Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ако може малко по-конкретно - как работи касичката и как печели мажоритарят?
Един добър хейтър винаги ще измисли схемата
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Изобщо не е залудо за някои Polki! Не е залудо to whom it may concern! "Касичката" работи повече от перфектно за когото трябва. Дребните акционери стоят тука залудо.... Като казвам дребните имам предвид всички без мажоритаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение„Залудо работи, залудо не стой!“
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение„Залудо работи, залудо не стой!“fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеВалутни загуби за 5,4 млн. лв. "изяждат" печалбата на „Софарма“
Тук не се е получило красиво. Удачно е валутата на международните договири да е някоя сравнително стабилна спрямо лева, респективно еврото, предполагам тук са били сключени в рубли, а руската централна банка обича в кризисни ситуации да я обезценява. Рубли или друга валута, защо не е ХЕДЖИРАН валутния риск, прави се елементарно с 1-2 кликвания и разходите са минимални?! Спекулата с валута да се остави на форекс маниаците, "Софарма" е сериозен бизнес и трябва да има предвидимост.Last edited by 15%; 02.06.2020, 15:41.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
От статията наблягат на украйнски и беларуски рубли...? Чичо е спеклант ,требва да си начеше крастата....и сега има банка може и инвестиционна дейност да развива ,некоя молдовска сакс....
Ха ха ха !
Редакторите май са в отпуск ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
От статията наблягат на украйнски и беларуски рубли...? Чичо е спеклант ,требва да си начеше крастата....и сега има банка може и инвестиционна дейност да развива ,некоя молдовска сакс....
Инвестиционната дейност е примамлива, без особено големи инвестиции може да се докара чудна печалба, но е необходим екип от добри и профилирани специалисти, каквито в България трудно ще се намерят. Тук, във форума има колеги с много по - добър нюх от такива, които се занимават с това професионално.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеВалутни загуби за 5,4 млн. лв. "изяждат" печалбата на „Софарма“
Тук не се е получило красиво. Удачно е валутата на международните договири да е някоя сравнително стабилна спрямо лева, респективно еврото, предполагам тук са били сключени в рубли, а руската централна банка обича в кризисни ситуации да я обезценява. Рубли или друга валута, защо не е ХЕДЖИРАН валутния риск, прави се елементарно с 1-2 кликвания и разходите са минимални?! Спекулата с валута да се остави на форекс маниаците, "Софарма" е сериозен бизнес и трябва да има предвидимост.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Валутни загуби за 5,4 млн. лв. "изяждат" печалбата на „Софарма“
Тук не се е получило красиво. Удачно е валутата на международните договири да е някоя сравнително стабилна спрямо лева, респективно еврото, предполагам тук са били сключени в рубли, а руската централна банка обича в кризисни ситуации да я обезценява. Рубли или друга валута, защо не е ХЕДЖИРАН валутния риск, прави се елементарно с 1-2 кликвания и разходите са минимални?! Спекулата с валута да се остави на форекс маниаците, "Софарма" е сериозен бизнес и трябва да има предвидимост.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеОт утре ОД вече може да търгува тук
Аз мислех, че си ти, щото ти всичко прибираш!
Линк
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМоята цел като акционер е да имам печалба. Твоята цел е да правиш лекарства. Според мен от там идват различията ти с г-н Донев. Въобразявам си че малко компании в България правят ЕБИТДА по 80-85 милиона лева. Лично аз не разбирам защо да не прехвърлят производството на едно място и не осребрят по оптималният възможен начин терените. На това му се казва икономическа логика.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Софарма се използва от мажоритаря само като касичка и залог за други бизнес начинания! Никой не е имал и няма намерение да развива нещо като фармация там. Ако не се намираше в индустриалната зона, отдавна да се е превърнала в строителна площадка, което ще стане с Унифарм и бившето НИХФИ. Важното е да се крепи върху водата и да следва течението, доколкото това е възможно, нищо повече от това....
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар