If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Освен все по-високите цени на акциите, нещо в последните месеци няма новини около групата!?!? Ще придобиваме ли нещо, ще поглъщаме ли Севто? Планирано разпределение на печалбата? Дата за ОСА?
Поздрави на всички акционери и на големите и на малките!!!
п.с. Някой който е в час може ли да ми обясни какво стана с Момина крепост? Защо КФН(нашите любимци) забраниха на СФАРМ да отправи търгово? Така или иначе СФАРМ си управлява в Момина крепост!!! Някой следи ли процеса?
Няма нужда от заядливи и злобни коментари!
От няколко дни публичните фирми от Европа с големи продажби в Русия търпят удари по пазарните си капитализации. Просто питах дали акцията ще върви пак нагоре.
добре, няма
Относно този риск - моето мнеие е, че риск има, особено при толкова мащабно очертаващ се конфликт.Предполагам, че няма да се стигне до големи търговски ограничения към Русия - особено при настоящето развитие на човечеството. Ще се намери компромис. След постигането на някакъв вид компромис също има риск - компромисните решения да пречат на БГ при търговията с други държави, но да се надяваме, че тези проблеми ще бъдат решени от управляващите, а ръководството на Софарма ще направи нужните промени, за да се адаптира успешно компанията в новата обстановка. От тук нататък преценяваш дали за теб лично е голям риск да държиш акции на Софарма или искаш да продадеш.
Според мен ако има спад на целия пазар, Софарма ще го последва, но по-гораничено - както няколкото добри компании на БФБ.
Тук цената не се определя пазарно, така че скоро няма вариант да излезе прав ЕР.
Нито Тони да направи скоро репо.
Колкото кажат ромовете и ОД - толкова ще е.
Би ли ми дал определение за "непазарно" определяне на цени. В случай, че виждаш някаква манипулация на пазара е добре да сезираш КФН. Според мен Ромфарм иска да придобие голям пакет от компанията. Няма предлагане и цената расте. Вероятно те не са единствените купувачи. Да не би парите на Ромфарм да са фиктивни. Има реално търсене, което значително превишава цената и тя расте. Купих от изсипването на пъпката и продадох на 3,70-3,90 като с парите влязох в ПИБ на 2,40. Прецених, че там има повече стойност. Това, че не съм акционер в момента, не означава, че одобрявам да се говорят глупости за пазарни манипулации по позицията. Когато цената падна до 2 лева се пускаха всякакви глупости за цени около лев. Как един не каза сбърках в преценката си а само пазарни манипулации виждат.
От няколко дни публичните фирми от Европа с големи продажби в Русия търпят удари по пазарните си капитализации. Просто питах дали акцията ще върви пак нагоре.
Аз пък ти казвам, че ако имаше поне малко достойнство щеше да спреш да плюеш по това дружество
EquityPrivate, обмислял ли си варианта да си сбъркал по отношение на Софарма?
Тук цената не се определя пазарно, така че скоро няма вариант да излезе прав ЕР.
Нито Тони да направи скоро репо.
Колкото кажат ромовете и ОД - толкова ще е.
нали не мислиш че ЕС ще ограничи износът на лекарства?
колкото до цената на акция - бих бил адски доволен, повтарям адски доволен, ако цената отиде до прогнозираната от теб стойност - е те тогава ще науча и аз как да направя репо
сигурно ти ги пишеш санкциите и вече си ги натракал само за Софарма и ако САЩ,и ЕС не наложат, ти ще наложиш.....
На Софарма (оперативната компания, не групата) около 50% от продажбите й са в Русия и Украйна. Реално в Русия са над 30%.
От понеделник почват санкции срещу Русия. Смятат ли инвеститорите тук, че цената трябва да расте? Гледам че още се върти около 4.50лв.
сигурно ти ги пишеш санкциите и вече си ги натракал само за Софарма и ако САЩ,и ЕС не наложат, ти ще наложиш.....
Коментар