IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    ха ха и СФАРМ и СФТРД са на 4,6лв ! Хайде и СФИ искам на тази цена!

п.с. Утре съм в кулите за семинара на Елана, ако има нещо интересно ще разказвам! Дано Форти е оставил отключен офиса, че изгубих ключа
    отключено е уж, поне така го оставих, освен ако секретарката нещо е щракнала
    ако не е - ключът е на перваза отгоре

Коментар

• уж бфб пуска "уведомление за обратно изкупени акции" пък ми казват че СФАРМ взела пак да продава собствени акции! Май не чакат скоро СЕВТО да се влива!!!

Коментар

• ха ха и СФАРМ и СФТРД са на 4,6лв ! Хайде и СФИ искам на тази цена!

п.с. Утре съм в кулите за семинара на Елана, ако има нещо интересно ще разказвам! Дано Форти е оставил отключен офиса, че изгубих ключа

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
          мале мале какво вътрешнярство
          и това се толерира тук у фармата, егати убитаците ))))
          {сега по сценарий някой праща снимка с чешмата}
          не е препоръка
          майтапим се бе - не обиждай!

Коментар

чичо Оги - оса? дивидент? или ще ми кажеш на уше , като дойда в петък

п.с. Форти като си тръгваш остави отключен офиса, че съм си изгубил някъде ключа
            мале мале какво вътрешнярство
            и това се толерира тук у фармата, егати убитаците ))))
            {сега по сценарий някой праща снимка с чешмата}
            не е препоръка
            Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              То смислени санкции няма да има както се очертава , пък върху износа на лекарства съвсем. До сега не съм чул някъде в света да има ебарго върху внос / износ на лекарства.

Ако поради някакви санкции им намалее притока на пари е вероятно потреблението на генерици да нарастне. Така че не ми изглежда притеснително.

ПС. лекарствата са по-принцип антицикличен продукт. Мисля че през последните години се доказа това.

Коментар

чичо Оги - оса? дивидент? или ще ми кажеш на уше , като дойда в петък

п.с. Форти като си тръгваш остави отключен офиса, че съм си изгубил някъде ключа
                Няма да заключвам до края на седмицата и на секретарката ще поръчам същото.

Коментар

• чичо Оги - оса? дивидент? или ще ми кажеш на уше , като дойда в петък

Last edited by tony1975; 26.03.2014, 09:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                    преди кризата цената на Софарма м/у 7 и 9лв. беше също алогична и напудрена.
                    какво пречи да си я закарат там бавно и последователно и сега?

аз лично мисля, че спокойно може да си стигне 7-7.50лв до края на годината
                    Преди кризата всички цени бяха такива. Сега само някои са такива и то съвсем не много на брой

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                      Това дето се случва в Украйна и по-специално всички санкции дето се подготвят, няма ли да се отрази на износа на лекарства?
                      Да уточня че питам. Някой да не реши че се заяждам.
                      То смислени санкции няма да има както се очертава , пък върху износа на лекарства съвсем. До сега не съм чул някъде в света да има ебарго върху внос / износ на лекарства.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Преди кризата Софарма имаше завод по-малко, нямаше верига аптеки в Беларус и мисля че продажбите бяха по-малко, е нямаше ме и мен за акционер
                        Това дето се случва в Украйна и по-специално всички санкции дето се подготвят, няма ли да се отрази на износа на лекарства?
                        Да уточня че питам. Някой да не реши че се заяждам.

Коментар

Преди кризата Софарма имаше завод по-малко, нямаше верига аптеки в Беларус и мисля че продажбите бяха по-малко, е нямаше ме и мен за акционер
                          Е вече съм спокоен , няма да си продавам тук акциите

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                            преди кризата цената на Софарма м/у 7 и 9лв. беше също алогична и напудрена.

Коментар

• преди кризата цената на Софарма м/у 7 и 9лв. беше също алогична и напудрена.

Коментар

• За припомняне от 22.06.2013, 11:37

Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                                Понеже ОСА мина, шапките се раздадоха, имаше много усмихнати хора от мениджмънта и развеселени инвеститори от високата цена на акциите, която неуморно се вдигаше преди събитието, сега май е дошло време за приземяване и за обективна оценка на събитията през следващите няколко месеци.
                                Новата фабрика беше открита, но никой тук не се запита как точно ще започне работа тя. Както г-н Донев нееднократно е споменавал тук, тя беше построена не като допълнителна мощност, а по-скоро за да обнови и замени голяма част от старите производства.
                                За да почне да работи обаче са и нужни персонал и работен капитал! Предполагам ще отнеме няколко месеца преди производствените линии да достигнат необходимото натоварване и старите мощности да бъдат спрени.
                                Реално погледната тази година положителния ефект от фабриката ще е по-скоро минимален. Това обаче няма да е така с наемането на допълнителен персонал, както и с работния капитал. Това ще са разходи от самото начало.
                                За да почнат работа новите мощности и докато се спрат старите, ще има някакъв времеви лаг, който някой някъде трябва да финансира. Понеже Софарма няма толкова свободен паричен ресурс (дори и да продадат дяловете си в Доверие), това пак ще бъде кредитиране от банките. Сега дълговете им са 292млн. лв и като нищо могат да минат 320млн. лв в следващите няколко месеца. Така нетния дълг на фирмата може да е някъде около 300млн. лв към края на годината!Освен това разходите за допълнителен персонал ще са още едни поне 2млн. лв отгоре за 2013.
                                Гледайки паричните потоци на фирмата бих казал, че дивидента за 2013 ще е по-скоро 0ст./акция. Просто кредиторите няма да позволят кеш да напуска фирмата преди да се изплатят дължимите им лихви и главници.
                                Обаче понеже все ме обвиняват в прекалена доза песимистичност, съм склонен да се съглася на някаква символична сума от 1ст./акция или 1.3млн. лв общо.
                                При div yield от под 0.5%, много инвеститори трябва да се запитат дали цена от над 3лв е правилната.

Коментар

Working...
                                X