Не мисля че е съзнателна манипулация, а по скоро поредната недовършена работа. БФБ трябваше да публикува отворения интерес при късите и маржин сделките, но не го прави защото "твърде отдалечения" от тях Централен депозитар не им подавал информация за затварянето на къси и маржина
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
То това с късите е също манипулация. Карол примерно имат къси но при моя посредник няма от там Карол знаят кои в момента е на къси и с колко а другите сме в мъглата.
Та статистиката за късите е за определени хора, както и някои виждат кои купува и продава от големите!
И те така връткаме си едни пари за печалба на някои хора.Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Практически няма акции продадени на късо за нито една българска компания. Има ограничения за минимална средно дневна ликвидност и най вече за минимален среднодневен брой сделки на които акциите на компаниите рядко успяват да отговорят. Отделно когато отговорят трябва да успееш да продадеш на цена която е по-висока от цената за отварянето за деня и едновременно с това да е по висока или равна от предишната сделка. Пробвал съм става доста трудно и с малки обеми...
Иначе такава статистика няма - трябва да отвориш бюлетините на БФБ за дните в които е било разрешено да се продава на късо и да се купува на маржин и да търсиш отворените сделки, но няма информация за заварянето им.Last edited by BigBear; 09.09.2011, 11:45.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеБеше взета средна цена от последните няколко месеца, иначе си прав че някой добре беше нагодил събитието с периода...но греда! Сега с интерес следим.. Аз знам едно - след "долу" следва "горе"... Не е препоръка..!
Коментар
-
Според мен то затова няма черно на бяло за тяхно удобство, и за да таковат дребните, какво ли пък ги интерисуват.
Направо да си кажа това акции на ТИМ само ако са хептен продадени винаги се прецаквам когато вляза в тях (дъно няма тук).
Фондовите им сигурно ще ги запишат и на 1лв. нали затова се правят увеличенията им.Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеTук дали могат да си направят увеличението на 1лв. поради пазарни съображания обратни на техните (предишните за 1.5лв.).
От групичката всичко може да се очаква!
То в общи линии нещо черно на бяло има ли?
Коментар
Коментар