Дано, Траперов - но мисля че процесите на затопляне необратими. :-(
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пампорово АД (4PV / PAMPO)
Collapse
X
-
Не знам дали на Пампорово е ходил на пурата фаса ти. Но е хубаво да го разходиш до там за да види колко нови стаи с нови пепелници ще има следващия сезон. И му дай повечко пари, за лифтовете че поскъпват редоевно. Бъди сигурен, че от 10 фаса 9 се возят и на лифтовете. Прати фаса да разбере колко пепелника ще има другия декември и ще получиш добра новина. Ако фаса ти е от отлежала пура щеше да знае, че на Пампорово винаги вали повече от на Банско и че на 4-5 години има една лоша , а това че гърците не разбират от цигари, пури и ски е ясно и на фаса ти. Има много голям шанс следващия сезон цената на Пампорово и дима на фаса ти , хванати за рука вперили влюбени погледи, да се движат блаженно в една посока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътСняг навън вали, вали,
Заю членът го боли...
Не знам, банда, тая позиция ми се вижда все по-рискова... Просто това глобално затопляне ще ни... ще ни прецака. Накрая Пампорово ще се превърне в един град в планината, а проблемът е, че Пампорово АД държи инфръструктурата, не толкова недвижимите имоти... тоест вързано е со климатът - няма сняг, няма кинти.
Ако е за пазаруване - аз бих пазарувал юли-август при 40 градуса по Целзий.
А за Слънчев бряг АД - не бих инвестирал в него и фасът на пурата си.
Коментар
-
Сняг навън вали, вали,
Заю членът го боли...
Не знам, банда, тая позиция ми се вижда все по-рискова... Просто това глобално затопляне ще ни... ще ни прецака. Накрая Пампорово ще се превърне в един град в планината, а проблемът е, че Пампорово АД държи инфръструктурата, не толкова недвижимите имоти... тоест вързано е со климатът - няма сняг, няма кинти.
Ако е за пазаруване - аз бих пазарувал юли-август при 40 градуса по Целзий.
А за Слънчев бряг АД - не бих инвестирал в него и фасът на пурата си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
за мен по-вероятно е чужденците да изтеглят капитали
129 предната седмица изсипаха така яко в Слънчев Бряг,
а днес освен тук и в Златни Пясъци.
Странно поведение на Пощенска при условие, че именно техния брокер (ако не се лъжа) в края на миналата година прогнозираше ръст на акциите в туризма.
e една от прогнозите ми по-долу стана на пух и прахВсеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от TraderaПощенска банка продават с цел да свалят цената, само така може да се обесни начина по който разпродават.
По вероятно ми се струва да продат защото тази капитализация не е оправдана от слабите перспективи пред бизнеса на дружеството.
Пък и лошите резултати от слабия сезон излизат само след месец.
За тази и още няколко десетки позиции е нормално спада да продължи. Сори.
Коментар
-
Докато ИМПЕРАТОРОВ не се изкаже компетентно и положително не купувам.
Не е препоръка за покупко продажба на акции.
Първоначално изпратено от TraderaПощенска банка продават с цел да свалят цената, само така може да се обесни начина по който разпродават.изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
-
хайде зимата започна))))
я какъв сняг вали на Пампорово, а и не само там
http://plovdiv.meteo.bg/pamporovo.phpВсеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от LihvarovДа цитираш Дневник е все едно да цитираш баба си. И знаеш ли, бих се доверил на баба ти.Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
аз прочетох преди няколко дни в Дневник нещо, което ме притесни. Шефа на Пампорово обясняваше, че новия 5-звезден хотел "Орловец" бил прехвърлен на "Пампорово Хотели",което формално няма нищо общо с "Пампорово" АД. Някой чувал ли е нещо за това и ако е станало, не е ли трябвало поне да се уведоми борсата, да не говорим за изискванията на чл. 114 от ЗППЦК
Коментар
-
Швейцарски курорти размишляват над безснежното си бъдеще
--------------------------------------------------------------------------------
Някои от най-известните швейцарски ски курорти публикуваха доклад, който оценява последиците от глобалното затопляне върху техния зимен туристически бизнес.
Курортите, сред които са Wengen, Muerren, Grindelwald и Gstaad, са първите в Алпите, които започват да планират за значително по-безснежно бъдеще.
Експерти по климатичните промени вече прогнозираха покачване на температурите в световен мащаб с 1 до 2 градуса през следващите 50 години.
През декември Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ предупреди, че последиците от намаляването на снеговалежа на определена височина, могат да направят неизползваеми някои от ски курортите.
Зимните спортове докарват милиони туристи и долари в Алпите всяка година и много курорти разчитат на ски сезона за 70% до 80% от своите приходи.
Новият доклад обаче показва, че в бъдеще курортите под 1500 м надморска височина не трябва да се концентрират върху ските като основна атракция.
Той предупреждава, че без зимни спортове, хотелите ще загубят 25% от клиентите си, докато компаниите, които оперират лифтовете ще продават 35% по-малко билети и карти.
"Карането на ски ще трябва да се превърне в една от страничните атракции, а не основна атракция," пише авторът на доклада Хансрюди Мюлер, който е преподавател по туризъм и отдих в Университета Берн.
"Ще идвате в Алпите за разходка, за да се чувствате добре и, понякога, ще карате ски, но ските ще изчезнат като основна атракция," казва проф. Мюлер.
Някои от курортите вече започват да въвеждат нови атракции с надеждата да привлекат туристи, които имат други интереси освен ските.
Gstaad има много писти, които са разположени ниско и са заплашени, но в същото време е богат град, който започна да инвестира сериозно в луксозните си минерални извори.
"Много курорти предлагат все още само ски и сноубординг," казва Роджър Зайфриц - директор на туризма в града. "Но това е капан, от който те трябва да се измъкнат. Ако не го направят, това може да бъде краят им."
Gstaad смята, че е добре подготвен за бъдещето.
"Една-трета от зимните ни гости вече не карат ски," казва Зайфриц. "Те се разхождат, харесват ресторантите ни, ходят на концерти. Аз съм убеден, че ще намерим много неща, които ще накарат туристите да идват."
Зайфриц обаче казва, че това не е толкова лесно за всеки.
"Ските се превърнаха в масов туризъм в много части на Алпите. И, почти няма дейност, която може да ги замести като основен източник на приходи."
Докладът съветва курортите да спрат да се концентрират само върху зимата и да започнат да привличат туристи и през лятото.
"Това може да бъде истинска възможност за Алпите," казва проф. Мюлер. "Докато климатът се затопля, много хора ще искат да избягат от влажните и горещи градове към чистия планински въздух."
Вече има доказателства, че Алпите могат да спечелят от по-топлото време.
След горещата вълна, заляла Европа през 2003, планинските курорти съобщиха за повишаване броя на туристите, които са решили, че плажовете на Испания и Гърция са твърде горещи за тях.
Но намаляването на снеговалежите е само едно от негативните последствия от глобалното затопляне.
Алпийските региони трябва да се справят с топящи се ледници. Това означа липса на вода в бъдеще и засилване на риска от свлачища.
Докладът предупреждава, че курортите трябва да инвестират повече, за да са готови за природни бедствия, особено, ако искат да имат туристи целогодишно.
Подготовката за бъдещето ще струва много пари, особено, ако курортите смятат да инвестират в развитието на нови атракции точно, когато започват да губят пари от традиционните зимни спортове.
Докладът обаче предупреждава, че ако това не бъде направено, то ще струва още повече пари - неуспехът да се нагодиш към климатичните промени ще означава загуби от 100 млн. долара годишно само за осемте ски региона в бернските Алпи.
"Това е огромно предизвикателство," признава Казимир Платцер - президент на Асоциацията на хотелиерите в Берн и региона. "И ще бъде болезнено, това е сигурно. Но поне вземаме мерки предварително, вместо само да реагираме, когато това се случи."
By Imogen Foulkes
BBC News, Berne
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от капитан НемоПървоначално изпратено от ИмператорътМамка му на климатът !!!!
Мамка им на сърбите !!!!"НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
Коментар