IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Тони, да купуваме ли на 3 лв!? Как я виждаш ситуацията. !? Добрия чичо вдъхва ли доверие след Оса!?
    Вяра в компанията и в мениджмънта имам да.

По скоро се поразочаровах от хаотични движения и изказвания(е може пък да е просто адаптиране към пазарните условия).
    Искаше ми се толкова голяма компания като каже нещо да го следва и да е еталон! Както М+С например - като са решили да делят с миноритарите го правят НЕПРЕКЪСНАТО и БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ от катаклизмите вече десетки години. Тук веднъж чухме - ще делим с вас 60% от печалбата, после намаляха на около 10млн, а сега хич и то при 26млн печалба и 18млн в собствени акциии!

С мойте 100 акции нали се сещате че със или без 7лв дивидент - не ме топли. Просто говоря, че коггато искаш да си еталон в нещо, трябва да си......не знам дали успявам да изразя какво искам да кажа.
    Хубава вечер.

п.п. Купих още малко да , на тези цени си е грехота да не вземе човек!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Tонката ясен, вероятно вече заем е взел за целта....

А ти как мислиш ?
      При мултипъли по високи от на уса биотех сектора - вдъхва ли ти доверие...
      Всъщност признавам, че думата доверие не ми е удачна в смисъл на оценка, а я ползваме само за впечатленията от презентацията на оса. Харесвам постовете на куроператора и числата (които изникват в резултат) от таблиците му. Сам виждаш какви са. Числото е число без емоционалната съставка. Какво беше казал някой - че цената на папирката била мнение, а дивидента бил факт. Добре ама като махнем дивидента, (ако липсва), какво ще следва за цената без наличието на твърдата компонента (недай си боже vola.v)
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Тони, да купуваме ли на 3 лв!? Как я виждаш ситуацията. !? Добрия чичо вдъхва ли доверие след Оса!?
        Tонката ясен, вероятно вече заем е взел за целта....

А ти как мислиш ?
        При мултипъли по високи от на уса биотех сектора - вдъхва ли ти доверие...

Коментар

• Тони, да купуваме ли на 3 лв!? Как я виждаш ситуацията. !? Добрия чичо вдъхва ли доверие след Оса!?
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Моето лично мнение относно дивидентната политика е свързано с влошеното положение в Украйна и нестабилността в Русия. Положението особено в Украйна въобще не се е подобрило и няма изгледи скоро това да се случи.
            Софарма щеше да рискува ако насочи в такъв момент средства към акционерите. Риск основно при отношенията с банките.
            За успешното функциониране на групата е важно условията по кредитите да са най-добрите, като така се печели конкурентно предимство пред останалите играчи на пазара - особено силно това важи за Софарма трейдинг.
            За мен това е основа причина за не разпределянето на дивидент.

Коментар

• Тук сте го ударили на "Искрено и лично" Приятел ли ми е, не е ли...хахахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
                Г-н Донев е приятел само на г-н Донев.
                за мен не е така
                но всеки си има причини да мисли различно

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
                  10x

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    Не го мисли, не е така.
                    Г-н Донев ми е приятел и няма нужда от такива отношения. Който го познава знае, че е така!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      Мисля, че прекаляваш с четките. То бива мазнене, ама чак толкова не бива!
                      Не го мисли, не е така.
                      Г-н Донев ми е приятел и няма нужда от такива отношения. Който го познава знае, че е така!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                        Да, за феновете на акцията тя от края на 2008 все е на промоция. И така вече почти 7 години.
                        Ти не си ли фен? Аз за такъв те мисля, но може да греша.

Коментар

нека да падне, ще купим
                          чакаме
                          Да, за феновете на акцията тя от края на 2008 все е на промоция. И така вече почти 7 години.

Коментар

Аз приемам за нормално при тези обстоятелства в Украйна и Русия да не се раздава дивидент.
                            Мисля, че прекаляваш с четките. То бива мазнене, ама чак толкова не бива!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Интересно дали ти се струва и нормално цената на акцията тогава да не е и на такива стойности.
                              50% от оборота на компанията е в Русия и Украйна, където освен чисто политико-икономически проблеми, има и девалвация на местната валута спрямо еврото/лева. Софарма главно произвежда лекарствените форми в България, така че разходите са в лева (респ. евро), а продажбите в рубли или гривни.
                              При по-ниската ЕБИТДА за 2015 (аз лично смятам, че фирмата едвам ще постигне 60-61млн. лв), cложи 265млн. нетен дълг и цената на акцията трябва да е 1.50 - 1.60лв на акция, а струва двойно!
                              Сега и дивидент няма да има със сигурност и тази финансова година, тъй като нещата не се подобряват в Русия, Беларус и Украйна, така че не виждам причина цената да седи на тези надути стойности.
                              нека да падне, ще купим
                              чакаме

Коментар

Аз приемам за нормално при тези обстоятелства в Украйна и Русия да не се раздава дивидент.
                                Интересно дали ти се струва и нормално цената на акцията тогава да не е и на такива стойности.
                                50% от оборота на компанията е в Русия и Украйна, където освен чисто политико-икономически проблеми, има и девалвация на местната валута спрямо еврото/лева. Софарма главно произвежда лекарствените форми в България, така че разходите са в лева (респ. евро), а продажбите в рубли или гривни.
                                При по-ниската ЕБИТДА за 2015 (аз лично смятам, че фирмата едвам ще постигне 60-61млн. лв), cложи 265млн. нетен дълг и цената на акцията трябва да е 1.50 - 1.60лв на акция, а струва двойно!
                                Сега и дивидент няма да има със сигурност и тази финансова година, тъй като нещата не се подобряват в Русия, Беларус и Украйна, така че не виждам причина цената да седи на тези надути стойности.

Коментар

Working...
                                X