време (януари 2008), но ние не си ги спомняме изобщо...
А колкото до Софарма на 9лв, тя тогава търгуваше на 10х ЕБИТДА, което си беше страшно скъпо. И въпреки това се чуваха същите приказки за прозрачност, страхотни перспективи и ниски цени дори и на ония нива. Явно много хора бяха забравили, че Балтика и Украйна бяха пред икономическа катастрофа през 2008-10, България също не беше цъфнала в икономически план.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеТони,тук почхахме да се съмняваме във всичко,затова гледаме разчетите.Не знам за Зърнени колко им струват машините,но там акцията качи 100%....затова.
Какво ще кажеш за постъпления/изплащане краткосрочните кредити от ОПП на трейдинга...........ЗА.1.2млрд ...ако си чел отчетите.
Вече има съмнения за нелегална банкова дейност от Фортис.
Не е препоръка
днес трябваше да провериш какво точно е тази статия в отчета и чакаме отговор....
после дай да разсъждаваме с оценки и квалификации
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеТе някои от 9лв (януари 2008) все допълват и все са им ниски и атрактивни цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеПо-долу дадох едно предположение:
Аха...стана ми ясно,мерси....
Коментар
-
По-долу дадох едно предположение:
Да не би хеджирането на валутен риск със съотвентия ливъридж да влиза в тая графа?
Деривативните финансови инструменти, използвани в дружеството, са предназначени за управление и хеджиране на експозицията му спрямо рисковете от промени във валутните курсове “щатски долар: евро” и произтичащите от това влияние ефекти върху валутните доставки на стоки и свързаните с тях парични потоци (плащания). Прилаганите от дружеството деривативни инструменти обичайно са валутни форуърди.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеТе някои от 9лв (януари 2008) все допълват и все са им ниски и атрактивни цените.
постъпления/изплащане на краткосрочни банкови заеми за близо 1.3млрд за миналата додина....при положение ,че за предходната са били за около 10млн.....Не мога да си го обясня....
Благодаря предварително за мнението ти
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеВместо да се радвате че все още имаме възможност да си допълваме на хубави цени акциите на най-добрата компания на БФБ вие пак мърморате!!!
Успех!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнениеМен лично ме притесни подхода на г-н Донев към останалите акционери в БР-Севтополис. Ако не се окаже голяма "счетоводна" или мениджърска грешка случилото се през Q4.2012 год., то реномето му ще страда доста дълго и всеки кандидат-акционер ще си помисля по10 пъти /поне/ преди да купи акции от групата. Имидж се гради бавно и дълго и се руши за секунди.
Коментар
-
Мен лично ме притесни подхода на г-н Донев към останалите акционери в БР-Севтополис. Ако не се окаже голяма "счетоводна" или мениджърска грешка случилото се през Q4.2012 год., то реномето му ще страда доста дълго и всеки кандидат-акционер ще си помисля по10 пъти /поне/ преди да купи акции от групата. Имидж се гради бавно и дълго и се руши за секунди.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНаистина ли мислите че изграждането на завод, който се строи от три години и в който се влагат 70милки би трябвало да зависи от спада в продажбите за един месец(да не говорим че той е в следствие на обстоятелства, които едва ли е можел някой да прогнозира преди година-две)???
Бобо специално за тебе отговарям че ще ти кажа точните разчети на цените на машините в завода, веднага след като ми дадеш същите за заводите на зърнени храни напримерАбе кво ви става вие намерихте една прозрачна компания и взехте да се оливате!!! Утре ще питаш и защо не публикуват заплатите на помощник фармацевтите във веригите аптеки в прибалтика!!!
Вместо да се радвате че все още имаме възможност да си допълваме на хубави цени акциите на най-добрата компания на БФБ вие пак мърморате!!!
Успех!!!....затова.
Какво ще кажеш за постъпления/изплащане краткосрочните кредити от ОПП на трейдинга...........ЗА.1.2млрд ...ако си чел отчетите.
Вече има съмнения за нелегална банкова дейност от Фортис.
Не е препоръкаLast edited by BOBAN1; 07.02.2013, 09:25.
Коментар
-
Наистина ли мислите че изграждането на завод, който се строи от три години и в който се влагат 70милки би трябвало да зависи от спада в продажбите за един месец(да не говорим че той е в следствие на обстоятелства, които едва ли е можел някой да прогнозира преди година-две)???
Бобо специално за тебе отговарям че ще ти кажа точните разчети на цените на машините в завода, веднага след като ми дадеш същите за заводите на зърнени храни напримерАбе кво ви става вие намерихте една прозрачна компания и взехте да се оливате!!! Утре ще питаш и защо не публикуват заплатите на помощник фармацевтите във веригите аптеки в прибалтика!!!
Вместо да се радвате че все още имаме възможност да си допълваме на хубави цени акциите на най-добрата компания на БФБ вие пак мърморате!!!
Успех!!!
Коментар
Коментар