IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така е - помня те тебе!! Искаше Софарма трейдинг да купуваш още една година на 1.80 лв Пък тя точно тогава тръгна нагоре
    Аз съм средно - има акции, в които не ми е необходим ръст, но го предпочитам. Има акции, в които искам непрекъснат ръст
    Ти си силно дивидентен играч, което ми харесва. И аз бих бил така, като натрупам милионче Не че няма да искам пак ръст де, но ще залагам на дивидента повече...
    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
    не е препоръка

Коментар

• Най не ми е хубаво като има ръст на борсата.
      Така и така ще купувам, поне да е по-евтино.
      Така и така няма да продавам, поне да има по-добра дивидентна доходност.

Коментар

• Ръст да има, тогава и ще добавим
        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
          Донев, изкарвай хубав отчет и да минаваме 4 лв., Донев
          не е ли по-добре да купувате цялата 2014г под 4лв и да напълните както трябва?

Коментар

• Донев, изкарвай хубав отчет и да минаваме 4 лв., Донев
            не е препоръка

Коментар

• тези дни акциите на групата си почиват, след като 2013 изнесоха ръста на плещите си
              Е към края на 2014 или 2015 може да бодне 5-те лева, няма да се разсърдя!

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                безналична акция като всички останали, ако имаш предвид "фундамента" - какво е качественото и перспективното !? Да разтягаш локуми без мотивация - не е за форума като нашия.
                Мотивирай - какво е качественото и перспективното, ето аз ще се мотивирам, че на цената на която е акцията - която сте й направили вече - прави пазарна оценка над половин милиард лева, не виждам такава бомбастична оценка да е адекватна за качеството и перспективността.
                С Какво да заслужи фармата такава цена - аналгини, трибестани, карзил и т.н. Ами то къде са иновациите !?!?! Че то един биовет е пъти по-иновационна фармация. Да не говорим, че спряганите ръстове в продажбите не е ясно дали не идват от завишени цени на хапчетата. Както е тръгнало, дочувам, че вече и пенсионери се гласят да ходят да купуват групово от Турция!!! - Да дори и те нахитряха - като ги разнасят на евтини екскурзии видяха, че там един аспирин-протект е 3 пъти по-евтин !! и т.н. Къде видя това толкова прокламирано качество и перспектива (при сегашната цена на акция) ? Малко наизуст ми се струва, че ги подмятате лафовете за пред широката публика
                За повечето спекуланти които сме тук, качество и перспектива на акцията означава, тя да е подценена и да направи един 100% ръст за година например, не виждам как ще стане това при фармата - капитализация от над милиард... за разлика от други акции, които имат доста по-реален шанс да направят и двоен скок в цената от текущите цени
                тази акция след време ще струва около 7-9 лева пък приказки от общ характер са ценни за запълване на липсващия вакуум във форума
                (нямам тук и нямам намерение за покупки)
                Не е препоръка за ПП на ЦК!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                  ...
                  фармата си е много качествена и переспективна акция като цяло
                  безналична акция като всички останали, ако имаш предвид "фундамента" - какво е качественото и перспективното !? Да разтягаш локуми без мотивация - не е за форума като нашия.
                  Мотивирай - какво е качественото и перспективното, ето аз ще се мотивирам, че на цената на която е акцията - която сте й направили вече - прави пазарна оценка над половин милиард лева, не виждам такава бомбастична оценка да е адекватна за качеството и перспективността.
                  С Какво да заслужи фармата такава цена - аналгини, трибестани, карзил и т.н. Ами то къде са иновациите !?!?! Че то един биовет е пъти по-иновационна фармация. Да не говорим, че спряганите ръстове в продажбите не е ясно дали не идват от завишени цени на хапчетата. Както е тръгнало, дочувам, че вече и пенсионери се гласят да ходят да купуват групово от Турция!!! - Да дори и те нахитряха - като ги разнасят на евтини екскурзии видяха, че там един аспирин-протект е 3 пъти по-евтин !! и т.н. Къде видя това толкова прокламирано качество и перспектива (при сегашната цена на акция) ? Малко наизуст ми се струва, че ги подмятате лафовете за пред широката публика
                  За повечето спекуланти които сме тук, качество и перспектива на акцията означава, тя да е подценена и да направи един 100% ръст за година например, не виждам как ще стане това при фармата - капитализация от над милиард... за разлика от други акции, които имат доста по-реален шанс да направят и двоен скок в цената от текущите цени
                  Last edited by padre Bonaventura; 13.01.2014, 16:51.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...2013-g,164828/
                    фармата си е много качествена и переспективна акция като цяло

Коментар

Е, мпето не е толкова глупав, само се прави Виж как хитро напусна м+ц, като усети че стигна нива над необходимото. Очаквам да се усети и тук, че на цена от 4 лв корекцията е по-вероятна от другия вариант (не е препоръка)
                      Малко е раничко да сравняваш Софарма и М+С, вярно е имат си пиър групи с които да сравняваш, ама сравни EV/EBITDA-то на фармата от 11.06х с подобни компании и М+С с неговия EV/EBITDA 6.32х и Паркер или Ийтън които са основните им конкуренти
                      Хидравликът има накъде да катери още!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        той импето знае ли какво прави въобще
                        с тези негови врътки, ако бяха толкова успешни, досега щеше да е на мястото на Слънцето
                        моите данни са за доходност в лева, а не в бройки, хубаво би било да са в бройки - ама не са
                        Е, мпето не е толкова глупав, само се прави Виж как хитро напусна м+ц, като усети че стигна нива над необходимото. Очаквам да се усети и тук, че на цена от 4 лв корекцията е по-вероятна от другия вариант (не е препоръка)

Коментар

Импето би казал, че сумарно са 65 стинки ... за хартии на стойност към 10 лв., а Златният Жабок му носи 1.40 за тези пари )))
                          той импето знае ли какво прави въобще
                          с тези негови врътки, ако бяха толкова успешни, досега щеше да е на мястото на Слънцето
                          моите данни са за доходност в лева, а не в бройки, хубаво би било да са в бройки - ама не са
                          Last edited by fortiss; 12.01.2014, 08:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            ами аз знам колко имаше на ОСА, ако си ги увеличил с 215%....
                            Митака имаше 230-240 000, май.
                            Форти годината приключи и резултатите са горе долу ясни. Как виждаш дивидентите в Групата? Аз викам:
                            СФАРМ - 10ст
                            СФТРД - 25ст
                            СФИ - 20ст.
                            Импето би казал, че сумарно са 65 стинки ... за хартии на стойност към 10 лв., а Златният Жабок му носи 1.40 за тези пари )))

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              а не
                              не съм имал предвид това
                              аз и неговите незнам даже
                              ами аз знам колко имаше на ОСА, ако си ги увеличил с 215%....

Форти годината приключи и резултатите са горе долу ясни. Как виждаш дивидентите в Групата? Аз викам:
                              СФАРМ - 10ст
                              СФТРД - 25ст
                              СФИ - 20ст.
                              Last edited by tony1975; 12.01.2014, 08:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                казваш ми че имаш СФТРД, колкото бате Митко - браво браво!!!
                                а не
                                не съм имал предвид това
                                аз и неговите незнам даже

Коментар

Working...
                                X