IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе тук обратното изкупуване приключи ли или продължава и следващата година?

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
      Посредника ми още ми показва на платформата, че имам акции на Севтополис...

Още съществуват като запис в Централен Депозитар - като ги заменят със Софарми ще изчезнат, но мисля че ще трябва да подпишеш някакъв документ за да ти захранят новите акции в платформата - поне преди не отиваха автоматично в регистъра на посредника...
      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Посредника ми още ми показва на платформата, че имам акции на Севтополис...
        Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Чичо Оги - ще дадеш ли някое ръстче тоз месец?
          На теб разчитам...

Коментар

• Голямото ррррррр-кане да започне е времееее !

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
              Понеже много тук са ходили на всякакви сбирки и седянки с мениджмънта и мажоритаря, та се чудех дали е ставало някога на въпрос защо фирмата плаща по 7млн. лв годишно за "консултантски услуги"?
              Бат Тони е твоя човек - ще ти отговори най достоверно щот си пие редовно кафето с роднините
              Той дето няма хартии знае най добре разходите, а тук требе да е топ професионалист и вътрешняр.

Коментар

• Преди няколко дни излезе Q3 на Софарма АД.
                Не съм го гледал детайлно - просто основните позиции.
                ЕБИТДА за последните дванадесет месеца (окт. 2013 - септ. 2014) е била едва 62.0млн. лв. По принцип последното тримесечие е традиционно по-слабо за компанията, така че аз лично очаквам ЕБИТДА за цялата финансова година да е около 65млн. лв.
                Общата задлъжнялост на фирмата е 293.7млн. лв, а взимайки предвид ликвидните средства и инвестициите с цел продажба, то нетната такава е 265.7млн. лв.
                Това което не мога да разбера е как при такива параметри и при намаляващ марж от 10% на 8% през последните години, тази акция търгуваше преди няколко месеца на 4.30лв или 12.5х ЕБИТДА!

Ясно е че ниската ликвидност на тази акция не дава обективно отражение на борсата за истинското състояние на нещата и икономическата обстановка, в която Софарма оперира на няколко от основните си пазари.
                В следващите няколко дни ще се постарая да пусна по-подробен анализ.

Понеже много тук са ходили на всякакви сбирки и седянки с мениджмънта и мажоритаря, та се чудех дали е ставало някога на въпрос защо фирмата плаща по 7млн. лв годишно за "консултантски услуги"? Ако тук се включват одит и юридически консултации, то всеки опериращ в България бизнес знае, че одит струва около 25-30х по-малко, а се опитвам да се сетя дори и за чужда кантора в България, която да получава над 200хил. лв за консултации. Ще е интересно да се разбере и каква част от тези пари са за консултации от страна на FFBH.
                Освен това дават между 2.5 - 3.0млн. лв годишно за организирането на "представителни мероприятия" (партита и увеселения, бел. ред.)
                През 2013 имаше голямото откриване на завода, за което сигурно са отишли няколко стотин хиляди лева за организация. Предполагам са имали и коледно парти за служителите, както и сбирката с инвеститорите, но сумите за едно-две празненства далеч не може да са такива. Освен това по-голямата сума (над 2.2млн. лв) е за 9 месеца 2014, а тази година не знам да са имали някакво голямо събитие.
                Но ще е хубаво някой ако може да сподели за какво точно изтичат по 10млн. лв годишно от фирмата и каква точно е ползата от това за акционерите!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Оставете Пелагия Виячева да си празнува на спокойствие рождения ден !!!!

Честит рожден ден на Пелагия - ЛЮБОВ, здраве, щастие, успехи и ако се наложи - КЪСМЕТ !!!!!!
                  ей аз за това, подсъзнателно днес съм искал да я чуя значи!!!!
                  Да е здрава, щастлива и да има верни приятели наблизо, когато има нужда от тях!!!

Коментар

• Оставете Пелагия Виячева да си празнува на спокойствие рождения ден !!!!

Честит рожден ден на Пелагия - ЛЮБОВ, здраве, щастие, успехи и ако се наложи - КЪСМЕТ !!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                      Е, по-деликатно де, да не предизвикаш някой семеен скандал
                      хм - не съобразих, прав си!

п.п. ама да не са я съкратили, че излизам на стачка за такова ДВИ!!!
                      Last edited by tony1975; 02.12.2014, 20:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Днес звънях на ДВИ на телефона даден в Инфосток - изключен!!! Телефона на Инвестор и той стар!!!
                        Къде е г-жа Вячева ей?
                        Е, по-деликатно де, да не предизвикаш някой семеен скандал
                        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Днес звънях на ДВИ на телефона даден в Инфосток - изключен!!! Телефона на Инвестор и той стар!!!
                          Къде е г-жа Вячева ей?

Коментар

То май никой не чете отчети вече, но все пак..... Виждам че негативния ефект от валутни разлики е близо -16 мил. в сравнение със същия период на миналата година. Доста бутално ми се струва.
                            Аз заради тези неща продадох лятото и съм бил прав.

Коментар

• То май никой не чете отчети вече, но все пак..... Виждам че негативния ефект от валутни разлики е близо -16 мил. в сравнение със същия период на миналата година. Доста бутално ми се струва.
                              Не-заслужил инвеститор

Коментар

То това си е за Бисери и вицове направо -

http://www.x3news.com/download/?id=261908

Ама явно не и действа на Българската роза - Трибестана
                                +1! Не, даже направо +2!

Коментар

Working...
                                X