Първоначално изпратено от Bill-bg
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
М+С хидравлик АД (MSH / MCH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Съвсем нормална практика да се емитират акции на преференциална цена за мениджмънт и работници, допринесли за добрите резултати на дружеството (когато има такива). Другите варианти - да се извади много повече кеш, за да им се плати, или да се изкупуват съществуващи акции и да им се надува излишно цената, не са по-добри, за мен.Vanitas vanitatum...
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеТия големи тарикати обаче, първо ще си разпределят 7,5% от печалбата на СД, или над 1 милион.
После, ще искат да приберат още 2-3 млн. обаче от пазара. Ще шътнат на шефовете /щото повечето акции ще отидат при тях, не при ниските нива/ по левче, като бонуса ще се опитат да си го вземат от пазара...ако има балами да им купят потенциално 390 000 акции на 7 лева на лятото...евала им..
т.10 Не са предвидени възнаграждения, включващи акции, вкл. акции на дружеството и права за придобиване на финансови инструменти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение...ако има балами да им купят потенциално 390 000 акции на 7 лева на лятото...евала им..
Коментар
-
Тия големи тарикати обаче, първо ще си разпределят 7,5% от печалбата на СД, или над 1 милион.
После, ще искат да приберат още 2-3 млн. обаче от пазара. Ще шътнат на шефовете /щото повечето акции ще отидат при тях, не при ниските нива/ по левче, като бонуса ще се опитат да си го вземат от пазара...ако има балами да им купят потенциално 390 000 акции на 7 лева на лятото...евала им..Last edited by dex; 19.03.2018, 13:48.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
е тъмън малко и спекулантите на бфб да живнат, ако има още останал такъв вид
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеНо привилигеиите като си получат хартийките ще искат да ги продадат и то бързо. Ще гонят 6 лева на хартийка, преди другите да са им свалили цената. Зер кой ще стои за 30стинки дивидент цела година ако му дават 6 лева накуп.
Цената лятоска ще пада може и под 5 лева значи. Щото мъжко дупе веднъж се е..е и нема да има балъци да сипват по 7 на някой дето ги е прередил и взел по левче. Но поне после в Софикса, благодарение на "спонтанната" активност, а от Никито се очаква да я вдига цената обратно във висините. Той нали е затова.
Абе смех.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Доколкото ми е известно и в други компании го правят (на БФБ последно май го направи Спиди), а за чужбина и аз не съм много запознат, но мисля че и там е практика. Да се възнагради мениджърския състав и ценните кадри за добре свършената работа. Факт е че резултатите и дивидента се увеличават, и това мисля е най-важното. Факт е че не е приятно това разводняване (колкото и малко да е) и то на толкова ниски цени, но за мен това би било проблем при падащи резултати. Докато компанията върви напред и печели повече всичко е наред...
Коментар
-
Но привилигеиите като си получат хартийките ще искат да ги продадат и то бързо. Ще гонят 6 лева на хартийка, преди другите да са им свалили цената. Зер кой ще стои за 30стинки дивидент цела година ако му дават 6 лева накуп.
Цената лятоска ще пада може и под 5 лева значи. Щото мъжко дупе веднъж се е..е и нема да има балъци да сипват по 7 на някой дето ги е прередил и взел по левче. Но поне после в Софикса, благодарение на "спонтанната" активност, а от Никито се очаква да я вдига цената обратно във висините. Той нали е затова.
Абе смех.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Това решение тук ме отказа от тази компания и я вадя от уиш листата си, като цената спира да ме интересува. Успех на държащите, вярващи в добрия дядо Коледа, дано излезете на плюс!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеДруги компании изкупуват обратно собствени акции и ги раздават като бонуси за добре свършена работа,мислех че това е нормално и така се прави.....Ами те може и догодина така да си гласуват......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от конан Разгледай мнениеНезная как ще стане това увеличение без да се съгласи КФН
https://www.investor.bg/news/comments/228162/339/“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
Коментар