If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мен приходите слабо ме интересуват. Печалбата е по-важна, вярно е че идва от приходи, но тя може да се увеличи и с 5-10% ръст на приходите, може и без ръст, пак да се увеличи Така че...
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Срещу 5-10 ръст на приходите, (причина за който е по-вероятно да са надутите цени на лекарствата) и да очаквате срещу това 50% ръст в акциите, а в същото време да има и доста по-подценени алтернативи..незнам -.. не ми изглежда логично, но и пазарът може да е нелогичен понякога.
Не е препоръка
За Софарма очаквам ръст на продажбите за първото полугодие, като си мисля, че ще се запази тенденцията от декември за силен износ.
и ще очакваме 5лв тогава
Така е - помня те тебе!! Искаше Софарма трейдинг да купуваш още една година на 1.80 лв Пък тя точно тогава тръгна нагоре
Аз съм средно - има акции, в които не ми е необходим ръст, но го предпочитам. Има акции, в които искам непрекъснат ръст
Ти си силно дивидентен играч, което ми харесва. И аз бих бил така, като натрупам милионче Не че няма да искам пак ръст де, но ще залагам на дивидента повече...
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Най не ми е хубаво като има ръст на борсата.
Така и така ще купувам, поне да е по-евтино.
Така и така няма да продавам, поне да има по-добра дивидентна доходност.
тези дни акциите на групата си почиват, след като 2013 изнесоха ръста на плещите си
Е към края на 2014 или 2015 може да бодне 5-те лева, няма да се разсърдя!
безналична акция като всички останали, ако имаш предвид "фундамента" - какво е качественото и перспективното !? Да разтягаш локуми без мотивация - не е за форума като нашия.
Мотивирай - какво е качественото и перспективното, ето аз ще се мотивирам, че на цената на която е акцията - която сте й направили вече - прави пазарна оценка над половин милиард лева, не виждам такава бомбастична оценка да е адекватна за качеството и перспективността.
С Какво да заслужи фармата такава цена - аналгини, трибестани, карзил и т.н. Ами то къде са иновациите !?!?! Че то един биовет е пъти по-иновационна фармация. Да не говорим, че спряганите ръстове в продажбите не е ясно дали не идват от завишени цени на хапчетата. Както е тръгнало, дочувам, че вече и пенсионери се гласят да ходят да купуват групово от Турция!!! - Да дори и те нахитряха - като ги разнасят на евтини екскурзии видяха, че там един аспирин-протект е 3 пъти по-евтин !! и т.н. Къде видя това толкова прокламирано качество и перспектива (при сегашната цена на акция) ? Малко наизуст ми се струва, че ги подмятате лафовете за пред широката публика
За повечето спекуланти които сме тук, качество и перспектива на акцията означава, тя да е подценена и да направи един 100% ръст за година например, не виждам как ще стане това при фармата - капитализация от над милиард... за разлика от други акции, които имат доста по-реален шанс да направят и двоен скок в цената от текущите цени
тази акция след време ще струва около 7-9 лева пък приказки от общ характер са ценни за запълване на липсващия вакуум във форума
(нямам тук и нямам намерение за покупки)
Не е препоръка за ПП на ЦК!!!
...
фармата си е много качествена и переспективна акция като цяло
безналична акция като всички останали, ако имаш предвид "фундамента" - какво е качественото и перспективното !? Да разтягаш локуми без мотивация - не е за форума като нашия.
Мотивирай - какво е качественото и перспективното, ето аз ще се мотивирам, че на цената на която е акцията - която сте й направили вече - прави пазарна оценка над половин милиард лева, не виждам такава бомбастична оценка да е адекватна за качеството и перспективността.
С Какво да заслужи фармата такава цена - аналгини, трибестани, карзил и т.н. Ами то къде са иновациите !?!?! Че то един биовет е пъти по-иновационна фармация. Да не говорим, че спряганите ръстове в продажбите не е ясно дали не идват от завишени цени на хапчетата. Както е тръгнало, дочувам, че вече и пенсионери се гласят да ходят да купуват групово от Турция!!! - Да дори и те нахитряха - като ги разнасят на евтини екскурзии видяха, че там един аспирин-протект е 3 пъти по-евтин !! и т.н. Къде видя това толкова прокламирано качество и перспектива (при сегашната цена на акция) ? Малко наизуст ми се струва, че ги подмятате лафовете за пред широката публика
За повечето спекуланти които сме тук, качество и перспектива на акцията означава, тя да е подценена и да направи един 100% ръст за година например, не виждам как ще стане това при фармата - капитализация от над милиард... за разлика от други акции, които имат доста по-реален шанс да направят и двоен скок в цената от текущите цени
Е, мпето не е толкова глупав, само се прави Виж как хитро напусна м+ц, като усети че стигна нива над необходимото. Очаквам да се усети и тук, че на цена от 4 лв корекцията е по-вероятна от другия вариант (не е препоръка)
Малко е раничко да сравняваш Софарма и М+С, вярно е имат си пиър групи с които да сравняваш, ама сравни EV/EBITDA-то на фармата от 11.06х с подобни компании и М+С с неговия EV/EBITDA 6.32х и Паркер или Ийтън които са основните им конкуренти
Хидравликът има накъде да катери още!
той импето знае ли какво прави въобще
с тези негови врътки, ако бяха толкова успешни, досега щеше да е на мястото на Слънцето
моите данни са за доходност в лева, а не в бройки, хубаво би било да са в бройки - ама не са
Е, мпето не е толкова глупав, само се прави Виж как хитро напусна м+ц, като усети че стигна нива над необходимото. Очаквам да се усети и тук, че на цена от 4 лв корекцията е по-вероятна от другия вариант (не е препоръка)
Импето би казал, че сумарно са 65 стинки ... за хартии на стойност към 10 лв., а Златният Жабок му носи 1.40 за тези пари )))
той импето знае ли какво прави въобще
с тези негови врътки, ако бяха толкова успешни, досега щеше да е на мястото на Слънцето
моите данни са за доходност в лева, а не в бройки, хубаво би било да са в бройки - ама не са
Коментар