If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз ти предложих по надолу да се званем на бас с хоризонт година.
- Нито акцията ще слезе на 1,6
- Нито дивидента ще е 0 ст.
- Нито оперативните разходи ща порасната на 25-30 милиона без да мръднат приходите поради въвеждане на новите мощности.
- Нито компанията ще разпродава активи за да финансира покриване на плащания към банки и търговски контрагенти.
Последните две точки са си твоя презумция.
Аз говоря за работен капитал, а ти за оперативни разходи!
- Нито оперативните разходи ща порасната на 25-30 милиона без да мръднат приходите поради въвеждане на новите мощности.
- Нито компанията ще разпродава активи за да финансира покриване на плащания към банки и търговски контрагенти.
Бъди малко по-конкретен и не генерализирай така.
Коя точно според теб е грешната отправна точка на анализите?
Днес е работен ден , няма влеме за писане по форумите. Позициите са ясни , нищо ново няма да измислим.
Няма смисъл да доказваме за пореден път максимата - луд умора няма , само се поти.
Аз ти предложих по надолу да се званем на бас с хоризонт година.
Ако искаш правим един облог по бутилка хубаво уиски, Форти ще ни е арбитър ......поне да има гъдел в спора
п.п.
Форти края на седмицата ще мина но не знам дали ще има време да звънна ......
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Не съм опонент на никого , просто имам глава на раменете и понякога я ползвам за мислене.
ЕП прави фундаментална грешка в началото на анализа и съответно после 80% от изводите са тотално неверни , няма смисъл да опровергавам всеки един извод поотделно, стига ми да опровергая грешката в началото .......
Бъди малко по-конкретен и не генерализирай така.
Коя точно според теб е грешната отправна точка на анализите?
Добре де не се ли усещате че допускате сериозна грешка като говорите за КОНСОЛИДИРАНА ЕБИТДА и се опитвате да я обясните само с резултати и процеси от Софарма.
Да ви припомня че в конкретната ЕБИТДА за която става дума са консолидирани резултатите от следните дружества:
Ами аз за това сравнявам Софарма на консолидирана база през цялото време. Пък и тук акционерите имат акции от Софарма АД като група, а не просто от производителя на генерични лекарства.
Много сте писали момчета!!!!
Видях тезите на всички, вече не ми се спори за нищо!!! Подкрепям мнението на колегата Марков!!!! Разчитам той да се обади да пием една бира в офиса ми!!!
Миналата година на Бялата лагуна просто не сме знаели кой с какво се занимава, защото можеше още от там да стартираме с бирите!!!!
Аз очаквам от Софарма и групата все така добри новини и изненади!!!!!
2. Аз също съм дребен и не ми се задълбава толкова и цялата ми теза е, че трябва да сме благодарни на ЕП /колкото и да не ни се харесва мнението му/ за положения труд.
Винаги съм благодарен за обективно поднесена информация и анализ , но не приемам пристрастна или монупулативно поднесена ....
1. Защото ти си опонент на ЕП и като такъв е редно да изразиш конкретни доводи, както прави той.
Не съм опонент на никого , просто имам глава на раменете и понякога я ползвам за мислене.
ЕП прави фундаментална грешка в началото на анализа и съответно после 80% от изводите са тотално неверни , няма смисъл да опровергавам всеки един извод поотделно, стига ми да опровергая грешката в началото .......
3. Некоректно би било ако се сравнява Q4 2012 на една база и Q1 2013 на друга, което според ЕП не е така! След като и двата резултата са на една и съща база е радно да задаваме въпроси!
Я разясни конкретно с това какво искаш да кажеш щот не хванах кви други бази?
1.Е що аз да го кажа бе колега,
2. прочети отчетите на тридесетина дружества и ни светни после, ще сме благодарни за положения труд.
3. Аз просто Ви казах че коментирате некоректно конкретните числа все едно са неконсолидиран резултата на Софармата , а те са продут на тридесетина компании.....
1. Защото ти си опонент на ЕП и като такъв е редно да изразиш конкретни доводи, както прави той.
2. Аз също съм дребен и не ми се задълбава толкова и цялата ми теза е, че трябва да сме благодарни на ЕП /колкото и да не ни се харесва мнението му/ за положения труд.
3. Некоректно би било ако се сравнява Q4 2012 на една база и Q1 2013 на друга, което според ЕП не е така! След като и двата резултата са на една и съща база е радно да задаваме въпроси!
1. Марков, преди всичко искам да ти повторя, че аз не заставам на конкретна страна и абзаца, който ти цитира бе умишлено подчертан в червено, за да се досетят хората, че е цитат!
2. Кажи кои от посочените от теб неконсолидирани все още фирми са подобрили толкова рязко фин. резултат и с какво конкретно за 3 месеца? Знаем за предстоящите вливания на компании и техните последни резултати в резултат на недоволството от миноритари.
Е що аз да го кажа бе колега, прочети отчетите на тридесетина дружества и ни светни после, ще сме благодарни за положения труд.
Аз просто Ви казах че коментирате некоректно конкретните числа все едно са неконсолидиран резултата на Софармата , а те са продут на тридесетина компании.....
п.п.
Броя акции които имам тук не е кои знае колко голям и не би ме мотивирал да загубя 2-3 дни в анализиране на отчетите на дружествата от групата ....
Добре де не се ли усещате че допускате сериозна грешка като говорите за КОНСОЛИДИРАНА ЕБИТДА и се опитвате да я обясните само с резултати и процеси от Софарма.
Да ви припомня че в конкретната ЕБИТДА за която става дума са консолидирани резултатите от следните дружества:
1. Марков, преди всичко искам да ти повторя, че аз не заставам на конкретна страна и абзаца, който ти цитира бе умишлено подчертан в червено, за да се досетят хората, че е цитат!
2. Кажи кои от посочените от теб неконсолидирани все още фирми са подобрили толкова рязко фин. резултат и с какво конкретно за 3 месеца? Знаем за предстоящите вливания на компании и техните последни резултати в резултат на недоволството от миноритари.
На консолидирана - едната е за Q4 2012, а другата е Q1 2013.
Ще те помоля да ми напишеш и къде точно съм бил излъгал за процента на проблемните вземания на компанията. Не изключвам да е станала грешка, за това и искам да видя и да проверя. Предполагам става въпрос за тези 28%!
Не искам да остава впечатлението, че става въпрос за някаква умишлена манипулация, само защото ти твърдиш, че така било.
Утре ще намеря време да го погледна.
Attached Files
Коментар