IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде! Понеделник да се видим на обяд и да обсъдим как да вържем юридически нещата отворке. Предполагам имаш трудова книжка?

Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнение
    Да!!! Айде да те видим отворко
    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
      Иначе за баса ще си помисля. Ти изобщо имаш ли 100к да ме мачнеш?
      Да!!! Айде да те видим отворко

А, м/у другото получих одобрението на доста по-стойностни участници от теб за DCF-а на лични, така че не ми трябва твоето. Макар да бях сигурна, че ще се извъртиш с подобна реплика, като няма какво да кажеш
      Last edited by Maq7; 13.02.2011, 12:46.
      Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Майче, ДСФ абсурден по ред причини, които дори да ти ги обясня няма да ги разбереш. За това ще ти спестя унижението.

Иначе за баса ще си помисля. Ти изобщо имаш ли 100к да ме мачнеш?

Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнение
        Ех Марияне, провали ми залога

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
          А именно. Във формулата присъства един коефициент к, приет като 15, а той е и с основна тежест в крайния резултат. Не случайно и резултата е толкова. И защо 15 а не 20 ?
          Aха, най-накрая въпрос по същество Ами така нареченото "к", е всъщност Cost of Equity. Ще ми отнеме доста време да обясня защо толкова, но трябва да кажа, че дори и 15% е доста доста консервативно. Използвала съм rf за България, бетата (unlevered) и риск премия. След това добавям и country risk-a и по този начин за БГ Cost of Equity ми се получава около 11-12%. Ако погледнеш оценки, които са правени на други компании, ще видиш, че стойността на този коефицент варира точно в тези граници. Както и получаващия се WACC от 15% е дори леко завишен, но аз предпочитам да съм по-консервативна в оценките

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнение
            Aми клетката е с формула, сам може да видите как съм стигналa до това число. Ако и след това пак имате въпроси, насреща съм
            А именно. Във формулата присъства един коефициент к, приет като 15, а той е и с основна тежест в крайния резултат. Не случайно и резултата е толкова. И защо 15 а не 20 ?

Коментар

• Ех Марияне, провали ми залога

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                Марияне, не се прави на луд. Става въпрос, че цветовете в ДСФ модела са едно към едно с тези от статиите ви. Искаш ли да ти дам точен линк, за да ги сравниш и ти? Просто Мая си работи в инвестора и години го промотира. Не знам, дали има право.
                А, оранжевия цвят. Явно го е харесала. Иначе Maq7 не служител на Инвестор.БГ АД. Това е на 100% сигурно. Проверявал съм по IP-та на постинги в работно време, като съм проверявал всеки колега дали е в офиса, основно тези с финансово образование и тези с акции в Инвестор.БГ АД.

Maq7 е фен акционер спекулант.
                Както и ОК не е служител. И това е на 100% сигурно.

Както всички други компании и ние си имаме фенове. Например Пепи преди в темата за Холдинг Пътища или Батя в темата за Свилоза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                  Госпожице, имам въпрос към Дисиеф-а. Как определи wacc=15% ?
                  Aми клетката е с формула, сам може да видите как съм стигналa до това число. Ако и след това пак имате въпроси, насреща съм
                  Last edited by Maq7; 13.02.2011, 09:26.

Коментар

• A Djoro, извинявай, не знаех, че ти си по-наясно от мениджмънта на компанията какви прогнозни данни трябва да се дават Ако имаш някакви по-достоверни, ще се радвам да ползвам тях

Никола, знаеш, че те игнорирам, но за пореден път ще ти отправя предложението, на което досега нито веднъж не си ми отговорил: Ще позволя на Мариян да разкрие самоличността ми, но ако не работя в Инвестор, готов ли си да се разделиш да кажем със 100 000 лв., или пък със стойността на портфейла си? Аз ще направя същото ако работя там! Е, имаме ли deal?

Коментар

• Госпожице, имам въпрос към Дисиеф-а. Как определи wacc=15% ?

Коментар

• Марияне, не се прави на луд. Става въпрос, че цветовете в ДСФ модела са едно към едно с тези от статиите ви. Искаш ли да ти дам точен линк, за да ги сравниш и ти? Просто Мая си работи в инвестора и години го промотира. Не знам, дали има право.

Иначе, Djoro ако Мариян е отговорен за изготвянето на тези документи ти гарантирам, че грешката е наистина техническа и е нямал за цел да заблуди, когото и да било. Случват се такива неща.

Първоначално изпратено от Мариян Йорданов Разгледай мнение
                        В статиите на Investor.bg никога не сме правили анализ на база DCF.

В цялата история на сайта са публикувани само два DCF анализа и то изработени от анализатори в посредници, а не от нас.

http://www.investor.bg/search/index/dcf.html

В този смисъл коментарът ми е неясен. ?!?!?
                        Last edited by Nikola; 13.02.2011, 03:19.

Коментар

О Боже.. дори не може да признаеш, че си се объркал... Ако целта е DCF анализа да мине на 2ра страница направо си кажи

Да, рекламен агент съм, работя в Инвестор и дори съм сестра на Мариян... Много сте жалки, опитвате се да заличите всякакви дискусии с цифри, модели и пр. и да си бръщолевите само глупостите... Жалко за форума с такива като вас..
                          Не, напротив. Жалко с такива, като вас, които с изкривени и неверни данни си правят някакви модели и искат да дискутираме по тях. Е, няма как да стане такава дискусия... Нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов Разгледай мнение
                            Явно за първи път четете документи от официален източник.
                            Корекции се правят постоятнно, и не случайно.
                            И то не става дума само за технически грешки.

От уважение към колегите ДВИ няма да споменавам имена на дружества.
                            Но само от публикуваните преди 2 седмици отчети имаше поне 3 фрапиращи грешки. Едната беше дивидент от 9 млн. лв. за 2010 г. ?!?!? (разбира се такова нещо се оказа че няма да има).

За другите фрапиращи грешки не ми се и пише, но едната беше в рамките на милиони, другата от друго естество.

Просто искате да се заяждате, не зная защо.

След като в първия и единствен ред на съобщението пише че през януари 2011 г. са 200 хил. лв. и ръста е 14%, мисля че абсолютно никой не би се заблудил, за кога става дума, още повече че заглавието на съобщението е "продажби през януари 2011 г."

Просто искате да се заяждате, не зная защо.

Използвам възможността да отбележа, че Инвестор.БГ не отбеляза спад през нито една от годините на съществуването си и през 2010 г. продажбите са с 31% над 2008 г. След 12% ръст през 2009 г. и ускоряване до 17% ръст през 2010 г.
                            Мариянчо, не е нужно да ми говориш на Вие. Дали съм чел документи от "Официален източник" /за какъвто се смяташ/ или не съм си е мой проблем. Само, ще ти кажа, че ще трябва да поживееш още доста, ама наистина доста годинки за да прочетеш поне половината "официални документи" от "официални източници", които съм прочел аз. Жив и здрав да си и дано го доживееш!
                            Та по проблема - не ми говори за технически грешки и тем подобни! Факт е, че информацията ви е невярна. Това е истината!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                              Да, де... За това идеше реч. Малко бавничко стопляш... Нищо, де - нормално е! Та не ми отговори на въпроса - Ти рекламен агент на Инвестора ли се явяваш?
                              О Боже.. дори не може да признаеш, че си се объркал... Ако целта е DCF анализа да мине на 2ра страница направо си кажи

Да, рекламен агент съм, работя в Инвестор и дори съм сестра на Мариян... Много сте жалки, опитвате се да заличите всякакви дискусии с цифри, модели и пр. и да си бръщолевите само глупостите... Жалко за форума с такива като вас..

Коментар

Eми вземи погледни пак официалния бюлетин и ще видиш прогнозите, не съм си ги изсмукала от пръстите!!! После току виж поне едно извинение да видим...
                                Да, де... За това идеше реч. Малко бавничко стопляш... Нищо, де - нормално е! Та не ми отговори на въпроса - Ти рекламен агент на Инвестора ли се явяваш?

Коментар

Working...
                                X