If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Що така тук отидохме под 1 лв.?
Много време успяхме да стискаме, ама днес нещо май не устискахме, лошо
Дано да е само конюнктурна реакция, иначе основите тук са добри.
Предполагам слезе под лев заради напъна на продавачите, след споружа навън. Сравнително ликвидна акция, има чужденци и съответно продавачи в такива моменти.
Другото обяснение е че някой знае лоша новина - примерно че ще свалят емисионната под обявените 1,50, което би разводнило капитала допълнително.
Докато не се изясни тоя въпрос не бързам да пипам тук, колкото и да е евтино.
Колкото до основите, и те не е ясно колко са добри с новините тук напоследък. Облигации във фалиращи компании и такива с отрицателен СК, покупка на продъдени банки в чужбина... не знам, доста талаш се вкара в активите на тая банка напоследък, чудно каква ли е целта... със сигурност не е да привлече записващи акции от предстоящото увеличение, по-скоро обратното.
Ако ползваме стила на Шемата (от темата за петхл) , бихме могли да напишем:
"Ако стане 45 стинки и аз бих си купил"
Защо 45 стинки !? Един от отговорите би звучал така: като се платят новите акции + цената на старата (даваща правото) и се раздели на бройката след увеличението - да се получи средна цена под номинал
Не е препоръка
Що така тук отидохме под 1 лв.?
Много време успяхме да стискаме, ама днес нещо май не устискахме, лошо
Дано да е само конюнктурна реакция, иначе основите тук са добри.
Повечето финансови и банкови акции са под силен натиск и на всякъде има разпродажби. ЦКБ не би трябвало да е изключение, още повече че тя е една от малкото останали сравнително ликвидни акции. Докато паниката не се изрази в пълния си характер на големите пазари няма смисъл да се гледа цената на ЦКБ. дали ще спре на номинал или на 90 или 75 ст ще го решат само паническите разпродажби в Европа на банкови акции.
Нямам акции от ЦКБ
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
То в момента освен ИП (такси) други май не печелят но и те са за оплакване с тези обороти.
Изобщо БФБ - тотална липса на доверие (80% от мажоритарите ни лъжат както им е удобно).
Понякога си мисля че съм като наркоманите, че се занимавам с БФБ.
Коментар