IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.opcompetitiveness.bg/uplo...ilojenie_1.pdf

номер 8

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=264&id=81077

Как ли и кога ли ще се отразят тези постъпления...някои да е чувал нещо по този въпрос?

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
        Много ме разочарова мениджмънта на това дружество. В такава криза, когато печалбите заминават, а работници се съкращават със стотици, последното което ще се отреже явно е възнаграждението за борда на директорите. Надявах се от кумова срама на последното общо събрание да ги орежат, но не би - останаха си 2,7 промила от нетните приходи от продажби. Всеки член на борда ще вземе между 100 и 150 бона за тази година въпреки че най-вероятно фирмата ще завърши на загуба.
        Въпросът е и принципен защото обвързването на възнагражденията с приходите, а не с печалбата е лишено от икономическа логика. На членовете на борда ще им е все едно дори да се продава на загуба, защото техните заплати ще се вдигат. Може би това е и една от причините за намаляващата рентабилност на продажбите в последните години.
        Абе няма какво да се обсъжда просто - възнаграждението на мениджмънта трябва да се обвързва единствено с дивидентите, които докарват на акционерите и с нищо друго. Същото се отнася най-вече за разните АДСИЦ, които могат да купуват активи и да цоцат проценти за управление без тия активи да донесат и стотинка.

Абсолютно съм съгласен с теб че няма никаква икономическа логика възнагражденията да си останат такива каквито са били през последните години. Но явно че акционерите са си доволни от моментното състояние и само някакви си 40 акции са гласували против запазването на сегашното възнаграждени...смешна работа. Червеното правителство на Станишев прилагаше схемата с назначаването на членове в бордовете по различни държавни дружества и си гласуваха нереални възнаграждения като тази схема явно работи успешно не само с държавните но и с частните дружества. Поне за държавните има един Борисов, който ще им урежи намеренията, но за съжаление тука няма да се намери такъв явно.

Коментар

• Много ме разочарова мениджмънта на това дружество. В такава криза, когато печалбите заминават, а работници се съкращават със стотици, последното което ще се отреже явно е възнаграждението за борда на директорите. Надявах се от кумова срама на последното общо събрание да ги орежат, но не би - останаха си 2,7 промила от нетните приходи от продажби. Всеки член на борда ще вземе между 100 и 150 бона за тази година въпреки че най-вероятно фирмата ще завърши на загуба.
          Въпросът е и принципен защото обвързването на възнагражденията с приходите, а не с печалбата е лишено от икономическа логика. На членовете на борда ще им е все едно дори да се продава на загуба, защото техните заплати ще се вдигат. Може би това е и една от причините за намаляващата рентабилност на продажбите в последните години.
          Абе няма какво да се обсъжда просто - възнаграждението на мениджмънта трябва да се обвързва единствено с дивидентите, които докарват на акционерите и с нищо друго. Същото се отнася най-вече за разните АДСИЦ, които могат да купуват активи и да цоцат проценти за управление без тия активи да донесат и стотинка.

Коментар

• Споко - няма заради кризата да се върнем към изпомпване и нагнетяване на вода с конска или циганска тяга... ;-) Стокицата, фабрикувана от М+С търсена е и такава ще си остане - кризите идват и си заминават, секси производството си е секси производство - акциите - тоже.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850
              Дано поне това да има възможност да се види
              Ето го - стои тук от петък. Надявам се, че такова съобщение ще има вече всеки месец, а още повече се надявам числата да изглеждат все по-добре...

Коментар

• М + С Хидравлик АД обяви, че междинната неокончателна загуба на дружеството за юни 2009 г. е в размер на 147 хил. лв. като от началото на годината с натрупване дружеството отчита печалба в размер на 623 хил. лв.

Прогнозните продажби на М + С Хидравлик АД за юни са в размер на 3.2 млн. лв., а с натрупване от началото на годината до края на юни са 23.825 млн. лв.

За сравнение през първото тримесечие М + С Хидравлик АД отчете 1.06 млн. лв. печалба и нетна печалба от 6.627 млн. лв. в одтирания си отчет за 2008 г.

Дано поне това да има възможност да се види

Коментар

• Първоначално изпратено от Николай Митанкин
                  Първоначално изпратено от 4850
                  Тук коментарите замряха като търговията на БФБ

Някой да е чул нещо интересно...дори и общото събрание не сме коментирали (някой бил ли е там????)

Продажбите на Хидропневмо техника спадат стабилно като процентно отношение...надявам се че при нас няма да е така.

Интересно ми е да разбера какви ли са плановете на мениджмънта за справяне с кризата - прави ли се нещо или не освен да се съкращава персонала в дружеството (доколкото чух се подготвят нови съкращения, което не звучи много обнабеждаващо). Защото като цяло няма никакви коментари и изявления от тяхна страна и всички акционери са в информационно затъмнение. Не че се съмнявам в качествата на мениджмънта...все пак през последните години беше направено много за дружеството и все си мисля че ще успеят да намерят "СИНЕРГИЯТА" (много модерна дума в последно време ) между дружествата които управляват (имам предвид холдинговите дружества, които се явяват мениджмънта) за да се справят по най-добрия начин за излизането от тежката ситуация.

Айде със здраве от цифров (както Императора казва )! И пишете от време на време
                  Протокол
                  Дивидент
                  Прогнози
                  Повече

Защо така, колега Цифров, както се изразява нашият общ приятел Императора?
                  Инфо има. Вече и прогнози по-редовно. Цитат от последния линк:
                  "Първото тримесечие на 2009 година приключи с най-неблагоприятни резултати за групата в исторически план. Голяма част от нашето производство е силно зависимо от международните пазари и най-вероятно не трябва да очакваме скорошно възстановяване."
                  "Последвалата икономическа криза сви осезаемо поръчките за произвежданата промишлена продукция, което даде различно отражение на финансовото състояние на дъщерните и асоциираните предприятия. Всичко това може да доведе до намаляване на възможностите от генериране на входящи парични потоци, а в резултат – да засегне разпределянето на дивиденти."
                  И все пак дивидент има, нали?
                  Още инфо предстои тези дни.
                  Поздрави!

Благодаря Ви за изчерпателния отговор г-н Митанкин. Определено тази информация е необходима на всички които посещават този форум. Но нека все пак не слагаме всичко под един знаменател. Тази информация засяга конкретно инвеститорите в Стара планина а не тези в М+С Хидравлик. В едно нормално дружество с претенции за световен лидер е нормално корпоративни новини и анализи да се съобщават по-често, така че всеки заинтересован да може да се осведомява за състоянието на дружеството. А то както виждаме не е много добро с оглед последните резултати.

Прав сте че има дивиденти. Добре са дошли на всички. Ала догодина дали ще има...защото лично мен силно ме съмнява. Хубаво е че има стремеж към ограничаването на разходите, но този стремеж трябваше да обхване всички заинтересувани страни - освен на работниците трябваше да се намали възнаграждението и на мениджмънта. Ала той не беше готов да се раздели с част от него ...макар че са наясно че дружеството ще излезне на загуба рано или късно. И най-вероятно точно тези 7 - 800 000 лв. които ще си разпределят тази година ще бъдат абсолютно достатъчни за да не работи дружеството на загуба.

Коментар

• Заедно с Елтоса и Монбат, тоя кораб /подводница/ също ще е потънал за 2-3 години.....няма ноу-хау, няма иновации, няма перспектива за БГ индустрията...такива малко компании ще бъдат смачкани от големите им конкуренти в западна европа и сащ

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850
                      Тук коментарите замряха като търговията на БФБ

Някой да е чул нещо интересно...дори и общото събрание не сме коментирали (някой бил ли е там????)

Продажбите на Хидропневмо техника спадат стабилно като процентно отношение...надявам се че при нас няма да е така.

Интересно ми е да разбера какви ли са плановете на мениджмънта за справяне с кризата - прави ли се нещо или не освен да се съкращава персонала в дружеството (доколкото чух се подготвят нови съкращения, което не звучи много обнабеждаващо). Защото като цяло няма никакви коментари и изявления от тяхна страна и всички акционери са в информационно затъмнение. Не че се съмнявам в качествата на мениджмънта...все пак през последните години беше направено много за дружеството и все си мисля че ще успеят да намерят "СИНЕРГИЯТА" (много модерна дума в последно време ) между дружествата които управляват (имам предвид холдинговите дружества, които се явяват мениджмънта) за да се справят по най-добрия начин за излизането от тежката ситуация.

Протокол
                      Дивидент
                      Прогнози
                      Повече

Защо така, колега Цифров, както се изразява нашият общ приятел Императора?
                      Инфо има. Вече и прогнози по-редовно. Цитат от последния линк:
                      "Първото тримесечие на 2009 година приключи с най-неблагоприятни резултати за групата в исторически план. Голяма част от нашето производство е силно зависимо от международните пазари и най-вероятно не трябва да очакваме скорошно възстановяване."
                      "Последвалата икономическа криза сви осезаемо поръчките за произвежданата промишлена продукция, което даде различно отражение на финансовото състояние на дъщерните и асоциираните предприятия. Всичко това може да доведе до намаляване на възможностите от генериране на входящи парични потоци, а в резултат – да засегне разпределянето на дивиденти."
                      И все пак дивидент има, нали?
                      Още инфо предстои тези дни.
                      Поздрави!

Коментар

• Тук коментарите замряха като търговията на БФБ

Коментар

• Гугълов - така е.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                            Виждаш ли че си неинформиран? Аз съм влязъл тук на 26 кинта ПРЕДИ сплитът, ако знаеш де, че въобще е правен сплит. Оценил съм тая позиция преди 7 години. Отрасълът е засегнат, но хидравлическите двигатели са си нещо необходимо - всяка криза си има край. М+С е единствената Българска фабрика, която държи повече от процент от производството на нещо в световен мащаб.
                            ....Тоже не препоръка.
                            Импе не просто с %-ти , ами направо сме водещи световни приозводители при розовото масло и калцинираната сода!
                            не е препоръка
                            явно си има нужда от някаква тема за уникални или просто висококачествени нашенски продукти

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=85&id=81458

Интересен модел, показващ че нещата не са чак толкова черни

Дано да продължава в същия дух...

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс
                                Първоначално изпратено от 4850
                                И за да не се окаже че само сондирам мнението на хората ще споделя и моите очаквния а те са че наистина ще има изход от тази криза, но той ще настъпи след известно време. Тъй като не сам детайлно запознат с конюнктурата мога само да гадая колко време ще е необходимо да се стабилизират нещата а това според мен няма да е по малко от 2-3 години. Но пък знае ли се...самото дружество може да излезне на пазара с някои нов продукт и да опровергае моите очаквания. Или пък се окаже че някои основен конкурент вземе че фалира - вариант абсолютно възможен и силно желан от мен.
                                Интервю на един от шефовете на МСН - В.Велев в Труд

- Каква ви е най-оптимистичната прогноза за края на кризата?

Най-оптимистичната е от края на това тримесечие и началото на следващото да започне бавно възстановяване. А най-лошото, което може да се случи, е стигнатото сега дъно да е локално и след известно задържане да последва нов срив.

Лично за мен това че и Велев не казва какво да очакваме е лош знак, защото и от ръкововдството нямат ясна представа накъде ще поемат нещата. Реално погледнато всякакви варианти са възможни - може да се намери и 1 клиент, който да е с по голяма поръчка и да спомогне за развитието, но може и да няма поръчки и за известно време нещата да позастържат. Въпрос на време е да се разбере

Сега като гледам цената на акцията се позадържа и като че ли ще отскочи от дъното. Дано да повъстанови нивата си...макар и с миниманлни обеми

Коментар

Working...
                                X