IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пампорово АД (4PV / PAMPO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е, не съм ги на 3 кинта, но все пак доста тънко и мога да си позволя да си ги къткам, да.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• въобще не е нелогично - от основна дейност са на 90х. печалба, 8 стотинки на акция! за 06Q3 eps от основна дейност беше 2,18 лв, на мен консервативните ми очаквания бяха за годината да стигне 2,50 лв! а то - 8 СТОТИНКИ! положението с липсата на сняг е достатъчно зле за приходите, ама и освен това разходите са надути с повече от 2000 х. в "ДРУГИ"- не разбирам от какво е това, но за мен големи числа в графите "ДРУГИ" са еквивалентни на "БЕГАЙ"!

а 4-те лева на акция въобще няма причина да си мислите че ще стигнат до акционерите, дано ги инвестират в нещо, ама ако стане това - тогава ще се отразява. приходите за 07Q1 си мисля че ако са само с 1/3 по малко , пак ще е добре!

нищо не препоръчвам - освен на себе си: като(ако) падне под 25-22 да си купя пак!

малко здрав разум сред тая овча еуфория - а Импето ще си ги държи - дори и да недоволства - сигурно си ги е купувал когато са били 3 лв

не е препоръка за продаване - нали разбрахте
      "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Не мога да си обясня този спад на пампоровиците - няма никаква логика.

Коментар

• Почти напълно е заета легловата база в хотелите в Пампорово, съобщиха вчера от хотелиерското сдружение "Пампорово 21 век". Това се дължало най-вече на падналия обилен сняг през уикенда и големите чуждестранни групи. Най-много били английските и ирландските туристи.
          В момента снежната покривка по пистите в курорта достига 50 см, а на връх Снежанка - до 70 см. От ски-училището там обясниха, че всички писти и лифтове работят.
          Все повече български туристи идват да почиват в Пампорово, казаха от сдружението. В хотелите през тази седмица около една четвърт от посетителите били българи. Много почитатели на зимните спортове в курорта имало и от Русия, Малта и Турция.
          Над 170 хил. са руските туристи, посетили страната ни през изминалата година. В сравнение с предходната година броят им се е увеличил с 22-25%, каза вчера генералният консул на Руската федерация във Варна Анатолий Щелкунов.

Коментар

• Пиши на Български ако обичаш.
            Инак съгласен со тебе да - хората не се махат от бетонната джунгла в която живеят, за да отидат в друга такава през отпуската. Искат пророда, спокойствие и чист въздух, да.

Коментар

• Problema na zimnite kurorti e 4e zapo4vat da prili4at na letnite.Ve4e se vigda prezastroiavane v golemi razmeri.Horata sa doshli da gledat ne betonni bunkeri a nepokatnata istinska priroda.Dokato golemite investitori misliat samo za djoba si za smetka na uni6tojavaneto na prirodata prognozite ne sa dobri.Spored men triabva da otdeliat pone 15% ot investiizite za potdarjane na land6afta .Napr.kolkoto dekara gora izsekat za hotel i bazi,da zasadiat tolkova fidanki v blizost i na drugi podhodia6ti mesta ,da se finasirat lovnite druginki i t.n.Triabva da ima balans ne moge samo da se VZEMA ot prirodata triabva i da DADE6.Napalno sam saglasen s NEVERMIND 4e lakomiata e lo6 savetnik

Коментар

• Това за лакомията е вярно.

Коментар

• tiq zimni kurorti mai ne gi 4aka polojitelno budeshte.
                  to za Bulgaria e qsno: koito vednuj doide - ne povtarq!
                  a marketingovata strategia na BG "bisnismienite" e hit and run!
                  qsno li4ei, 4e ne sa 4uvali za loyalni klienti, povtorna pokupka i t.n.
                  lakomiata po4ti vinagie e mn.lo6 savetnik

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    И аз тоже съгласен со вас, ама що тогава няма забележимо Яхо-о-о-о?
                    Точно това се чудя и аз. Струва ми се, че пазарът е напрегнат и нещо не смеят да купуват. А и всички зяпат сините чипове, защото чужденците играят на тях.

Коментар

• И аз тоже съгласен со вас, ама що тогава няма забележимо Яхо-о-о-о?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
                        PETHL)) dori e po-dobro, a i ORGH ne e po-zle)i dvete sa s puti po-likvidni)ne se zaqjdam prosto ti gi kazvam za6toto ti pita6
                        Съгласен съм за ПЕТХЛ и ОРГХ. Не твърдя, че няма други читави дружества Въпросът ми беше по-скоро реторичен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Director
                          Не мога да разбера какво общо има снега в момента. Сегашния сняг ще влезе в отчета за 2007 г. Сега обаче дружеството изкарва невероятен отчет, с близо 4 лв. печалба на акция, с P/E = 9.35 и P/B = 1.75 ! Дайте някое друго такова, че и да е толкова ликвидно.
                          PETHL)) dori e po-dobro, a i ORGH ne e po-zle)i dvete sa s puti po-likvidni)ne se zaqjdam prosto ti gi kazvam za6toto ti pita6

Коментар

• Не мога да разбера какво общо има снега в момента. Сегашния сняг ще влезе в отчета за 2007 г. Сега обаче дружеството изкарва невероятен отчет, с близо 4 лв. печалба на акция, с P/E = 9.35 и P/B = 1.75 ! Дайте някое друго такова, че и да е толкова ликвидно.

Коментар

• Банско също е хубаво място за ски, но е насочено към добри и по-екстремни скиори, докато Пампорово е по-подходящо за начинаещи и смотани западняци, каквито са 99% от идващите в България. Отделно не съм чул за паднала лавина в Пампорово или за пречукал се в скали скиор, което е често явление на Банско. Друг минус на Пиринският курорт е големия брой дни в които съоръженията не работят поради вятър. Доколкото разбрах през последните 2 седмици половината дни не е имало скиори по пистите именно паради ураганен вятър и само 2 дни заради терористичната заплаха. На мен лично, миналата година от 6 уикенда на Банско в 1 не работеше нищо и през двата дни, 1 работеха лифтовете и в двата, а в другите 4 уикенда съотношението за двата дни беше 50/50, което много ме издразни. На Пампорово такова нещо не ми се е случвало. На Боровец също. Ястребец и Ситняково винаги работят, дори и при ураган на високото. На Банско нямаш никаква алтернатива при лошо време, а не ми се мисли ако си купиш предварително седмична карта.

Коментар

• http://plovdiv.meteo.bg/pamporovo.php
                                Както се вижда и днес продължава да вали и ще натрупа сняг повече от Банско, което е нормално за средните Родопи.
                                Едно време другарите са мислели 100 пъти преди да го направят, защото иначе в Сибир са ги пращали, най-доброто и удобно място за ски си е Пампорово.

Коментар

Working...
                                X