IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въпреки че не съм от Групата НАЙ и аз имам акции във Фармата ....
    Ще имаме ли 50 % от 2,40 профит или да бягаме сега....

Коментар

• Аз бях отсвирен, като музикант от оркестър! Ще бъда благодарен, ако споделите някакво инфо.

Коментар

• Вече работи
        Last edited by toto 2; 05.06.2020, 12:14.

Коментар

• Тръгна

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Някой свърза ли се вече?
            При мен не позволява, давайки съобщение че срещата още не е започнала..
            А в мейла пишеше че трябва да се свържем преди 12 ч.
            Кофти номер
            Да, при мен е същото. Току-що звънях на асистента им, като тя ми каза, че промяна в датата и часа няма

Коментар

• При мен е същото - не става...

Коментар

• Някой свърза ли се вече?
                При мен не позволява, давайки съобщение че срещата още не е започнала..
                А в мейла пишеше че трябва да се свържем преди 12 ч.
                Кофти номер

Коментар

• На IRevents имейла никой не отговаря днес. Може ли някой да прати линк на лично за платформата за срещата в следващите 10-15 минути?

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Валутните загуби са плод на много калпав мениджмънт! Върнете се назад и вижте, колко пъти е коментиран в този форум валутния риск. Този същият менижмънт прави фатални грешки и пропуски, водещи до сериозни загуби не за първи път. Ако някой го беше грижа досега да го е сменил 10 пъти. За Русия не е така, защото Софарма не работи директно, а чрез трета фирма още преди приватизацията. Никога не съм коментирал конкретно валутните загуби. Коментирам, че малките акционери губят - да! Но тези в които е ножа и сиренето винаги ще си отрежат колкото искат и ще си компесират личните загуби, а другите да се оправят. Нали има събрание - Питайте кой е в търговския мениджмънт на фирмата? Каква отговорност носи за това? Все пишете за този менижмънт - той има имена, които са предмет на подигравка във фарма средите, но това не е моя работа, все пак! Искайте отчет и отговорности от конкретните хора. Така се прави по света. И още.... С какви пари ще се строи на мястото на Унифарм и Нихфи? Колко ще струва? Кой плаща? Коя фирма ще е инвеститор? Примерно....
                    ps. Само като имот по пазарна оценка Унифарм и Нихфи с прилежащите към тях терени се оценяват над 100 мил. лева. Това прави около един лев на акция. Ако приемем, че малките и средни акционери имат средно между 1000 и 2000 акции това се равнява на една средна заплата за страната. Кой дава една заплата пари, без да се интересува поне за какво?

Коментар

• Форти, ти си моя герой!

Коментар

• В други години по това време пиех кафе на Лукойл до Севлиево.
                        Сега китайският грип ме спря, но не за дълго!
                        Пак ме чака път към Софарма !!!

Коментар

Валутните загуби са плод на много калпав мениджмънт! Върнете се назад и вижте, колко пъти е коментиран в този форум валутния риск. Този същият менижмънт прави фатални грешки и пропуски, водещи до сериозни загуби не за първи път. Ако някой го беше грижа досега да го е сменил 10 пъти. За Русия не е така, защото Софарма не работи директно, а чрез трета фирма още преди приватизацията. Никога не съм коментирал конкретно валутните загуби. Коментирам, че малките акционери губят - да! Но тези в които е ножа и сиренето винаги ще си отрежат колкото искат и ще си компесират личните загуби, а другите да се оправят. Нали има събрание - Питайте кой е в търговския мениджмънт на фирмата? Как се казва? Каква отговорност носи за това? Все пишете за този менижмънт - той има имена, които са предмет на подигравка във фарма средите, но това не е моя работа, все пак! Искайте отчет и отговорности от конкретните хора. Така се прави по света. Плащаш пари и искаш отчет! Подробен! С обяснения! И още.... С какви пари ще се строи на мястото на Унифарм и Нихфи? Колко ще струва? Кой плаща? Коя фирма ще е инвеститор? Коя фирма ще строи? На каква цена? Примерно....
                          За да не загубят въпросите по трасето ще се опитам да ги сумирам от тук нататък - 15% пита още -
                          1. "Доколко е осъщстествимо леко вдигане на маржа предвид постоянно растящите разходи за заплати"? ..... Бих добавил, изключвайки "мениджмънта" - какво е все пак увеличението на заплатите на работниците в Софарма в 2020?
                          2. Кой не е хеджирал валутния риск, и най-вече "как ще се отрази това бонусите му"?

Парите са ваши - тези с които участвате като акционери. Имате право да попитате всичко. Това е същото да извикате майстор вкъщи - имате право да го питате какво ще направи срещу парите, които му давате. Защо не се получава цвета на стените, който сте искал? Това са законите на акционерните дружества на фондовата борса по света. Браво на 15% за инициативата. Кеер going!
                          Last edited by maki; 04.06.2020, 20:28.

Коментар

• За съжаление няма да мога да "присъствам" на "срещата". Имам 2 въпроса:

1. Доколко е осъщстествимо леко вдигане на маржа предвид постоянно растящите разходи за заплати и други чрез вдигане цената на продукцията или по друг начин. Мисли ли се по въпроса и ако да - кога да очакваме малко по-добри резултати при запазени обороти?
                            2. Защо не е хеджиран валутния риск и дали може да разчитаме, че това няма да се повтаря в бъдеще или поне да се минимилизира? Чие решение е било и по какъв начин ще повлияе това на бонусите му?

Ако някой, който ще бъде на срещата реши, че тези въпроси са резонни, ще му бъда благодарен да ги зададе към Донев!
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Идеше реч за валутни загуби ... къде ни прати във Сандански?!? Или каквото си баба знае това си бае ..
                              Валутните загуби са плод на много калпав мениджмънт! Върнете се назад и вижте, колко пъти е коментиран в този форум валутния риск. Този същият менижмънт прави фатални грешки и пропуски, водещи до сериозни загуби не за първи път. Ако някой го беше грижа досега да го е сменил 10 пъти. За Русия не е така, защото Софарма не работи директно, а чрез трета фирма още преди приватизацията. Никога не съм коментирал конкретно валутните загуби. Коментирам, че малките акционери губят - да! Но тези в които е ножа и сиренето винаги ще си отрежат колкото искат и ще си компесират личните загуби, а другите да се оправят. Нали има събрание - Питайте кой е в търговския мениджмънт на фирмата? Каква отговорност носи за това? Все пишете за този менижмънт - той има имена, които са предмет на подигравка във фарма средите, но това не е моя работа, все пак! Искайте отчет и отговорности от конкретните хора. Така се прави по света. И още.... С какви пари ще се строи на мястото на Унифарм и Нихфи? Колко ще струва? Кой плаща? Коя фирма ще е инвеститор? Примерно....

Коментар

Ако нямаш идея как, какво търсиш на борсата? Попитай хората в Сандански примерно...
                                Идеше реч за валутни загуби ... къде ни прати във Сандански?!? Или каквото си баба знае това си бае ..

Коментар

Working...
                                X