If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И при мен пъкна дивидентчето от Gazprom - 0,184 зеленички на акция.
И при вас ли толкова, другари? Защо толкова ного? Очаквах с около цент по-малко.
Фортиссов - ако някоя акция е около 1.88% от тежестта на твоят портфейл - ще можеш ли с дивидентът да си купиш кола? Стига си мрънкял кат` тако`а.
Спрямо цената от 03.01.2018 (знаете моята методология на изчисление) - 3.79 еврака нва АДР-че - дивидентната сгода на Газпром е 4.19% - тоест - съизмерима с по-сгодната част от нашите акции на БФБ-то. Разбира се - колосалната разлика в могъществото е извън всякакви сравнения...
Last edited by Императорът; 27.08.2018, 11:54.
Причина: Сгодата от.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Повече не говорете за дивиденти,защото само си разтягате локуми.Това е дивидент..............
"Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира доходи от 37 101 195 лева от дивиденти за миналата година. Те са посочени в декларацията му за имущество и интереси за 2017 г., която е подал в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.
Dnevnik.bg
Няма какво да говорим, направо закриваме темата за дивидентите ! И това е само официално обявеното, а другото колко е ниКОЙ не знае ! Държава на абсурдите сме ! Казват, че е проверяван много пъти и е чист ! Ами то никой в България не трябва да бъде закачан за нищо тогава, защото в противен случай излиза, че той и кукловодите му управляват страната. Бай Хой викаше преди година Пеевски се бил оттеглил !
Повече не говорете за дивиденти,защото само си разтягате локуми.Това е дивидент..............
"Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира доходи от 37 101 195 лева от дивиденти за миналата година. Те са посочени в декларацията му за имущество и интереси за 2017 г., която е подал в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.
Dnevnik.bg
Тя логиката е ясна. Колко често правиш подобни врътки? Цените мърдат непрекъснато. Смяташ ли таксите за тези ребалансирания? От описаната операция си на плюс 34 лева. Колко комисионни би платил на брокерите за нея?
Е, не правя постоянно врътки, заради няколко процента временна промяна в цената. таксите на моят посредник са ниски. От описаната операция може да съм на плюс 34 лева... за година. Ама аз поне инвестирам дългосрочно... тоест няма да е за една година. Отделно - в случаят - Газпромът е част от цялостната ми стратегия, а Мишокът: не е.
2010г е купил акции от дадена компания за 20 000 лв примерно.
Смята през годините колко лв дивиденти е взел ,дели на годините и получава средногодишен дивидент.И смята в % от първоначалната сума.
Едногодишния дивидент ,както го смяташ ти ,и то го казваш даже в долари а не в % , не дава никаква информация дали или не да се инвестира СЕГА.За това решение се взимат съвсем други неща.
Дивидентите, дето ги казвам в доларчета, обикновено са тримесечни. Естествено, че се гледат не само дивидентите, но и много други параметри, а накрая опираме и до стратегията - която някои имат, други не. Процентната доходност я рисувам на колчета, но малко много ще ми дойде да правя това след всеки дивидент - каквито ми пъкват често - рекордът ми е три за един ден.
И не е толкова важно колко е средногодишният дивидент в миналото - защото ние инвестираме в бъдещето.
Коментар