IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    .
    Да не се третира сериозно или за препоръка, и да се има предвид, че имам поне 2 позиции на групата
    ти защо смекч тона тук?
    а и не мога повярвам, че си толкова недоволен акционер и все още не си продал
    какво ли щеше да бъде ако си доволен поне малко??????? ами много ????????

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Kонсолидираният отчет за Q1 излиза до 2 дни, какви са ви очакванията?

Тони, и аз искам да се върнат цените от около 2 лв че да купя още

Импе, имаш ли наблюдение каква е заетоста в кулите?
      Заетостта е частическа, но пак не е лоша, като се има предвид мутрозапушването и свръхпредлагането на офисплощи; полека-лека ще се напълнят - защото това е най-добрата като ниво офиссграда може би в страната - Клас А един вид. Подходящи са офисите за държащи на своят имидж институции. Но има празно - да - днес пиех кафенце с един клиент на стратегическо за наблюдение място (кафето над гара Жолио Кюри) и гледахме - през някои от етажите свети - т.е. - празни - и се вижда през цялата кула.

Ако искате - на сборището можем да пощъкаме нагоре-надолу - чувам - асансьорите - ного бръзи.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не разбрах, аз като имам акции на СЕ в ТО на събрание в Билдингите да идвам ли? Нали почти се сляхме (да не беше хитрата сврака.., да бяхме едно). За дивидента -от ОС ли да чакам или от КФН?
        Последно: КФН не пишеха ли, че забавянето на становището било по вина на компаниите, това - вина на мениджмънта ли ще рече и мога ли да му търся отговорност като акционер?
        Last edited by onakilev; 28.05.2013, 23:23.
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Здравейте приятели!
          Живи и здрави да сте всички!
          С чичо Оги нямам удоволствието да се познавам и поради тази причина не получавам друга информация от него освен тази която ми е давал на въпросите тук - пред всички Вас. Мисля че е чудесен бизнесмен и коректен мажо, останал съм с впечатление че винаги има какво да извади от ръкава си и да ни изненада приятно
          .
          Дано не ни изненадва така така приятно като в Севто Иначе, ако имах акции в Севто можеше да се подведа и да поставя под съмнение мажовата коректност Изобщо - виж какво казват старите кримки, отдавна на пазара, като знаещ, а дори и батката - те не са прости нали, а защо се съмняват в някаква си там нищо не значеща коректност )))
          Първо СФТРД може да се освобождава от дяла си(за което са имали претенции от КФН)
          Ама какво значи претенции !? Не са ли законни? Как така КФН ще има претенции !?!? Откъде накъде ако го няма в закона !?!?

Колкото до мнението ми за счетоводната ст-ст на СЕВТО знаете мнението ми(което и инвестор цитира), мисля че доказах , че няма ли СФАРМ - СЕВТО отдавна да е фалирало.
          Какво значи счетоводна стойност. Не е ли някакво число в баланса ? Какво условно и неясно има и как това число тр. да зависи от релацията сфарм-севто. Не трябва ли тогава, до числото да пише, че е едно число, но като се напише до него сфарм-севто и да се тълкува като друго число. Ако е монбат-севто да е друго число и т.н.
          Искам да кажа, драги Тони, че не може да се правят врели некипели с числата в баланса. Там съвсем ясно и точно е определено каква е счетоводната стойност в момента. Е не може да сe правят условни релации. Сега е това число. Утре ако няма тиренце между двете думи сфарм-севто, може да е друго число - това няма спор, НО СЕГА счетоводната стойност е ТОВА число, а не някакво друго. Нима чичо не е учил за финансов коnсултант и не знае тези неща? Нима са незаконни ??? Нима са противоестествени или против интереса на акционера ? Щом има баланс, щом има числа, коректно написани от коректен мажо, значи и самия мажо не би трябвало да вади нещо друго от ръкава освен "своята коректност", (със или без тирета) , както и правилнaта, точно описана и известна на всеки акционер счетоводна стойност при каквото и да е сливане (недай си боже известна счетовод. ст-ст и на лошите кфн)
          Видно стана че анализите и прогнозите в хилядите таблици на ЕП за цена 1,6 - не се реализираха на БФБ

Колкото до очакван спад в цената на акцията(било то заради ПОК Доверие или просто заради прогнозата на БАТЯ - когото уважавам много), ами айде де искам да си купя още на цени около 2лева!!!
          По-добре да си пожелаем, да не става пак 2 лв, че ако стане, пак ще гледаме числата на ЕП и пак ще я чакаме да чукне номинала
          Колкото до шегите за шапките приемам ги. Искам само да кажа че едно време казах че с удоволствие на олесяващата ми главица бих носил фирмена шапка на компанията. Но ако има от къде - бих си я купил с удоволствие.
          Ако не са ни скроили шапките с някаква цел и аз бих си купило с удоволтвие Шегувам се навсякъде! A ако случайно има възникнал повод за размисъл е само случайно съвпадение
          Успех на всички!
          От сърце го пожелавам, включително и в повече на втасалите в Севто, че те имат повечко нужда
          Да не се третира сериозно или за препоръка, и да се има предвид, че имам поне 2 позиции на групата
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            и Иператора отдавна май те е изпреварил по портфейл - звездите така ми говорят.....
            Каквото ти говорят звездите може да го тълкуваш всякак, но пък да не е точно в звездите проблема
            Не е препоръка... !!!

Коментар

Е добре де, за фармата ясно, а за Севто шапки няма ли !? При оня "кур-капан", поне шапки да им дадат
              и Иператора отдавна май те е изпреварил по портфейл - звездите така ми говорят.....

Коментар

Е добре де, за фармата ясно, а за Севто шапки няма ли !? При оня "кур-капан", поне шапки да им дадат
                Да информирам официално - излезнах от Севто. Не ми се играе там повече. От СФАРМ групата държа само в СФТРД.
                Не-заслужил инвеститор

Коментар

е нали казаха, че шапки ще има на ОС на Софарма ?!?!?
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

да бе Форти - просто отговарям на бъзика
                    какво стана със СФТРД, авно бая се е била свила пружината?
                    Успех!

Коментар

Здравейте приятели!
                      С чичо Оги нямам удоволствието да се познавам и поради тази причина не получавам друга информация от него освен тази която ми е давал на въпросите тук - пред всички Вас. Мисля че е чудесен бизнесмен и коректен мажо, останал съм с впечатление че винаги има какво да извади от ръкава си и да ни изненада приятно .
                      Колкото до поглъщането на Севто - не съм сигурен че всичко е свършило и може би големия обем при Севто и продължаващото търсене при СФАРМ подкрепят тази теза.
                      Първо СФТРД може да се освобождава от дяла си(за което са имали претенции от КФН) и второ СФАРМ агресивно продължава да изкупува собствени акции(отново заради бележката на КФН че нямат достатъчно). Колкото до мнението ми за счетоводната ст-ст на СЕВТО знаете мнението ми(което и инвестор цитира), мисля че доказах , че няма ли СФАРМ - СЕВТО отдавна да е фалирало.

Виждаме обаче че от преминалия обем при СФАРМ едва 1/4 е обратно изкупуване, което ме кара да мисля че явно и други искат да имат тази страхотна компания.
                      Видно стана че анализите и прогнозите в хилядите таблици на ЕП за цена 1,6 - не се реализираха на БФБ

Колкото до очакван спад в цената на акцията(било то заради ПОК Доверие или просто заради прогнозата на БАТЯ - когото уважавам много), ами айде де искам да си купя още на цени около 2лева!!! Ако ми уредите и СФТРД да се върне на 1,5 че малко купих едно време ще почерпя на ОСА!

Колкото до шегите за шапките приемам ги. Искам само да кажа че едно време казах че с удоволствие на олесяващата ми главица бих носил фирмена шапка на компанията. Но ако има от къде - бих си я купил с удоволствие.

Успех на всички!

Коментар

• Kонсолидираният отчет за Q1 излиза до 2 дни, какви са ви очакванията?

Тони, и аз искам да се върнат цените от около 2 лв че да купя още

Импе, имаш ли наблюдение каква е заетоста в кулите?

Коментар

Здравейте приятели!
                          С чичо Оги нямам удоволствието да се познавам и поради тази причина не получавам друга информация от него освен тази която ми е давал на въпросите тук - пред всички Вас. Мисля че е чудесен бизнесмен и коректен мажо, останал съм с впечатление че винаги има какво да извади от ръкава си и да ни изненада приятно .
                          Колкото до поглъщането на Севто - не съм сигурен че всичко е свършило и може би големия обем при Севто и продължаващото търсене при СФАРМ подкрепят тази теза.
                          Първо СФТРД може да се освобождава от дяла си(за което са имали претенции от КФН) и второ СФАРМ агресивно продължава да изкупува собствени акции(отново заради бележката на КФН че нямат достатъчно). Колкото до мнението ми за счетоводната ст-ст на СЕВТО знаете мнението ми(което и инвестор цитира), мисля че доказах , че няма ли СФАРМ - СЕВТО отдавна да е фалирало.

Виждаме обаче че от преминалия обем при СФАРМ едва 1/4 е обратно изкупуване, което ме кара да мисля че явно и други искат да имат тази страхотна компания.

Колкото до очакван спад в цената на акцията(било то заради ПОК Доверие или просто заради прогнозата на БАТЯ - когото уважавам много), ами айде де искам да си купя още на цени около 2лева!!! Ако ми уредите и СФТРД да се върне на 1,5 че малко купих едно време ще почерпя на ОСА!

Успех на всички!
                          http://www.economynews.bg/%D1%81%D0%...news42923.html

Коментар

• Здравейте приятели!

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Прецаканото:

Нито Медика, нито Унифарм са избушляци. Медика фабрикува изключително качествена продукция на европейско ниво. Унифарм не зная точно какво фабрикума (май там дялкат някакви хапченца), но ако отидеш на адресът на компанията, ще разбереш какво имам предвид.
                              Шегуваме се бе Импе, ама хич не се сещаш и не носиш на майтап
                              Освен това (по принцип) всичко си зависи от дефиницята !
                              Ако кажем, че условно наричаме "избушляк" всичко що е спаднало повече от двойно спрямо преди 5 години, независимо от това, че е наляло милиони активи през това време - няма да сбъркаме много нали
                              Флагмана на бичия тренд - Пепи, някога наричаше една акция "дирижабъл". Влизаше в темата и казваше нещо от рода "дирижабъла пак пикира в небето" Шегуваше се един вид. Но сега "дирижабъла" е в безкрайно по-добра кондиция от "патката", където горкия така се самоизбуши, че оттогава не смее и да се обади
                              E ако тогава и нашите "избушляци" се окажат в действителност корави като "дирижабъла", няма да имаме против нали?
                              Условно ги наричам така, за да се държат по-добре и от Пепините дирижабли
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Прецаканото:

Нито Медика, нито Унифарм са избушляци. Медика фабрикува изключително качествена продукция на европейско ниво. Унифарм не зная точно какво фабрикума (май там дялкат някакви хапченца), но ако отидеш на адресът на компанията, ще разбереш какво имам предвид.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X