If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Разходите за заплати са намалели /понеже мисля имаше спор на тази тема/ и са вкарали официално резултатите от "спекулата" си с акции.
Започваме сега наново Ebitda, Ev/ Ebitda и др.
някой знае ли повече за този нов закон за лекарствата, който са изковали другарите от ДПС и как ще повлия на СФАРМ?
те нещо свястно въобще могат ли да направят???
в политиката остнаха хора, чийто капацитет е достатъчен само да си вземат парите и да пуснат някой компромат
Ха ха.
За фирми като Софарма е важно да се гледа колко кешфлоу генерира на оперативно ниво и дали има достатъчно да си обслужва дълга и да заделя пари за инвестиции.
Разбита се. То кухите обороти са за заблуга на овцете. Истинските играчи следят фундаменталните показатели, а какъв по фундаментален показател от печалбата има?
Ха ха.
За фирми като Софарма е важно да се гледа колко кешфлоу генерира на оперативно ниво и дали има достатъчно да си обслужва дълга и да заделя пари за инвестиции.
Мен приходите слабо ме интересуват. Печалбата е по-важна, вярно е че идва от приходи, но тя може да се увеличи и с 5-10% ръст на приходите, може и без ръст, пак да се увеличи Така че...
Разбита се. То кухите обороти са за заблуга на овцете. Истинските играчи следят фундаменталните показатели, а какъв по фундаментален показател от печалбата има?
Срещу 5-10 ръст на приходите, (причина за който е по-вероятно да са надутите цени на лекарствата) и да очаквате срещу това 50% ръст в акциите, а в същото време да има и доста по-подценени алтернативи..незнам -.. не ми изглежда логично, но и пазарът може да е нелогичен понякога.
Не е препоръка
Мен приходите слабо ме интересуват. Печалбата е по-важна, вярно е че идва от приходи, но тя може да се увеличи и с 5-10% ръст на приходите, може и без ръст, пак да се увеличи Така че...
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Срещу 5-10 ръст на приходите, (причина за който е по-вероятно да са надутите цени на лекарствата) и да очаквате срещу това 50% ръст в акциите, а в същото време да има и доста по-подценени алтернативи..незнам -.. не ми изглежда логично, но и пазарът може да е нелогичен понякога.
Не е препоръка
За Софарма очаквам ръст на продажбите за първото полугодие, като си мисля, че ще се запази тенденцията от декември за силен износ.
и ще очакваме 5лв тогава
Коментар