По тая логика: защо компаниите си играят да поглъщат по-малки компании - и доброволно да се вкарват в беля и в загуби?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
Аз също обяснявам, че придобиванията във фарма бизнеса са обикновено горене на пари и не трябва да се разчита на тях за могъщество, но не ме слуша. За Тева преди време коментирах, че много пари изгоряха за Актавис и надали ще тръгне на добре, ама тогава други ме контрираха, че ставали най-голямата генерична фирма в света - е, станаха и сега са пред фалит.
Иначе си прав, бъзика на страна, и с удоволствие чета мненията ти, с които почти винаги съм напълно съгласен. Успех с инвестирането - аз чакам Гинка да направи търгово и евентуално ще местя парите отвъд Голямата вода, но само евентуалноNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
имаше изследвания, че в света средно 33% от придобиванията се оказват успешни
пример - Тева !!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Смятам - това свързано основно с последните придобиваници. Компанията похарчи 15 МБ за тях, но това я направи - ако се не лъжа - най-най-най-могъщата фармация в Европа.
пример - Тева !!Last edited by fortiss; 20.05.2018, 18:11.
Коментар
-
ти винаги си на печалба, и то бърза
не ми се мисли ако управляваше примерно 500 хил портфейл какви пари щеше да имаш в джоба!!!
но .......
Защо да мълчим за дивидентът? Специално при Sanofi той ежегодно расте. Стартова дивидентна доходност 3.25% не е толкова зле. Под търсеното от мен е, но просто държах да допълня хапчевият ми отрасъл с акции на тази толкова важна компания. А и сега - основните ми инвестиционни цели - добивните компании - баси скъпите. Лукойл вече е 20% над търсената от мен цена - до която се докосна съвсем неотдавна.Last edited by Императорът; 19.05.2018, 11:47.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Леко, с около 20-ина евроМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Да, преди не си купувах, защото бяха твърде скъпи... то и сега бръзо-бръзо: нагоре. Само за няколко дни излязох и капиталово на плюс, естественият спад след ексдивидентната дата бе преодолян само за два дена. Не е толкова сгодна заради високият данък, който ни дънят френските свини, ама пак става и може да се съизмерва с нашите компании, даващи добра доходност.
Ти да не се замисли за?
не ми се мисли ако управляваше примерно 500 хил портфейл какви пари щеше да имаш в джоба!!!
но .......
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Леко, с около 20-ина евро
Коментар
-
май цената е спаднала за последната година ???
Ти да не се замисли за?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
май цената е спаднала за последната година ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДивидент от Sanofi - пъкнал. 2.12 еврака на акция.
Ного чешат с данъкът тия френски свини, проклетидаса... но пък компанията е могъща и ежегодно дивидентът завишава, а наскоро силно се ушири и вече №1 в Европа е.
Обичам могъщи компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИ аз чакам Арома- звънях не знаят още..Сигурно колкото миналата година..
Коментар
Коментар