IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

ако може малко по-конкретно - как работи касичката и как печели мажоритарят?
    Ако нямаш идея как, какво търсиш на борсата? Попитай хората в Сандански примерно...

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Не си ли го представи вече.. Купува евтини долари и ги продава скъпо на Софарма!
      Един добър хейтър винаги ще измисли схемата

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Изобщо не е залудо за някои Polki! Не е залудо to whom it may concern! "Касичката" работи повече от перфектно за когото трябва. Дребните акционери стоят тука залудо.... Като казвам дребните имам предвид всички без мажоритаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
          Залудо работи, залудо не стой!“
          Изобщо не е залудо за някои Polki! Не е залудо to whom it may concern! "Касичката" работи повече от перфектно за когото трябва. Дребните акционери стоят тука залудо.... Като казвам дребните имам предвид всички без мажоритаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
            Залудо работи, залудо не стой!“
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Валутни загуби за 5,4 млн. лв. "изяждат" печалбата на „Софарма“

Тук не се е получило красиво. Удачно е валутата на международните договири да е някоя сравнително стабилна спрямо лева, респективно еврото, предполагам тук са били сключени в рубли, а руската централна банка обича в кризисни ситуации да я обезценява. Рубли или друга валута, защо не е ХЕДЖИРАН валутния риск, прави се елементарно с 1-2 кликвания и разходите са минимални?! Спекулата с валута да се остави на форекс маниаците, "Софарма" е сериозен бизнес и трябва да има предвидимост.
              Абсолютно подкрепям! Доколкото помня отпреди години /малко след анексирането на Крим/, те започнаха да хеджират вземанията в рубли. Явно не са сторили същото с другите валути и резултатът е грозен! Не бива да се допускат подобни неща! Това би ми бил първия въпрос към Донев. Вторият би бил дали пазарите могат да поемат увеличение в рамките на 5-10% на продуктите или увеличаването на маржа по друг начин предвид постоянно растящите разходи за заплати и други!
              Last edited by 15%; 02.06.2020, 15:41.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

От статията наблягат на украйнски и беларуски рубли...? Чичо е спеклант ,требва да си начеше крастата....и сега има банка може и инвестиционна дейност да развива ,некоя молдовска сакс....
                Авторът притежава по една акция в некои от изброените компании.
                Ха ха ха !

Редакторите май са в отпуск ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

От статията наблягат на украйнски и беларуски рубли...? Чичо е спеклант ,требва да си начеше крастата....и сега има банка може и инвестиционна дейност да развива ,некоя молдовска сакс....
                  Имал съм работодател, където вместо само да си хеджираме кротко, сме се спускали в дебрите на спекулата за някой допълнителен долар. Излишно напрежение, ако нямаш специализиран отдел, който да се занимава 24/7 само с това и така обобщено, печалбата не беше кой знае какво на фона на оборотите на фирмата и спрямо риска, който се поема, не си струва.

Инвестиционната дейност е примамлива, без особено големи инвестиции може да се докара чудна печалба, но е необходим екип от добри и профилирани специалисти, каквито в България трудно ще се намерят. Тук, във форума има колеги с много по - добър нюх от такива, които се занимават с това професионално.
                  Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Валутни загуби за 5,4 млн. лв. "изяждат" печалбата на „Софарма“

Тук не се е получило красиво. Удачно е валутата на международните договири да е някоя сравнително стабилна спрямо лева, респективно еврото, предполагам тук са били сключени в рубли, а руската централна банка обича в кризисни ситуации да я обезценява. Рубли или друга валута, защо не е ХЕДЖИРАН валутния риск, прави се елементарно с 1-2 кликвания и разходите са минимални?! Спекулата с валута да се остави на форекс маниаците, "Софарма" е сериозен бизнес и трябва да има предвидимост.

Коментар

• Валутни загуби за 5,4 млн. лв. "изяждат" печалбата на „Софарма“

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                        От утре ОД вече може да търгува тук
                        Вчера си е взел 9320 бр.
                        Аз мислех, че си ти, щото ти всичко прибираш!

Линк

Коментар

• Май ви посъбраха евтино акциите, утре ще мине 3.10 като че ли...

Коментар

• От утре ОД вече може да търгува тук

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Моята цел като акционер е да имам печалба. Твоята цел е да правиш лекарства. Според мен от там идват различията ти с г-н Донев. Въобразявам си че малко компании в България правят ЕБИТДА по 80-85 милиона лева. Лично аз не разбирам защо да не прехвърлят производството на едно място и не осребрят по оптималният възможен начин терените. На това му се казва икономическа логика.
                              Ако Софарма работеше като фармацевтична фирма, тогава щеше да имаш наистина големи печалби, особено в създалата се обстановка по света. Огромни!!! Не виждам икономическата логика да приватизираш най-успешното фармацевтично предприятие в България и модел за добавена интелектуална стойност на българско производство в десетки държави за да използваш терените му за строителство на жилищни сгради. А колко това е оптимално ще видим, може би съвсем скоро....Ако беше платена и справедливата цена навремето и трябваше да се връщат стотици милиони, всичко това щеше да изглежда много по-различно. ЕБИТДА е резултат именно на интелектуалната собственост съдържащата се в продуктите на Софарма, които осигуряват огромна норма на печалба, а не на правилно ръководство!

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Софарма се използва от мажоритаря само като касичка и залог за други бизнес начинания! Никой не е имал и няма намерение да развива нещо като фармация там. Ако не се намираше в индустриалната зона, отдавна да се е превърнала в строителна площадка, което ще стане с Унифарм и бившето НИХФИ. Важното е да се крепи върху водата и да следва течението, доколкото това е възможно, нищо повече от това....
                                Моята цел като акционер е да имам печалба. Твоята цел е да правиш лекарства. Според мен от там идват различията ти с г-н Донев. Въобразявам си че малко компании в България правят ЕБИТДА по 80-85 милиона лева. Лично аз не разбирам защо да не прехвърлят производството на едно място и не осребрят по оптималният възможен начин терените. На това му се казва икономическа логика.

Коментар

Working...
                                X