IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Пип, за мен като акционер НЕ е добре обратноизкупените акции да се продават на цена под придобиване. Но, както в мемнта, съм бил свидетел на всяка една сделка и твърдя, че освен Донев, то всеки един друг участник на пазара е могъл да се възползва от тези сделки. Ето ти пример и днес - ако смяташ, че 3,15 е ниска цена, можеш да си купиш колкото пожелаеш, уверявам те. Тъй като обаче явно няма интерес на тази цена ги купува някой. Пролем би било ако в момента пазарната цена е 4,30 да кажем, Донев свали пазара за 1 час до 3,15, продаде на себе си в 1 сделка куп акции и да няма за другите. Такъв случай обаче е нямало. Многократно съм продавал на Софарма на чисто пазарен принцип, а ако я закарат цената на 2,80, бих си и купил още! Наистина не разбирам какъв е пролблемът. Всяка една оферта на Софарма /било то за купуване или продаване/ стои в спреда на пазара с дни и всеки може да се възползва!
    правете му конкупренция на Донев, търгувайте и вие
    Всичко било пазарно и всеки можел да намаже, някой да го отрича това ?
    Съгласен с това подчертаното, ама така и не ми отговори на зададения въпрос, може и някой друг който по отблизо следи акцията.
    Смятам че съмненията ми са основателни, ако бъдат опровергани надлежно ще се извиня лично тук с главни букви и болднато.
    Едни екселчета за поне 3-5г. с надеждни данни айде да не е на месечна, ма поне на 3месечна база със средни цени на изкупуване/продажби за софарма (хубаво е и за доверие и трейдинга) от една страна и на доневинвест от друга - ще са достатъчни да видим дали има корелации или не. Макар че той може и по други начини да търгува, ма нейсе, да се не задълбочаваме...
    Съмнява ме да видя нещо такова де, то и средна цена на обратноизкупени и продадени май не е известна...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Прав си за големия инвеститор, най вече заради него, ама да му се продава на каквито ниски нива каже и да се купува от него на каквито високи иска.
      Можеш ли да докажеш че не е така ?
      Пип, за мен като акционер НЕ е добре обратноизкупените акции да се продават на цена под придобиване. Но, както в мемнта, съм бил свидетел на всяка една сделка и твърдя, че освен Донев, то всеки един друг участник на пазара е могъл да се възползва от тези сделки. Ето ти пример и днес - ако смяташ, че 3,15 е ниска цена, можеш да си купиш колкото пожелаеш, уверявам те. Тъй като обаче явно няма интерес на тази цена ги купува някой. Пролем би било ако в момента пазарната цена е 4,30 да кажем, Донев свали пазара за 1 час до 3,15, продаде на себе си в 1 сделка куп акции и да няма за другите. Такъв случай обаче е нямало. Многократно съм продавал на Софарма на чисто пазарен принцип, а ако я закарат цената на 2,80, бих си и купил още! Наистина не разбирам какъв е пролблемът. Всяка една оферта на Софарма /било то за купуване или продаване/ стои в спреда на пазара с дни и всеки може да се възползва!
      правете му конкупренция на Донев, търгувайте и вие
      Last edited by 15%; 22.06.2020, 16:42.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Прав си за големия инвеститор, най вече заради него, ама да му се продава на каквито ниски нива каже и да се купува от него на каквито високи иска.
        Уф, задавих се с кафето като прочетох тези неща за добрият чичо

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Според мен идеята е била да се продадат по-скъпо на голям инвеститор, за да не ги събира по 1000 броя, но не се е получило. И сега дилемата е или да се обезсилят, или да влезе свеж кеш в компанията, който да се завърти за други дейности. Накрая смятам, че ще стане някакъв хибриден вариант - очевидно Софарма не иска да ги продава на всяка цена и затова може би част ще се продадат, останалите ще се обезсилят.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

То ако не е идеята да се обезсилят обратно изкупените акции в даден момент, каква е? Спекулативна търговия ли? Губи се смисълът и позитивите на цялата операция.
            Според мен идеята е била да се продадат по-скъпо на голям инвеститор, за да не ги събира по 1000 броя, но не се е получило. И сега дилемата е или да се обезсилят, или да влезе свеж кеш в компанията, който да се завърти за други дейности. Накрая смятам, че ще стане някакъв хибриден вариант - очевидно Софарма не иска да ги продава на всяка цена и затова може би част ще се продадат, останалите ще се обезсилят.
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение

Точно това си мисля и аз! В противен случай ще трябва да се намалява капитала!
              То ако не е идеята да се обезсилят обратно изкупените акции в даден момент, каква е? Спекулативна търговия ли? Губи се смисълът и позитивите на цялата операция.
              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение

ами то няма да е лошо - ще донесе повече стойност на оставащите акции , но явно не е избрано подобно развитие...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Щом и Сфарм е от страната на продавачите, няма да видим скоро слънчево небе за цената...
                  От друга страна ми хрумна и проверих - преди 10г. Сфарм е започнала да изкупува акции , може би разкарват обратно изкупените(сякаш имаше нещо за 10г. срок на държане?)

Коментар

• Щом и Сфарм е от страната на продавачите, няма да видим скоро слънчево небе за цената...
                    От друга страна ми хрумна и проверих - преди 10г. Сфарм е започнала да изкупува акции , може би разкарват обратно изкупените(сякаш имаше нещо за 10г. срок на държане?)

Коментар

• Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                        [..] Ще се радвам "IR екипа" да бръкне пак в джънка, да намери тази кореспонденция и да хване да пусне запис на срещата. [...]
                        Глас от отвъдното по тема, която мина на заден план на фона на излишно злъчните коментари относно кадровата политика, няколкото комуникационни грешки напоследък и движението на пакетите по време на последните търговски сесии.

Получих задоволителен отговор и уверение от г-жа Виячева, че срещата все пак е записана. С две думи - разбрахме се човешки и по начин, по който се очаква това да се случи. Takeaway-ът (за да направим и форума едно по-добро място) е следният:

а) Има място за активизъм и всъщност зараждането му е важна стъпка към развитието на капиталовия пазар в България. Активизмът е задължение и на индивидуалните инвеститори. Не може да имаме очаквания само към емитентите и инфраструктурата, а към нас самите - да нямаме никакви;

б) Форумът се чете и то по-сериозни stakeholder-и, включително от представители на компаниите. Освен моят личен случай, има доста примери с участия на други представители на общността, като например на г-н Николай Митанкин от групата на Стара Планина Холд, г-дата от Експат Николай Василев и Никола Янков и т.н. От нас зависи да подържаме хигиена на общуването тук, за да може да се радваме на още повече такива примери и да вървим напред.
                        Last edited by unsworth; 21.06.2020, 14:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Донев прехвърля едни акции ефтино и преди дивидент от общия джоб към своя джоб......кое не е ясно
                          Ako погледнеш по задълбочено ще видиш ,че Софарма е купила почти същия брой акции (с 1000 повече) на 1.6.2020 г. на средна цена от 3,00 лв и е реализирала печалба от няколко хиляди лв. за 2 седмици.
                          .
                          Е разбира се това не е основния предмет на дейност на фирмата ,но на собственика на Софарма търговията с акции на БФБ е по-силната му страна от менаджмента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Това е ясно ама защо го прави , кеш ли няма или ще опре до тези 20 стинки +....? Друго си е да дразни и последните купувачи на негови акции...?
                            Бе объркал се е човека, стига пък и вие! Случва се...

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Донев прехвърля едни акции ефтино и преди дивидент от общия джоб към своя джоб......кое не е ясно
                              Това е ясно ама защо го прави , кеш ли няма или ще опре до тези 20 стинки +....? Друго си е да дразни и последните купувачи на негови акции...?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Тони какво става....?
                                Last edited by спекуланта; 18.06.2020, 16:59.

Коментар

Working...
                                X