If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами Ок....ама това ми е последният дерт....защо тук превъртали милиарди.Ако се сетя и остане време ,ще звъня....от сайта им ли да взема телефона
Да не би хеджирането на валутен риск със съотвентия ливъридж да влиза в тая графа?
Деривативните финансови инструменти, използвани в дружеството, са предназначени за управление и хеджиране на експозицията му спрямо рисковете от промени във валутните курсове “щатски долар: евро” и произтичащите от това влияние ефекти върху валутните доставки на стоки и свързаните с тях парични потоци (плащания). Прилаганите от дружеството деривативни инструменти обичайно са валутни форуърди.
Здрасти Бобан,
покрай теб погледнах отчета, казваш ,че кредитите са много ама аз изкарвам собствения капитал около 60% от баланса....колоко да са много задълженията за производствено предприятие!?
- иначе като гледам много грубо са се увеличили дългосрочните задължения с около 33 млн. и собствения капитал( с печалбата) с около 30 млн. и с тези пари съм им нарастнали активите с около 57 млн. това всичко сравнявам за 2011 и 2012 г. Изглежда да са инвестирали в завода който уж трябва да отвори като се затопли.
- за отрицателния ПП от ОД изглежда да са плащатали повече на доставчици ( или някакви др. контргенти) и наистина търговските им задължения намаляват....няма драма, макар че можеш да кажеш че им нямат доверие това е друг анализ вече. Както и затова как О. Донев е стартирал и как се отнася към миноритарите от Розата...
На никой не препоръчвам нищо.
Относно завода - за какво ще се ползва след като и сега нуждата от нови производствени мощности е под съмнение?... Нали продажбите падат ? Може ли да се окаже, че е в тежест и то голяма?
Нямам акции тук.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар