IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Як кеф. Един изрази съмнение, а трима му се нахвърлиха... Значи имаме още доста да качваме..

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
      именно за това говоря: "14-15г" + "10-11г допълнителна елсплоатация на находището" или за следващите около 25г
      да разбирам ли, че очакванията тук са цената да стане примерно
      4лв.(от лято 2013) х 14г = 56лв или повече?
      а емоциите и еуфорията кой зняе още колко нагоре могат да избутат цената
      ако искаш разбирай, че ще стане 4 делено на 14, твоя работа, всичко е очаквания, като не ти харесва, не купуваш

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
        http://kneja.acstre.com/assets/Obste...%20I%20Gaz.pdf

Ето малко информация, има и още в сайта на общината. Това ще се случва в бъдеще обаче
        именно за това говоря: "14-15г" + "10-11г допълнителна елсплоатация на находището" или за следващите около 25г
        да разбирам ли, че очакванията тук са цената да стане примерно
        4лв.(от лято 2013) х 14г = 56лв или повече?
        а емоциите и еуфорията кой зняе още колко нагоре могат да избутат цената

Коментар

тези помпи от колко години са там? поне от 30-35г.
          помпите добре е че ги има.
          но къде е информацията(офицалната), че ПДНГ е добило в България Х м3 газ/нефт, преработило или продало съответно.
          аз продължавам да твърдя, че тук очакванията нямат край а реалните промишлено-производствени резултати/новини са само на хартия в счетоводни трикове
          Продължавай да твърдиш... за твърдения пари не взимат

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Трудно ми е да сравня двете дружества реално, но все пак прилика в това дето даваш има:
            Трейс при 6.94 лв
            EV/EBITDA 4.87
            ROE 18%
            P/E и P/B са по-високи, съответно 9.54 и 1.72, но си има причина за това.
            Определено между двете предпочитам Трейс, но го отдавам преди всичко на доверието в мажоритаря.
            Аз харесвам и двете, определено са сред тези с най-ниски коефициенти и добри перспективи пред бизнеса. чез и енерго про също, но пък там държавата е много злобна мащеха, та не знам

Коментар

аз продължавам да твърдя, че тук очакванията нямат край а реалните промишлено-производствени резултати/новини са само на хартия в счетоводни трикове
              Няма такова нещо, тук се добива двойно повече от Шеврон

Коментар

тука дали наистина има добив на газ/нефт? или само си сондират и залагат надежди, че нещо-някъде-някога-някак си ще бликне?
                досега реално няма никъде реални доказателства, че извършват реален добив на тези природни суровини.

понеже форума е препълнен с очаквания и надежди, а фактите са рядкост, има ли някой, който да може да предизвика реакцията на мениджмънта да осветли повече ситуацията?
                http://kneja.acstre.com/assets/Obste...%20I%20Gaz.pdf

Ето малко информация, има и още в сайта на общината. Това ще се случва в бъдеще обаче

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                  Ами ако някога имаш път и минеш край Долни Дъбник и видиш реално работещите им помпи(не знам точно как се наричат) може би ще си промениш мнението!
                  тези помпи от колко години са там? поне от 30-35г.
                  помпите добре е че ги има.
                  но къде е информацията(офицалната), че ПДНГ е добило в България Х м3 газ/нефт, преработило или продало съответно.

Коментар

тука дали наистина има добив на газ/нефт? или само си сондират и залагат надежди, че нещо-някъде-някога-някак си ще бликне?
                    досега реално няма никъде реални доказателства, че извършват реален добив на тези природни суровини.

понеже форума е препълнен с очаквания и надежди, а фактите са рядкост, има ли някой, който да може да предизвика реакцията на мениджмънта да осветли повече ситуацията?
                    Ами ако някога имаш път и минеш край Долни Дъбник и видиш реално работещите им помпи(не знам точно как се наричат) може би ще си промениш мнението!

Коментар

• тука дали наистина има добив на газ/нефт? или само си сондират и залагат надежди, че нещо-някъде-някога-някак си ще бликне?

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Ае стига цинизам ве батки. Сипете си по една чаша нефт и газ, и релакс.
                        +1
                        тука тепърва ще се черпим...пък чашата ще е наполовина пълна за всички-или да
                        Last edited by orakula; 06.03.2014, 01:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                          Няма много такива компании на БФБ, но много спекуланти май я проспаха и сега не могат да престрашат
                          P/E 6.5
                          EV/EBITDA 4.9
                          P/B 1.1
                          ROE 18.4%
                          Цена от 9,70 лева, умножена по 2, ще даде доста по-нормални коефициенти, лично мнение. Това е по сегашни резултати, а очаквам в бъдеще да са още по-добри
                          Трудно ми е да сравня двете дружества реално, но все пак прилика в това дето даваш има:
                          Трейс при 6.94 лв
                          EV/EBITDA 4.87
                          ROE 18%
                          P/E и P/B са по-високи, съответно 9.54 и 1.72, но си има причина за това.
                          Определено между двете предпочитам Трейс, но го отдавам преди всичко на доверието в мажоритаря.

Коментар

• Ае стига цинизам ве батки. Сипете си по една чаша нефт и газ, и релакс.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Как да е "Дрън Дрън" ти си говорел за един пакет , -пък аз за месеци !!!
                              СКРИЙ СЕ и НЕДЕЙ ......
                              Ти се скрий..Не ти говоря за това колко време сте си били чекии на 1.20-1.50, а след кой пакет тръгна акцията нагоре. В крайна сметка това има значение.

Коментар

• Как да е "Дрън Дрън" ти си говорел за един пакет , -пък аз за месеци !!!
                                СКРИЙ СЕ и НЕДЕЙ ......

Коментар

Working...
                                X