Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Какво пък е това СКЗК?
Софком
- 2 Харесвания
Коментар
-
Какво пък е това СКЗК?Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеТук дивидента е символичен и спокойно може да почакате ден два. При СКЗК обаче, където дивидентната доходност е много мазна и бие цял портфейл с дивидентни акции, умножена по две още чакаме, вече четвърти ден, утре става пети , а при Каролци е дошъл още в понеделник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеТук дивидента е символичен и спокойно може да почакате ден два. При СКЗК обаче, където дивидентната доходност е много мазна и бие цял портфейл с дивидентни акции, умножена по две още чакаме, вече четвърти ден, утре става пети , а при Каролци е дошъл още в понеделник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеПреодоляхте ли шока, че ви забавиха дивидента с 2 дниТова си е трагедия отвсякъде
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Съгласен съм. В правото сте, да си търсите правата, просто мисля че трябва да има известна толерантност и разбиране. Забавянето може да се дължи на много неща. При настоящата цена, дивидента е малко над 1%. Не виждам какво толкова фундаментално има, че са го забавили 1-2 дни. Но пак казвам, че това е лично мое мнение. Коментара ми не беше насочен лично срещу вас. Следите доста детайлно БФБ, и коментарите ви са ми полезни. Успех в инвестирането.
Тъкмо реших че мога да допълня малко Софарми на тези цени, и тя цената взе че тръгна нагоре
Е чак тръгнала 1-2ст. ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975
Ироничен сте г-н Манчев и аз бях ироничен сутринта, но ще ви отговоря.
При избора си на брокер, след като си плащам чинно договорените между нас такси, винаги ми се е искало да получа - Лично отношение, Доверие и Бързина.
Работейки с голям посредник, за какъвто приемам Елана - ми е ясно че няма как всеки ден да искам мнение и да се консултирам с брокера си, както често правят клиенти на по-малките посредници. Е чувам се веднъж в годината и обменям мисли и идеи, което за мен е ОК - останалото получавам в местния офис в Пловдив.
Доверие в Елана имам - проблеми със сигурноста на сметката, преводите и т.н. не е имало. Даже в началото, когато започвах на БФБ бях доста нетърпелив и звънях - само като им кажех, че съм превел 3-4-5К лева ми ги зареждаха на доверие(без да са дошли парите) и ме оставяха да търгувам. Е имали сме и издънки, но се учим от грешките си и доверието се гради с времето.
Виж за бързината имам забележки през цялата 2019г. Редовно дивидентите закъсняват с 2-3дни. Често отменям дадена лимитирана поръчка и пускам пазарна, защото съм харесал нещо и искам да го грабна - чакам брокера с часове да ми потвърди, така че да не съм доволен от бързината.
Щом плащам и то доста повече от колкото плащат американците на своите брокери(знаем че бяха премахнати значима част от таксите от големите брокери в САЩ), то имам правоо да мрънкам и да взисквам, ОК?
Снощи изпратих на приятел нещо по Еконт на другия край на България, ами тази сутрин го получи! Колко и коства на Елана от тяхната сметка да прехвърлят парите в моята подсметка 2-3дни?!?! Ами ако не им стигат хората да наемат...
Аз работя в организация с над 1 000 души персонал. Като дойдат възнагражденията за заплати в сметката за масови плащания - след 1-2часа всичките над 1 000души имат пари, не може да ми се мотат в елана 3дни при положение че едва ли имат над 200-300клиента и от тях не знам точно колко са акционери в изплащащата дивидент компания! В дигитални времена живеем!
Тъкмо реших че мога да допълня малко Софарми на тези цени, и тя цената взе че тръгна нагореLast edited by mancev; 23.01.2020, 20:54.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеФактът, че при вече преведен дивидент, за втори ден са изтъргувани примерно 5000 акции общо, на мен ми говори, че пари има, но по-скоро липсва доверие в развитието или в личноста.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеЧрез кои ИП получихте дивидента на "Софарма'?
Коментар
Коментар