IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
    Имайки предвид лошото q4 2014 мисля, че се очерава доста по-добра 2015 Консолидирания отчет за q3 2015 визирам
    От датата на придобиване трябва да консолидират и Медика в Q4 2015.

Имам от тези хартии.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Не вярвам да те помни, защото много като теб са минали покрай него.......
      Тук сега трябва да се засегна ли?
      И да не забравиш да го питаш за Щада!

Коментар

Мисля още днес да звънна, но как да обясня ти кой си и какъв разговор сте водили в далечната 2006 година ????
        в мненията на екутиприват откривам някакъв субективизъм, някаква горчивина сякаш. Не съм убеден, но ми изглежда като съкратен служител на фармата от финансовия им отдел. Може и роднини да са били, тъй като непрекъснато използва израза "чичо Оги". Има нещо гнило в Дания.

Коментар

• Имайки предвид лошото q4 2014 мисля, че се очерава доста по-добра 2015 Консолидирания отчет за q3 2015 визирам
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
            Ами чети какво съм писал аз ("силен интерес") и как го е пресъздал obafeme ("получени оферти...").
            Ако подадеш официално оферта на публично дружество, то е длъжно да извести борсата!

Следващият път като отидете на ОС на Софармата, хвани чичо ти ОД да ти разкаже как Щада дошли с екип през 2006 в София да правят дю дилиджънс на фирмата. Интересна история е!
            Мисля още днес да звънна, но как да обясня ти кой си и какъв разговор сте водили в далечната 2006 година ????

Коментар

Не знам защо си останал с впечатлението, че му "забивам нож в гърба"? Защото смятам, че акциите на една от фирмите му са надценени?
              То зависи кой питаш, де. Имаше тук някакъв слух преди време, че ми бил взел някакви складове на безценица и за това съм пишел в темата.
              Чичо Оги пък веднъж се включи и спомена, че въпреки коментарите ми съм бил един от по-големите акционери и дори скоро пак съм бил купил от акциите на Софарма. Имаше предположения тогава, че сигурно е гледал последната акционерна книга, но не бих могъл да знам.

Ако все пак е от някакво успокоение, аз също смятам че и Сирма са им скъпи акциите, а тях също ги познавам.
              Очаквах, че ще завиеш към финансовите резултати. Но тук спомена и разговори между вас двамата - тях имах предвид, това което ти е споделил както пишеш. Няма да квалифицирам изказа ти, но е доста особен спрямо разговорите ви.
              Отчетите ги остави на страна.
              Last edited by fortiss; 27.11.2015, 14:38.

Коментар

приемаме, че аз съм се объркал и не е точно така - което пиша
                ти щом го знаеш това, значи си бил в добри отношения с г-н Донев
                тогава защо тук пред всички забиваш нож в гърба???
                не мога да разбера защо го правиш

все пак аз не съм се объркал, а пиша точно
                Не знам защо си останал с впечатлението, че му "забивам нож в гърба"? Защото смятам, че акциите на една от фирмите му са надценени?
                То зависи кой питаш, де. Имаше тук някакъв слух преди време, че ми бил взел някакви складове на безценица и за това съм пишел в темата.
                Чичо Оги пък веднъж се включи и спомена, че въпреки коментарите ми съм бил един от по-големите акционери и дори скоро пак съм бил купил от акциите на Софарма. Имаше предположения тогава, че сигурно е гледал последната акционерна книга, но не бих могъл да знам.

Ако все пак е от някакво успокоение, аз също смятам че и Сирма са им скъпи акциите, а тях също ги познавам.

Коментар

Не знам от къде да почна да ти обяснявам, тъй като ще стане доста дълго.
                  Оферта означава нещо много формално и не е нещо, което получаваш просто така от фонд или голяма фирма!
                  Още повече, че с чичо ти ОД така не се прави бизнес - при него навремето се ходеше в сградата им на Илиянско шосе, него го докарваше шофьора с един черен мерцедес, после той те посрещаше в една от залите и докато си приказвате сладко, а той си пуши, можеш да му кажеш за интереса ти да купиш Софарма.
                  Той те изслушва добре и после се впуска в разсъждения как в цяла ЦИЕ не може да се намери такава фирма като Софарма и как всички други мажоритари в подобни фирми в страните наоколо са мафиоти и лъжци. След това ти напомня, че Софарма е публична компания и че пазара не я бил оценявал правилно. Нищо че тогава търгуваше на 12-13х ЕБИТДА. И ти става ясно, че няма как да я купиш на под 15-17х и се отказваш.
                  Та с Адвент на два пъти се стигна до никъде.

А за Щада ми го е казвал лично чичо ти!

Та няма защо да даваш оферта на някой, който оценява бизнеса си все едно е Пфайзер или Тева!
                  Те и сега от Софарма явно пият нещо много силно, защото оценяват вътрешно акциите си на 4.77лв! Това според тях било феър валю-то на хартийките.
                  ок ок, не е имало оферта. ти си казал, че е можело да ги купят. Все пак това е инвестиционен форум, моля те, изразявай се по-ясно, а не двусмислено. В случая се заблудих, че е имало оферта преди 10 години. Явно не е имало и не се знае колко са давали потенциални купувачи тогава. Ясно е само, че оги донев има шофер, пуши цигара и слуша внимателно.

Коментар

Е, какво излезе сега, че чичо Оги е лъжец?
                    приемаме, че аз съм се объркал и не е точно така - което пиша
                    ти щом го знаеш това, значи си бил в добри отношения с г-н Донев
                    тогава защо тук пред всички забиваш нож в гърба???
                    не мога да разбера защо го правиш

все пак аз не съм се объркал, а пиша точно

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      И как заради едно красиво нещо да изтраем всичко останало?
                      мнооого добре го каза....неприлично добре даже....1 изречение,а толкова много смисъл има в него ако се замислиш
                      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

Stada - нито писмено, нито вербално, не прочете ли какво написах ????
                        Е, какво излезе сега, че чичо Оги е лъжец?

Коментар

Ами трябва само да погледнеш в индивидуалния отчет на фирмата, за да видиш как миналата година за 9 месеца са платили над 10млн. лв за "консултантски услуги", а тази само 2.5млн. лв. Може и да изтеглиш жокер защо чичо ти Неделчо продава.
                          т.е. това което аз виждам е че са съкратили от порциите на консултанти с 8 млн за да запазят прилична печалбата за тримесечието - иначе щеше да е 20 млн за Q3...
                          . но - не мога да схвана точно това какъв фактор е за разпродажбите вторник? (а и честно не знам кой е Неделчо и цялата структура на групата), може би ми трябва жокер ?

PS.
                          чета с интерес написаното от теб и равновесие - не съм CFA но с напъване разбирам до към 80% !
                          супер полезно е за всинца ни, благодаря!
                          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

Ами чети какво съм писал аз ("силен интерес") и как го е пресъздал obafeme ("получени оферти...").
                            Ако подадеш официално оферта на публично дружество, то е длъжно да извести борсата!

Следващият път като отидете на ОС на Софармата, хвани чичо ти ОД да ти разкаже как Щада дошли с екип през 2006 в София да правят дю дилиджънс на фирмата. Интересна история е!
                            Stada - нито писмено, нито вербално, не прочете ли какво написах ????

Коментар

пишеш доста неверни неща, които никога ги е нямало на този свят, а може би и в други светове, където и ти дори не си бил
                              нямало е никога оферти от някои тези компании - нито вербални, нито писмени

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                                ти сам каза, че донев се е полакомил, което означава, че има разминаване между офертите. сега, ти или знаеш какво са предложили, като е ясно, че няма сделка, или не знаеш какво са предложили, но си подочул нещо от тук там. В началото мислех, че знаеш, явно съм сбъркал в преценката си за теб. Доста празни приказки изписахме днес.
                                Не знам от къде да почна да ти обяснявам, тъй като ще стане доста дълго.
                                Оферта означава нещо много формално и не е нещо, което получаваш просто така от фонд или голяма фирма!
                                Още повече, че с чичо ти ОД така не се прави бизнес - при него навремето се ходеше в сградата им на Илиянско шосе, него го докарваше шофьора с един черен мерцедес, после той те посрещаше в една от залите и докато си приказвате сладко, а той си пуши, можеш да му кажеш за интереса ти да купиш Софарма.
                                Той те изслушва добре и после се впуска в разсъждения как в цяла ЦИЕ не може да се намери такава фирма като Софарма и как всички други мажоритари в подобни фирми в страните наоколо са мафиоти и лъжци. След това ти напомня, че Софарма е публична компания и че пазара не я бил оценявал правилно. Нищо че тогава търгуваше на 12-13х ЕБИТДА. И ти става ясно, че няма как да я купиш на под 15-17х и се отказваш.
                                Та с Адвент на два пъти се стигна до никъде.

А за Щада ми го е казвал лично чичо ти!

Та няма защо да даваш оферта на някой, който оценява бизнеса си все едно е Пфайзер или Тева!
                                Те и сега от Софарма явно пият нещо много силно, защото оценяват вътрешно акциите си на 4.77лв! Това според тях било феър валю-то на хартийките.

Коментар

Working...
                                X