Тука положително ще стане нещо!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пампорово АД (4PV / PAMPO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът...Мамка им на сърбите !!!!Първоначално изпратено от Kristo...Сезона засега спасяват гърците, които през тази зима атакуваха Банско и Пампорово. Те се интересуват повече от атракциите и кръчмите, отколкото от карането на ски. Ниските цени и бурният нощен живот са причината за бума на гости от южната ни съседка, категорични са туроператори.
Коментар
-
v-k Standart- Нощувките в Пампорово паднаха до 7 евро
До 7-8 евро паднаха цените на нощувките в Пампорово. Евтинията е заради силната конкуренция между хотелиерите и отлива на туристи тази зима. Анулирани са половината от резервациите на английския и ирландския пазар. Дори повечето от чартърите от Острова за България вече са спрени. Традиционно гостите от Обединеното кралство са 70-80% от посетителите в зимните ни курорти. Сезона засега спасяват гърците, които през тази зима атакуваха Банско и Пампорово. Те се интересуват повече от атракциите и кръчмите, отколкото от карането на ски. Ниските цени и бурният нощен живот са причината за бума на гости от южната ни съседка, категорични са туроператори.
Наталия Малчева
Коментар
-
v-k Dnevnik- Чужди туристи анулират резервации за Пампорово
Гърци "превзеха" туристическото изложение "Ваканция"
от Зорница МАРКОВА
днес, 17:40
Близо 30 български и чужди представители на туристическия сектор представят най-новите си продукти на изложението "Ваканция", което се провежда в момента в София
Някои чужди туристи, които още през миналата година са резервирали ски ваканция в Пампорово, анулират заявката си и се отказват да идват. Това съобщиха хотелиери от планинския курорт, които участват в най-голямото туристическо изложение в България "Ваканция 2007". Причината за отказите е липсата на сняг доскоро, обясниха управители и собственици на хотелите.
За тази зима имахме големи очаквания, но липсата на сняг на Пампорово накара много от гостите ни да се откажат, обяви Мартин Янев, който е управляващ директор на "Лагуна турс" - компанията, която управлява обектите на братята Диневи в морските и зимните курорти. По думите му спадът около 50 на сто от резервациите са анулирани. Този процент обаче ще се промени до края на сезона, защото в момента на Пампорово имало сняг, а се очаква и през следващия месец снежната покривка да се увеличи, обясни хотелиерът. Освен това в момента е най-силният период за английските туристи, които имат ваканция в страната си и идват на почивка у нас. Отлив има, но курортът е пълен и в момента в нашия хотел няма свободни легла, каза изпълнителният директор на хотел "Зора" в Пампорово Марин Хаджиев. По неговите предположения анулираните резервации са около 10-15 на сто, което не застрашавало сезона. За не особено силен сезон говорят и някои туроператори. Наскоро от "Хотелбедс", които са представители на британския туроператор "Фърстчойз", също казаха, че в сравнение с други години чужденците на Пампорово са значително по-малко.
Липсата на сняг накара хотелиерите да свалят цените, обяви Марин Янев от "Лагуна турс". По думите му в някои хотели леглото се продава по 7-8 евро. Още в началото на тази година хотелиерите от сдружението "Пампорово XXI век" обявиха, че ще намалят значително цените на нощувките. Други обекти пък се опитват да организират допълнителни забавления за гостите си, когато няма достатъчно сняг. Водим ги до Бачковския манастир, до Триградското ждрело и до други забележителности в региона, каза Марин Хаджиев.
По информация на хотелиерите около 80 на сто от чуждите туристи са англоговорящи. Присъствие има и на руски туристи, както и на туристи от Гърция и Турция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от torbalanСмятате ли че постоянните проблеми около Банско ще пренасочат туристите към Пампорово?
да мина през Пампорово, ей тъй от любов към ски спорта.
Е все едно че се върнах 10 години назад!
По - голяма селяния не бях виждал, да ме прощават собствениците от СИ банка ама всяка вечер трябва да палят по една свещичка в църквата за
здравето и простотията на ония поданици на Нейно Величество
които са се излъгали да стъпят там!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътЕ, не съм ги на 3 кинта, но все пак доста тънко и мога да си позволя да си ги къткам, да....... ТИ ГОНИШ!
"НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
Longin, на мен пък отчета за Q4 си ми изглежда супер:
Увеличение на СК: 23%
Увеличение на приходите от основан дейност: 26%
Увеличение на Cash Flow: 118%
Увеличение на ROE: 6112%
Увеличение на EPS: 7385%
Не претендирам за точност на сметките, нито пък че точно това сапоказателите, които трябва да се вземат предвид.
Нямам акции тук, понеже за мен е важно да има по-дългосрочен тренд, но просто ми направи впечатление, че е един от добрите отчети за Q4.
Успехи ти желая
Коментар
Коментар