IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По темата на деня "шегата на JK " : в съобщението имаше една грешка, която ме спря от прибързани действия. Като последна дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, бе посочена 30.06.2006 год. /а не 03.07.2006г./. Иначе първия ми импулс бе да купувам.
    Ако съобщението бе проява на някаква форма на хумор, това за мене е дебилски хумор, а ако бе с цел груба манипулация т. е. за лично материално облагодетелсвуване това си е престъпление. Така или иначе случая е шамар за всички нас. Добре, че и от шамар човек може да се поучи.

Коментар

• в природата на българина е да бъде доверчив,
      спомнете си негово величество "800 дни" ;-)
      ми за бога братя не вервайте...пак се задава нова митична личност на хоризонта и пак ще се натовари нашенеца на нея :-) и така до края на света...почнете да мислите сами за утрешния ден, стига сте се обръщали, по-светло ще ви стане...
      Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• мда, Джей Кей е направил нещо, което се се нарича "майтап на гол гъз", а майтап на гол гъз си е чисто е....не

затова момичета и момчета, плащайте си за някоя сигурна информационна система, където не могат да се манипулират новините и доверие на форумите нямате. аз като видя тук новина някаква, я проверявам в някой от не-инвеститорските сайтове за новини или в един платен сайт.

ето например днес един уплашен изсипа SFARM до 8.56, а новините в другите сайтове показваха, че Софарма няма нищо общо с фалшивия медикамент.

П.С. А да, важно е и Boshko какво казва - като видите дивидент проверявайте достоверността му: дивидент върху цената. В случая имаме повече от 20% дивидентна доходност, което е абсурд. Подобна има само KDSIC и то от секюритизация на вземания, и то поради растежа на НИ, и то поради връзката с БАКБ и то поради това, че не правиха увеличения на капитала.

П.П.С. И още нещо - тези решения от ОСА най-първо ви излизат в Кобосите в Новини

Коментар

• Надявам се КФН да разплете случая на тази ИЗМАМА, като се разбере от кой офис е пуснато това съобщение и ИЗМАМНИКА да си понесе последствията. Както се откриват източниците на терористични заплахи, така и тук може да бъде разкрит източника, за да се пресечат бъдещи такива изпълнения !

П.П. Притежавам акции от Старата планина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Здравко
            ... добре го беше измислило!
            Не е трудно да измислиш такова нещо, по-трудно е да повярваш на такъв дивидент, а от там на достоверността на поста.

Коментар

• ... добре го беше измислило!

Коментар

• Поста беше абсолютно копие на формата на БФБ, но със заложени манипулативни цифри за дивидент 2.60лв. Много умела фалшификация в точно определен момент, когато пазара очакваше напрегнато новини от ОСА ! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                  Никола, не си прав. Всички печелим за сметка на някой друг. Макар, че ако се огледаш във форумите, кой е този "някой друг" след като всички са на печалба? Ами че целият ни живот е белязан от надпреварата да вземем повече от Другия. Но това дава ли ни право да извършваме престъпление?
                  Аз вече неведнъж си признах че съм на загуба... но ще чакам да изгрее слънцето и в моя двор ....

Относно престъплението - да много лошо престъпление (което според новия проект за 'ЗАКОН срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти' си изглежда като престъпление.
                  За съжаление не съм видял оригиналния пост (преди редакцията му от jk) и не мога да коментирам точно какво е станало.

Но трябва да се помисли и върху много други неща свързани със злоупотребите с вътрешна информация.

При всички положения някои хора научиха нещо ново днес...

Аз например научих, че много хора могат да се повлияят от изявленията в един форум, без да проверят информацията.

Предлагам в бъдеще, който пише във форума по тема за някоя компания/инструмент да добавя и своята РЕАЛНА позиция
                  например така:

Авторът притежава акции от CENHL и днес не е търгувал...

Коментар

• NIKOLA, защо почти всички мъже харесват филма "Гладиатор"?
                    Защото историята е доказала, че една от най-смислените черти в характера на мъжа е да бъде достоен, независимо от обстоятелствата.
                    Изводи прави сам. Имаш време, още си млад приятелю! (а това е и радостно)
                    А след време ще разбереш, че парите съвсем не са най-доброто изобретение на човечеството.
                    VNM, веднъж на Слави гост беше шведския посланик. Бях впечатлен, когато Слави го запита "Какво е най-важното за един викинг?", а той отговори "TO BE MODEST"... - та по повод на шведския треньор, изглежда има нещо вярно!

Коментар

• Не ми се влиза в дебилни и най-вече безмислени спорове.

Не го защитавам просто не мога да разбера защо псувате него, а не примерно КФН, или борсата с тези измислени отчети. или това че когато има IPO или увеличение на капитала на някое дружество кобосите почти винаги биват отрязвани, в следствие на което се причинават много по-големи загуби за всички нас от колкото jk е направил. Нима това, че в продължение на 1 година около 3.60-3.90 имаше около 20Т акции на RXB не е манипулиране?

Много са примерите. Фондовия пазар не е място от което трябва да очакваш милост или чесност тук всеки се бори за кокала и битката е безмилостна.
                      Пак се връщаме на поговорката: Който го е страх от мечки да не ходи в гората.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                        Мале как се нахвърлихте върху човека, но така когато се инвестира на база четене на постове в инвестор-а. Вие изобщо четете ли финансовите отчети? Знате ли там какви манипулации стават? Следите ли борсовата търговия или се напичате на refresh бутона да видите новия пост в темата, която следите? Не че jk е прав, но той е малка, незначителна капка в кръга от измами на борсата на които ставаме свеидетели ежедневно.

ПП: Нямам акции на холдинга, но имам на дружествата, които притежава.
                        Ами и да четем какво. Коко години вече МЕДИКА дава такъв дивидент бидейки на загуба според отчета!?! Изобщо не мога да те разбера защо го защитаваш. действието е неморално и търсейки аргументи за оправданието му излагаш като неморален и себе си!

Ще ти дам един не съвсем свързан с това пример но затова пък пресен. Вчера треньора на шведите каза за Свен Горан Ериксон че е НЕМОРАЛНО да получаваш такава заплата за такъвтруд ВЪПРЕКИ че има кой да ти я даде. А "простия" футбулен треньор какво ли би казъл по повод умишлена лъжа с цел се обогатиш ?
                        После плачеш че по пътищата няма уважение, в държавата не работели законите и т. н. а сега оправдаваш таква действия?? Определи се на някоя страна, не стой разчекнат като крава на лед между двете.

Коментар

• комисията няма да направи нищо на този JerK.
                          Но от инвестора биха могли да го издирят и да пратят някой да му строши ръцете например.
                          Аз лично не съм пострадал , защото никога не бих тургувал на база прочетеното в някой форум.
                          Неприятното е че заради този JerK ще пострада този форум.
                          В крайна сметка младите кобоси трябва да си вземат поука и да не вярват на прочетеното по форумите

Коментар

• Мале как се нахвърлихте върху човека, но така когато се инвестира на база четене на постове в инвестор-а. Вие изобщо четете ли финансовите отчети? Знате ли там какви манипулации стават? Следите ли борсовата търговия или се напичате на refresh бутона да видите новия пост в темата, която следите? Не че jk е прав, но той е малка, незначителна капка в кръга от измами на борсата на които ставаме свеидетели ежедневно.

ПП: Нямам акции на холдинга, но имам на дружествата, които притежава.

Коментар

• :-)
                              да си кажа какво ...
                              вижте първо се учим да губим и после да печелим.

После какво толкова е станало,цените от 18+ не са нереални за "планината"...та и МСН и НЕС и ОДЕС са поне 40% надценени спрямо "планината"...и то пак поради кобосчетата, е днес кобосчетата получиха урок...уроците на живота.
                              Още нещо това което мен ме тревожи когато говорим за некоректност,морал това е ценностната система за всеки от нас, от мен например няма никога да чуете манипулация,но това си е мой проблем,наистина проблем :-) защото в последните дни за поред път се срещам с "морала" на родните чиновници, които да видите как ви манипулират и как ползват някакви остарели недъгави разпоредби на социалистическите и още непроменени закони за да те спират в инициативата и така почваш да търсиш по-високото ниво да ти реши елементарните проблеми,които дребните чиновници не искат да проумеят...това което правят най-често чиновниците у нас е да ни казват /с действията си / да не спазваме никакви норми и да нямаме морал,,,така,че такава ни е държавата и не виждам да има скорошна промяна...
                              Споко и ще дочакате отново нива над 18!
                              От всеки неуспех се поучавайте и не унивайте!
                              ;-)
                              Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Какво ли да я дъвчем, това недостойно деяние вече е история. Да насочим внимание към нещо положително хем да се утешат загубилите - все пак тези които са продавали яко днес (с и без знанието на индивида jk) може би ще поискат с печалбите пак да си накупят определената от jk спекулативна позиция и да имат надежда, че може минавката да се минимизира в недалечно време.

Коментар

Working...
                                X