IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заспали" дружества

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никола е прав, PEG e по-ефективен показатeл от P/E, защото е по-комплексен. Едно P/E може да е инцидентно, но ако печалбите растат е съвсем друга работа.
    А относно G-то не виждам какъв е проблемът, някои дружества показват константен growth последните няколко тримесечия.

Коментар

• не се обръща внимание на PEG защото G липсва, или поне няма консенсусни G и като гледам няма и да има скоро

Коментар

• Буров до някъде си прав относно туризма, но давал ли си си сметка дали наистина има бъдеще туризъм с чисти 2 месеца от 12? (Юли и Август). Какво ще правим през останалите 10 месеца с празните хотели. Конгресен туризъм?
        А относно методите на които брейн обърна внимание принципно всеки избира сам за себе си, но не мога да разбера защо толко малко внимание се обръща PEG, който е един доста ефективен показател. Също така много малко хора се занимават с изчисляването на справедливата цена на акция (сконтиране на парични потоци) Друго което съм забелязал е това, че не се обръща достатъчно внимание на анализа на паричните потоци, който според мен е от най-голямо значение.

Коментар

• za sega e taka kakto kazvate no si predstavete kakvo 6te stane sled 5 godini kogato pazara se konsilidira,vsi4ko se privatizira i ostanat malko neizpolzvani vazmojnosti.Stranat ni ne e vav vazmojnost spored men v dalgosro4en plan da poddarja tempa na rastej zaradi lipsata na resursi.izklju4enie pravqt estestveno 1,2 predpriqtiq,no tuk trqbva da vzemem predvid i bade6toto poskapvane na 4ove6kiq resurs.Pazarat ni sa6to ne e mnogo golqm.Ot ikonomi4eska gledna to4ka 6te stavame vse po zavisimi,nqma da imame silni evropeiski firmi,koito biha mogli da pravqt politi4esko lobi za stranata ni.Da si predstavim naprimer kakvo 6te stane ako garzite zatvorqt bankite si ili razdadat na garzi krediti s milioni,koito te ne varnat.
          Zatova e hubavo da se u4im kak se pravi na zapad,v daden moment 6te e po-izgodno da investirame tam.te 6te kalkulirat razvitieto na daden otasal i saotvetno kriza v nqkoi otrasal.
          Tuk samo nakratko 6te spomena 4e bade6teto na Balgariq za men e v Turizma.Imame si 250 km morska iviza,3,4 planini,mnogo dobri vazmojnosti za ribolov,lov,zimen turizam,pri tova tezi vajmojnosti sa razpasnati na teritoriqta ni.Nqmame neft i gaz v po4vata si,no imame KULTURA.Neka ot tam da napalnqt haznata za da sme podgotveni za sledva6tiq ikonomi4eski zikal.Uspeh kolegi.Izvinqvam se 4e ne pisah to4no po temata,no priemete dumite mi kato globalen analiz na "zaspalite" drujestva v BG

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
            Гледам страшни схеми за инвестиране предлагате- значи ако има акция с P/BV<0,5 и P/E по-ниско от средното за отрасла, значи трябва да се купува. Да, ама тука не е NYSE и механичното инвестиране не помага, по-сигурна е системата "едно птиченце ми каза".
            Точно така Brain
            Много от ''откривателите'' на подценени акции се забиват в някоя позиция и от спекуланти стават дългосрочни инвеститори. А аз много се кефя на такива когато пазара им го вкарва от два ката.

Коментар

• Гледам страшни схеми за инвестиране предлагате- значи ако има акция с P/BV<0,5 и P/E по-ниско от средното за отрасла, значи трябва да се купува. Да, ама тука не е NYSE и механичното инвестиране не помага, по-сигурна е системата "едно птиченце ми каза".

Коментар

• Първоначално изпратено от neo
                Имаше един много добър филм навремето-"Парите на другите" с Дани Девито.Та там героят се събуждаше сутрин с инфо кое дружество като активи струва с пъти повече отколкото като работещо.Ако героят му беше на нашия пазар дружество като MRTEX нямаше да му позволи въобще да заспи.Кога ли обаче чистия капитализъм ще управлява нашия пазар и ще прави миноритарите мноооого по-богати?
                Дааа, най добре е да дойде Лари Ликвидатора ))!

Коментар

• Първоначално изпратено от Смърфиета
                  PKAR, от шестте дружества, които си изброил, петте не ми харесват. Що не се поразровиш за дружества, които не само че са подценени в пъти спрямо активите си, но и работят на печалба? Така ще спинкаш по-спокойно и ще се наспиваш по-бързо ;-)
                  Разбира се, че е по-добре да са печеливши!
                  Но моля те, посочи ми поне едно, което да е подценено поне 4-5 пъти спрямо активите си И да може на текущата цена да се купят акции за поне 5-10 хиляди лева!
                  А и всички дружества (с изключение на KOTL) са на оперативна печалба (печалба преди данъци минус амортизации) към 30.09.2005 г.

И моля те само не ми казвай ELMA, POLIM или VIPOM.

Коментар

• PKAR, от шестте дружества, които си изброил, петте не ми харесват. Що не се поразровиш за дружества, които не само че са подценени в пъти спрямо активите си, но и работят на печалба? Така ще спинкаш по-спокойно и ще се наспиваш по-бързо ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от neo
                      Имаше един много добър филм навремето-"Парите на другите" с Дани Девито.Та там героят се събуждаше сутрин с инфо кое дружество като активи струва с пъти повече отколкото като работещо.Ако героят му беше на нашия пазар дружество като MRTEX нямаше да му позволи въобще да заспи.Кога ли обаче чистия капитализъм ще управлява нашия пазар и ще прави миноритарите мноооого по-богати?
                      Рано или късно ще дойде! Само трябва повече хора да загреят, че не може дружества като MRTEX, PKAR, SVESL, KOTL, АSKRE, VAMO и още няколко други да притежават стотици декари, а цялата им пазарна капитализация да е по-ниска от цената на парцел 10-20 дка! Досега цените им бяха ниски заради евтините акции от масовата приватизация, но вече пакетите се окрупняват и продавачите ще оредяват.
                      P.S. Това е лично мнение и не трябва да се приема като инвестиционен съвет или препоръка. Притежавам акции в посочените дружества.

Коментар

• Имаше един много добър филм навремето-"Парите на другите" с Дани Девито.Та там героят се събуждаше сутрин с инфо кое дружество като активи струва с пъти повече отколкото като работещо.Ако героят му беше на нашия пазар дружество като MRTEX нямаше да му позволи въобще да заспи.Кога ли обаче чистия капитализъм ще управлява нашия пазар и ще прави миноритарите мноооого по-богати?

Коментар

• Я пак хубаво погледнета активите на Сердиком, па да видиме дали ще откриете там активи като хотел Сердика. Виж, че има акции от Гранд хотела Варна, има, ама какво от това.
                          Хотел Сердика отдавна бе отлетял от това дружество, просто сега правилния купувач го продаде.

Коментар

• А дали сердиком знае затова? ;-)

Коментар

• v aktivite na serdikom e

Коментар

• Първоначално изпратено от tikvi4kata
                                znae6t, ajde kaji mi togava hotel serdika v aktivite na koe drujestvo vlizat kato si tolkova znae6t
                                Не знам хотел Сердика в активите на кое дружество е, а и не ме и интересува.

Коментар

Working...
                                X