Добре, кажи им да си увеличат цените на лекарствата, и аз толкова време чакам. Но за кредитите и аз те разбрах по същия начин като ЕР, така че по-леко...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от никой.по твоята логика в края на годината Софарма ще имат просрочени кредити
запомни си написаното, ще видим какво ще стане в края на годината
а за по-скъпото финансиране - целия бизнес вече го изпитва и пластовете ще се наместят спрямо новите условия, лихвите не са по-високи само за Софарма
Napisal sam ti kakvo bi stanalo AKO refinansirat, ne znam ot kade si si vuobrazil, che shte imat prosrocheni krediti.
Коментар
-
Първоначално изпратено от никой.не се съмнявайте, че от Софарма не си знаят падежите на кредитите
дори и в тази тежка ситуация за банките, ще се намери банка и то от България, която би се наела да рефинансира част от кредитите на Софарма, ако това се налага
г-н Донев е помислил и за това, просто не се съмнявайте
Obligacii v goliam razmer sushto ne mogat da izdadat, zashtoto bankata niama da moje da gi sindikira nikade i shte triabva da si gi durji na balansa. Zatova sigurno nai-mnogo biha mogli da napraviat niakoi obligacia do 5-6mln BGN.
Коментар
-
Първоначално изпратено от никой.не се съмнявайте, че от Софарма не си знаят падежите на кредитите
дори и в тази тежка ситуация за банките, ще се намери банка и то от България, която би се наела да рефинансира част от кредитите на Софарма, ако това се налага
г-н Донев е помислил и за това, просто не се съмнявайте
пих много студена вода тука тия две седмици, да видим...
не е препоръка...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizerПървоначално изпратено от dobiНяма мъка, в тази акция има и винаги е имало потенциал за печалба, ако не си го разбрала още :-)
Не е препоръка
Гледал ли си баланса на Софарма колко са ливъриджнати? Те са кат банка бе пич.
Паричния им поток е зле. гледайте малко цифрите, а после говорете...
Гледам, гледам вземанията, не е да не гледам. Както съм казвал многократно, ако болниците им не върнат парите, ще имат .... болници. При бюджет на здравната каса 2.3 млрд. лв. за следващата година - няма лошо да имат. Не съм забелязал да са дали милиарди за новите придобивки. Ако не те радват, твоя воля - вземи купи и преструктурирай една фирма, после нека те стигне финансова криза и ще ти събираме пари за лихвите.
Не съм забелязал г-н Донев досега да е молил за пари и да има кахър как ще изкара зимата, а пък през зимата такива като нас се разкихват, Пролет се депресира, защото няма повече пари да влезе на ниско и пазаруват повече лекарства. Нямам грижа за инвестицията си тук - виж в някои други банки и холдинги, по бива да имаш грижа :-)
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътИма нещо, дето ви убягва. Сравнете нивото на което бяха Софарма и групата на Актавис по времето на приматизацията и сега - имам предвид мощностите. Софарма от една поизбушена фабричка се разрастна в силен концерн - включващ самата модернизирана фабрика, после цехът във Врабево, после Момина крепост, после Медика, после фабриките в чужбина, да не говорим за делът в Доверие холдинг, да не говорим за строящата се нова могъща и модерна фабрика, да не говорим за планираните нови мощности в Медика, в Сърбия... какво е развитието на Актавис групата за това време?
Ако тъй продължава, след 8 години ще купим фабричките на Актавис в България с печалбата си от 18 месеца, че и за дивидент ще остане.
Само, че никой не гледа риъл истейта дето го имат софарма. в момента това е просто купчина желязо и бетон без реална цена. Софарма имат да рефинансират доста заеми в скоро време... за същия тоя бетон закупуван по време на балонизирането на цените. паричния им пАток е меко казано зле.
Да не стане да събираме джоб-параса да им плащаме лихвичките?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от dobiНяма мъка, в тази акция има и винаги е имало потенциал за печалба, ако не си го разбрала още :-)
Не е препоръка
Гледал ли си баланса на Софарма колко са ливъриджнати? Те са кат банка бе пич.
Паричния им поток е зле. гледайте малко цифрите, а после говорете...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар