If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
именно за това говоря: "14-15г" + "10-11г допълнителна елсплоатация на находището" или за следващите около 25г
да разбирам ли, че очакванията тук са цената да стане примерно
4лв.(от лято 2013) х 14г = 56лв или повече?
а емоциите и еуфорията кой зняе още колко нагоре могат да избутат цената
ако искаш разбирай, че ще стане 4 делено на 14, твоя работа, всичко е очаквания, като не ти харесва, не купуваш
Ето малко информация, има и още в сайта на общината. Това ще се случва в бъдеще обаче
именно за това говоря: "14-15г" + "10-11г допълнителна елсплоатация на находището" или за следващите около 25г
да разбирам ли, че очакванията тук са цената да стане примерно
4лв.(от лято 2013) х 14г = 56лв или повече?
а емоциите и еуфорията кой зняе още колко нагоре могат да избутат цената
тези помпи от колко години са там? поне от 30-35г.
помпите добре е че ги има.
но къде е информацията(офицалната), че ПДНГ е добило в България Х м3 газ/нефт, преработило или продало съответно.
аз продължавам да твърдя, че тук очакванията нямат край а реалните промишлено-производствени резултати/новини са само на хартия в счетоводни трикове
Продължавай да твърдиш... за твърдения пари не взимат
Трудно ми е да сравня двете дружества реално, но все пак прилика в това дето даваш има:
Трейс при 6.94 лв
EV/EBITDA 4.87
ROE 18%
P/E и P/B са по-високи, съответно 9.54 и 1.72, но си има причина за това.
Определено между двете предпочитам Трейс, но го отдавам преди всичко на доверието в мажоритаря.
Аз харесвам и двете, определено са сред тези с най-ниски коефициенти и добри перспективи пред бизнеса. чез и енерго про също, но пък там държавата е много злобна мащеха, та не знам
тука дали наистина има добив на газ/нефт? или само си сондират и залагат надежди, че нещо-някъде-някога-някак си ще бликне?
досега реално няма никъде реални доказателства, че извършват реален добив на тези природни суровини.
понеже форума е препълнен с очаквания и надежди, а фактите са рядкост, има ли някой, който да може да предизвика реакцията на мениджмънта да осветли повече ситуацията?
Ами ако някога имаш път и минеш край Долни Дъбник и видиш реално работещите им помпи(не знам точно как се наричат) може би ще си промениш мнението!
тези помпи от колко години са там? поне от 30-35г.
помпите добре е че ги има.
но къде е информацията(офицалната), че ПДНГ е добило в България Х м3 газ/нефт, преработило или продало съответно.
аз продължавам да твърдя, че тук очакванията нямат край а реалните промишлено-производствени резултати/новини са само на хартия в счетоводни трикове
тука дали наистина има добив на газ/нефт? или само си сондират и залагат надежди, че нещо-някъде-някога-някак си ще бликне?
досега реално няма никъде реални доказателства, че извършват реален добив на тези природни суровини.
понеже форума е препълнен с очаквания и надежди, а фактите са рядкост, има ли някой, който да може да предизвика реакцията на мениджмънта да осветли повече ситуацията?
Ами ако някога имаш път и минеш край Долни Дъбник и видиш реално работещите им помпи(не знам точно как се наричат) може би ще си промениш мнението!
Няма много такива компании на БФБ, но много спекуланти май я проспаха и сега не могат да престрашат
P/E 6.5
EV/EBITDA 4.9
P/B 1.1
ROE 18.4%
Цена от 9,70 лева, умножена по 2, ще даде доста по-нормални коефициенти, лично мнение. Това е по сегашни резултати, а очаквам в бъдеще да са още по-добри
Трудно ми е да сравня двете дружества реално, но все пак прилика в това дето даваш има:
Трейс при 6.94 лв
EV/EBITDA 4.87
ROE 18%
P/E и P/B са по-високи, съответно 9.54 и 1.72, но си има причина за това.
Определено между двете предпочитам Трейс, но го отдавам преди всичко на доверието в мажоритаря.
Как да е "Дрън Дрън" ти си говорел за един пакет , -пък аз за месеци !!!
СКРИЙ СЕ и НЕДЕЙ ......
Ти се скрий..Не ти говоря за това колко време сте си били чекии на 1.20-1.50, а след кой пакет тръгна акцията нагоре. В крайна сметка това има значение.
Коментар