IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Ако са от обратното ще има съобщение. Или етфа е получил по голям дял от някой пф и сега го намалява за да влезе в процентите. Но може да друг голям или дори Ромфарм знам ли?
    ромфармацията на каква цена се беше набутала, имаш ли спомен Тони? Май бяха над 3 лв !?!?
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
      Аз пък мисля, че Чичо продава тук обратно изкупени акции и затова цената не мърда нагоре.
      Ако са от обратното ще има съобщение. Или етфа е получил по голям дял от някой пф и сега го намалява за да влезе в процентите. Но може да друг голям или дори Ромфарм знам ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
        Аз също мисля, че фонда продава излишните бройки за да балансира! По късно ако му потрябват ще ги купи отново.
        Както се разбра цената на акциите, за тях няма значение важно е да се следват софикс
        Аз пък мисля, че Чичо продава тук обратно изкупени акции и затова цената не мърда нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Ако намекваш, че ЕТФ-ът продава, това според мен няма логика. Те биха продавали само ако има заявки за обратно изкупуване, а такава информация няма, а и не е логично ден след постъпления за нови 22 млн. лева.
          Аз също мисля, че фонда продава излишните бройки за да балансира! По късно ако му потрябват ще ги купи отново.
          Както се разбра цената на акциите, за тях няма значение важно е да се следват софикс

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
            Просто събери 2 и 2 - ще разбереш кой е продавача .
            Бенчмарк нали знаеш ,че са маркетмейкър .
            Ако намекваш, че ЕТФ-ът продава, това според мен няма логика. Те биха продавали само ако има заявки за обратно изкупуване, а такава информация няма, а и не е логично ден след постъпления за нови 22 млн. лева.

Тук между другото искам да попитам, че се замислих: това, че има 3-ма маркет-мейкъри на BGX, означава ли, че самият фонд търгува само през тях всички компании от Софикс като ИП-та? Според мен - не, но явно настъпва някакво объркване сред "общността" и бих искал да разберем през кой/ кои посредници купуват и продават BGX?
            Last edited by 15%; 09.11.2016, 00:13.
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
              Споко не е само Фармата-трейса,атерата и холдинг варна почти нямат помръдване от нивата преди фонда.
              То акциите влияят на индекса. Обратното е трудно доказуемо...

Коментар

какво става тук.... целия индекс лети само Сфарм надолу!?!
                Хайде дано декември на масата да седнат чичо Оги и обратното да помогнат малко!
                Споко не е само Фармата-трейса,атерата и холдинг варна почти нямат помръдване от нивата преди фонда.

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
                  Може би продавача не е само един. Единият възможен е този, който периодично изкупува акции на ниски цени, но в част от сделките продавач е Бенчмарк. Друго интересно е числото 2000. То фигурираше и от двете страни...повод за размисъл.
                  Просто събери 2 и 2 - ще разбереш кой е продавача .
                  Бенчмарк нали знаеш ,че са маркетмейкър .

Коментар

какво става тук.... целия индекс лети само Сфарм надолу!?!
                    а дано, защото всички, които инвестираха през последния месец в Сфарм могат и те да последват големия продавач
                    както се казва пропуснати ползи има

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                      мъглата се разсейва малко - някой голям продава, но и много купуват (извън ЕТФ-а)

въпроса е кой е тоз голям продавач
                      Може би продавача не е само един. Единият възможен е този, който периодично изкупува акции на ниски цени, но в част от сделките продавач е Бенчмарк. Друго интересно е числото 2000. То фигурираше и от двете страни...повод за размисъл.

Коментар

• какво става тук.... целия индекс лети само Сфарм надолу!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
                          някой да има инфо какво се случи тук
                          мъглата се разсейва малко - някой голям продава, но и много купуват (извън ЕТФ-а)

въпроса е кой е тоз голям продавач

Коментар

• някой да има инфо какво се случи тук

Коментар

• Вътрешна информация

Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти

На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че Съветът на директорите на “Софарма” АД взе решение за изкупуването на до 100% от капитала на “Вета Фарма” АД на цена не по-висока от 2.12 лева за една акция. Съветът на директорите упълномощи изпълнителния директор да извърши всички фактически и правни действия необходими за осъществяването на това решение. “Вета Фарма” АД е съвременна, иновативна и динамична българска фармацевтична компания – производител на 47 нестерилни продукти разделени в 3 групи: лекарствени продукти, хранителни добавки и козмерични изделия. Реализирания обем продажби за 2015 година е над 3 милиона опаковки на Българския фармацевтичен пазар. Във “Вета Фарма” АД работят 50 човека. “Вета Фарма” АД планира, произвежда и дистрибутира своята продукция според изискванията за Добра Производствена Практика (GMP) и стандартите на Българското и Европейско законодателство.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...tomvri-227652/

Коментар

Working...
                                X