IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4850
    И за да не се окаже че само сондирам мнението на хората ще споделя и моите очаквния а те са че наистина ще има изход от тази криза, но той ще настъпи след известно време. Тъй като не сам детайлно запознат с конюнктурата мога само да гадая колко време ще е необходимо да се стабилизират нещата а това според мен няма да е по малко от 2-3 години. Но пък знае ли се...самото дружество може да излезне на пазара с някои нов продукт и да опровергае моите очаквания. Или пък се окаже че някои основен конкурент вземе че фалира - вариант абсолютно възможен и силно желан от мен.
    Интервю на един от шефовете на МСН - В.Велев в Труд

- Каква ви е най-оптимистичната прогноза за края на кризата?

Най-оптимистичната е от края на това тримесечие и началото на следващото да започне бавно възстановяване. А най-лошото, което може да се случи, е стигнатото сега дъно да е локално и след известно задържане да последва нов срив.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki
      Първоначално изпратено от Императорът
      Виждаш ли че си неинформиран? Аз съм влязъл тук на 26 кинта ПРЕДИ сплитът, ако знаеш де, че въобще е правен сплит. Оценил съм тая позиция преди 7 години. Отрасълът е засегнат, но хидравлическите двигатели са си нещо необходимо - всяка криза си има край. М+С е единствената Българска фабрика, която държи повече от процент от производството на нещо в световен мащаб.
      ...
      дрън, дрън, че пляс. Пак говориш стари шлагери. Уж си любител на фармацията, а нещо си изтървал да видиш едно такова скътано дружество, като Биовет. Не е препоръка.
      Биоветът съм го държал преди 6 години, когато действително приличаше на нещо и отдавна съм го шитнал, щото не ме кефи, така че израз "стари шлагери" малко неуместен.

Тоже не препоръка.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Виждаш ли че си неинформиран? Аз съм влязъл тук на 26 кинта ПРЕДИ сплитът, ако знаеш де, че въобще е правен сплит. Оценил съм тая позиция преди 7 години. Отрасълът е засегнат, но хидравлическите двигатели са си нещо необходимо - всяка криза си има край. М+С е единствената Българска фабрика, която държи повече от процент от производството на нещо в световен мащаб.
        ...
        дрън, дрън, че пляс. Пак говориш стари шлагери. Уж си любител на фармацията, а нещо си изтървал да видиш едно такова скътано дружество, като Биовет. Не е препоръка.

Коментар

• Цифров - признавам, че те мислех за поредният дърлю - явно сгрешил - подавам ти виртуално ръката си - хубава вечер засега и успех. :-)

Коментар

• Извинявам се за пропуска на някои основни посетители като B.Graham в предния коментар

Коментар

И аз нямам навикът да спамя, за разлика от някои други - това че отвреме навреме пускам по някоя шега е нормално, а ако ти невинаги можеш да разбереш какво искам да кажа, вината не е в мене. Не знам дали присъствам само физически в темата, но най-вероятно когато аз съм инвестирал в обсъжданата компания, ти въобще не си подозирал, че съществува такова нещо като фондова борса.

Не че ти се впрягам де - свикнал съм разни форумни анонимници да се опитват да трупат реноме, дърляйки се с една институция като Императорът - но те с времето изчезват, а аз оставам - заедно с повечето от тия, чието мнение наистина нещо значи.

Желая ти хубав ден, но ще ти подам още един жокер - колко е спадът в продажбите и печалбите на М+С в последно време и колко е ръстът им за последните 8 години?
              Това което ще кажа е че се радвам че си видял потенциал в това дружество и че си успял да се уредиш с акции на такива нива.

За това че е имало сплит - няма ни най-малко смисъл да го коментираме. Всеки участник тук е запознат.

Може да не съм имал дял в дружеството по времето когато ти си успял да си купиш твоите акции, но поне го зная от времето когато все още не се казваше така, както е в момента и нямаше тези позиции които има сега

Яд ме е че няма диалог между участниците в този форум а за сметка на това всички се дърпаме като малолетни пишлемета и единственото което се прави е да си мерим "чифтетата". Всеки си има своите виждания за компанията. По никакава начин не искам да те провокирам теб или "институцията" Императорът. Единственото което се стремя е да разбера какви са вижданията на участниците в този форум по отношение на развитието на компанията и дали има надежда за скорошно излизане от състоянието, в което се намира отрасъла.

И за да не се окаже че само сондирам мнението на хората ще споделя и моите очаквния а те са че наистина ще има изход от тази криза, но той ще настъпи след известно време. Тъй като не сам детайлно запознат с конюнктурата мога само да гадая колко време ще е необходимо да се стабилизират нещата а това според мен няма да е по малко от 2-3 години. Но пък знае ли се...самото дружество може да излезне на пазара с някои нов продукт и да опровергае моите очаквания. Или пък се окаже че някои основен конкурент вземе че фалира - вариант абсолютно възможен и силно желан от мен.

Айде със здраве и се надявам че не си останал някакви негативни чувства

И само да споделя че едно от малкотохубави неща които виждам тук са диалозите ви с EquityPrivate, VBT, wannarock, Anton Chigurh и се надявам че скоро наистина ще има нови такива, колкото и оспорвани да са те

Коментар

• Виждаш ли че си неинформиран? Аз съм влязъл тук на 26 кинта ПРЕДИ сплитът, ако знаеш де, че въобще е правен сплит. Оценил съм тая позиция преди 7 години. Отрасълът е засегнат, но хидравлическите двигатели са си нещо необходимо - всяка криза си има край. М+С е единствената Българска фабрика, която държи повече от процент от производството на нещо в световен мащаб.

И аз нямам навикът да спамя, за разлика от някои други - това че отвреме навреме пускам по някоя шега е нормално, а ако ти невинаги можеш да разбереш какво искам да кажа, вината не е в мене. Не знам дали присъствам само физически в темата, но най-вероятно когато аз съм инвестирал в обсъжданата компания, ти въобще не си подозирал, че съществува такова нещо като фондова борса.

Не че ти се впрягам де - свикнал съм разни форумни анонимници да се опитват да трупат реноме, дърляйки се с една институция като Императорът - но те с времето изчезват, а аз оставам - заедно с повечето от тия, чието мнение наистина нещо значи.

Желая ти хубав ден, но ще ти подам още един жокер - колко е спадът в продажбите и печалбите на М+С в последно време и колко е ръстът им за последните 8 години?

Коментар

Първоначално изпратено от 4850
                  Интересено ми е да разбера Императорчето въз основа на кое си мисли че дружеството има благоприятни изгледи за развитието си. Той явно е по-навътре от останалите тук, разполага с информация каято ние нямаме и има виждания, които никой от нас неразбира. Затова можеби си остава леко неразбран от повечето. Но е хубаво, че има и оптимисти
                  Просто умея да разсъждавам, Цифров и познавам бизнесът на компанията. А аз чакам някой да обясни, защо чакате едва ли не фалит на най-добрата българска фабрика в областта на машиностроенето, заради някаква временна криза, от която тя ще излезе за няколко месеца.

А и не мислиш ли, че си малко малък в тоя форум, че да ми говориш умалително?

Първо - това че не нямам толкова голямо присъствие в темата или като цяло във всички не ме прави по малко компетентен. Не казвам че съм капацитет, но просто нямам навика да спамя темите с разни глупости и врели некипели...както някой друг го прави.

И второ - като цяло никой не е застрахован, та било то и един от най-големите, че варианта с фалит е изключен. Не малко компании и корпорации доказаха това в последно време.

Иначе като изключим факта, че отрасала на М+С е доста силно засегнат и че скоро няма да се оправят нещата с удоволствие бих приел цената на акциите да скочи, защото и аз като някои други хора имам участие в дружеството. А за теб оставам с впечатлението че точно ти само физически присъстваш в тази тема без да имаш някакво основание за това...всъщност тези цени може би са те накарали най-накрая да влезнеш в тази позиция...или пък се лъжа...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850
                    Интересено ми е да разбера Императорчето въз основа на кое си мисли че дружеството има благоприятни изгледи за развитието си. Той явно е по-навътре от останалите тук, разполага с информация каято ние нямаме и има виждания, които никой от нас неразбира. Затова можеби си остава леко неразбран от повечето. Но е хубаво, че има и оптимисти
                    Просто умея да разсъждавам, Цифров и познавам бизнесът на компанията. А аз чакам някой да обясни, защо чакате едва ли не фалит на най-добрата българска фабрика в областта на машиностроенето, заради някаква временна криза, от която тя ще излезе за няколко месеца.

А и не мислиш ли, че си малко малък в тоя форум, че да ми говориш умалително?

Коментар

• Интересено ми е да разбера Императорчето въз основа на кое си мисли че дружеството има благоприятни изгледи за развитието си. Той явно е по-навътре от останалите тук, разполага с информация каято ние нямаме и има виждания, които никой от нас неразбира. Затова можеби си остава леко неразбран от повечето. Но е хубаво, че има и оптимисти

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                        То стана ясно колко струва ....таз естрада .....с неговите песни любовни във всяка тема ...как всички акции са по 20 стинки и киселото млеко на Петърчо ...60 стинки Демек едно млеко ....за 3 акции !
                        Влезни в още 10 теми, акциите също според бедният злобар e$tradе трябва да са по 20-30 ст.....ами пустия му български манталитет го е заразил на 1000000%......явно, момчето има богати приятели и така си изкарва комплексите

Коментар

• То стана ясно колко струва ....таз естрада .....с неговите песни любовни във всяка тема ...как всички акции са по 20 стинки и киселото млеко на Петърчо ...60 стинки Демек едно млеко ....за 3 акции !

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade
                            единственото онеправдано все още е че тази акция се търгува над 0.20-.30 лв. за акция, както и че все още е в Софикс - не знам какво прави там??
                            колко струва една акция се определя от пазара.....по-сложният въпрос е:ти колко струваш?и защо по доста теми се стремиш да всяваш смут?

Коментар

• Абе имам чувстовото че това изречение го Copy/Paste във всяка тема за всеки тикер ! Аре напъни се ве измисли нещо друго а ? Жалък си не се ли усещаш вече спамър такъв ! ТРОЛ !

Коментар

• Дръж си го тоя ШИТ, само дето не го хвали за пред други, че наистина ще ти се смеем ние....

Коментар

Working...
                                X