IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• мислех, че само мисирката може да пише подобни глупости, но явно съм грешал

бях написал по-долу : "разговор в едно кафене между двама човека които не познавам, но очевидно работеха в гагаринБТ"

и мимето направи задълбочен разрез на работническата класа

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Изваждането на каквато и да е логика от разговор м/у работници в подобни моменти може да води до огромни заблуди
    Препоръчвам тотален игнор на вземането на инвестиционни решения базирани на дочути разговори от работници!!. Не казвам че са лоши хора, че са лоши работници или нещо такова, Не казвам дали е слух, дали е верно или не, просто работещите не са адекватни с това което знае мениджмънта, а съкращението на хора преди това вече ги е стресирало и се започват всякакви обсъждания на бъдещето в не розови краски, какво може коментира един стресиран човек !?!? страх за бъдещето естествено, а често и мениджмънта няма много против да се възползва от дисциплиниращия похват да ги остави да са поуплашени (не го казвам да се правя на интересно, споделям преживени неща и изводи от личен опит)
    що така, бе, миме? ............... мениджмънта не работи ли в гагаринБТ или те само мениджмънтват

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Прегледах отчета и ето какво на мен ми направи впечатление, под формата на плюсове (+) и минуси (-):

- Имота в София за 17 млн (знаем за него отпреди отчета, надявам се че наистина ще има сделка за продажба на този актив на не по-ниска цена от покупната)
      - Появяват се 1.5млн р-ди за косултатантски услуги и провизии на задължения за още 0.5млн лв

+ Приходите скачат с 47.8% спрямо същото тримесечие на 2015 г. (а още не сме видели ефекта от пускането на машините за гилзи).
      + Печалбата е нагоре със скромните 4,4%, но роля за това има еднократния ефект с провизията, както и 50% скок на амортизациите заради новите машини.
      + Скок на ЕБИТДА с 29% до рекордни в историята нива за Q1
      + При филтрите има ръст от 86% на годишна база спрямо миналата година Q1 (не ме изненадва), но съм приятно изненадан от ръст на печата с 12%.
      + Износът е обнадеждаващ:
      2014Q1 - 1.03 млн лв
      2015Q1 - 2.58млн лв
      2016Q1 - 6.17млн лв

+ Съкратили са под 40 човека (според мен изключително малко като се вземе предвид колко нови назначиха последните години)
      2012 - 273
      2013 - 472
      2014 - 490
      2015 - 577
      2016Q1 - 538
      + Алианц купуват (след известно прекъсване във времето)

Не ми харесва собствеността тук и никога не съм го крил. Но компанията ми харесва много. Ако не беше този мажоритар си мисля че 100 лв на акция хич не са висока цена, въпросът е колко голям трябва да е дисконта. Да показват на тримесечие това което показват това тримесечие - значи се търгуваме на P/E 6.85, P/B 0.52 P/S 0.28, EV/EBITDA 4.16. Без да задълбавам по еднократни ефекти.
      Мен определено ме устройва да показват по 3,3млн ЕБИТДА и 60 лева ми се виждат една реална цена калкулирайки разни рискове.

Надявам се да съм прав мога да кажа. Това са моите виждания за отчета, без препоръки! Успешно инвестиране!
      +11111111 Много добър анализ!Поздравления!По какво съдиш че Алианц са купували скоро или имаш предвид участието им изобщо в дружеството?
      Last edited by спекуланта; 02.05.2016, 23:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Само че тук Гагарин си работи и то по добре от миналата година ..

мда ................... софияБТ миналата година не работеше, а сега започва да работи на пълна мощност и затова гагарин сега "си работи и то по добре от миналата година"...

Коментар

• Прегледах отчета и ето какво на мен ми направи впечатление, под формата на плюсове (+) и минуси (-):

- Имота в София за 17 млн (знаем за него отпреди отчета, надявам се че наистина ще има сделка за продажба на този актив на не по-ниска цена от покупната)
          - Появяват се 1.5млн р-ди за косултатантски услуги и провизии на задължения за още 0.5млн лв

+ Приходите скачат с 47.8% спрямо същото тримесечие на 2015 г. (а още не сме видели ефекта от пускането на машините за гилзи).
          + Печалбата е нагоре със скромните 4,4%, но роля за това има еднократния ефект с провизията, както и 50% скок на амортизациите заради новите машини.
          + Скок на ЕБИТДА с 29% до рекордни в историята нива за Q1
          + При филтрите има ръст от 86% на годишна база спрямо миналата година Q1 (не ме изненадва), но съм приятно изненадан от ръст на печата с 12%.
          + Износът е обнадеждаващ:
          2014Q1 - 1.03 млн лв
          2015Q1 - 2.58млн лв
          2016Q1 - 6.17млн лв

+ Съкратили са под 40 човека (според мен изключително малко като се вземе предвид колко нови назначиха последните години)
          2012 - 273
          2013 - 472
          2014 - 490
          2015 - 577
          2016Q1 - 538
          + Алианц купуват (след известно прекъсване във времето)

Не ми харесва собствеността тук и никога не съм го крил. Но компанията ми харесва много. Ако не беше този мажоритар си мисля че 100 лв на акция хич не са висока цена, въпросът е колко голям трябва да е дисконта. Да показват на тримесечие това което показват това тримесечие - значи се търгуваме на P/E 6.85, P/B 0.52 P/S 0.28, EV/EBITDA 4.16. Без да задълбавам по еднократни ефекти.
          Мен определено ме устройва да показват по 3,3млн ЕБИТДА и 60 лева ми се виждат една реална цена калкулирайки разни рискове.

Надявам се да съм прав мога да кажа. Това са моите виждания за отчета, без препоръки! Успешно инвестиране!
          Last edited by BSEtrader; 02.05.2016, 23:31.

Коментар

....или може би ще струва скоро или по скъпо ..
            Не е препоръка...
            Парцела няма да струва по-скъпо .... цената тук не е ниска заради тоя парцел а защото няма гаранция, че няма да купят друг "атрактивен" парцел. Иначе печелят.Вероятно и повече в следващите тримесечия.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
              Може би си по-скоро прав да не се обременяваш с емоционален баласт или някакви "псевдохигиенни" съображения, когато става дума за просто някаква позиция.

Аз също реших, че няма да действам воден от емоцията и просто реших да преглътна съответното акционерно участие, макар че ме завари с много малко тук. (Иначе, ей-така по човешки, когато нещо в собствеността или управлението ме кара да изпитвам остър дискомфорт или подозрение, или безпокойство, предпочитам да не пипим, въпреки изгледите за "светло" бъдеще.)
              На този етап, по-скоро опитно съм констатирал, че наруша ли това си правило и направя компромис със собственика и)или мениджмънта, следват загуби.

Нещата опират до доверие и до стил и метод. Натрисат ти някаква сделка, за която няма никакви смислени аргументи, която дори не е достатъчно ясно и недвусмислено отразена и коментирана в отчета. И следва драматичен спад.
              При този начин на работа, каквато и да е "присъщата стойност" на книгата, цената може да иде където хич няма да ти е приятно да я видиш.

Само размишлявам, Без никакви препоръки, естествено.
              Ако си сложиш ръка на сърцето ,колко са фирмите или мажо при който може да влезеш и да оставиш хигиенните и моралните съображения настрана ....
              Ами не мога да преброя до 3..... и то с мноого затваряне на очите....
              Ако не е този парцел и историите със София БТ никой нямаше да отвори дума за проблеми и шиши
              Само че тук Гагарин си работи и то по добре от миналата година ,която всички пишеха че е отлична.....е и има един парцел който струва 17 милиона ,добре не струва но го има и е на всички в момента.... или може би ще струва скоро или по скъпо ..
              Не е препоръка...

Коментар

Изобщо не става въпрос за загробване а за цена на акцията над 40 лв на първо четене на отчета .....
                В последните 4 отчета нямат празно и като работа и като печалба и кат правителствена подкрепа ,ако не беше този имот сега щяха да гонят 60 лв....най малко...но там мисля че ще гледаме цирк в по късни времена .... БТХ има около три големи имота в София и тоози....

Не е препоръка...
                Може би си по-скоро прав да не се обременяваш с емоционален баласт или някакви "псевдохигиенни" съображения, когато става дума за просто някаква позиция.

Аз също реших, че няма да действам воден от емоцията и просто реших да преглътна съответното акционерно участие, макар че ме завари с много малко тук. (Иначе, ей-така по човешки, когато нещо в собствеността или управлението ме кара да изпитвам остър дискомфорт или подозрение, или безпокойство, предпочитам да не пипим, въпреки изгледите за "светло" бъдеще.)
                На този етап, по-скоро опитно съм констатирал, че наруша ли това си правило и направя компромис със собственика и)или мениджмънта, следват загуби.

Нещата опират до доверие и до стил и метод. Натрисат ти някаква сделка, за която няма никакви смислени аргументи, която дори не е достатъчно ясно и недвусмислено отразена и коментирана в отчета. И следва драматичен спад.
                При този начин на работа, каквато и да е "присъщата стойност" на книгата, цената може да иде където хич няма да ти е приятно да я видиш.

Само размишлявам, Без никакви препоръки, естествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Тук засега не ги виждам ясно- изглежда Шиши е подкрепян от правителството срещу ДПС..Но засега само изглежда..Не ми се вярва да са толкова глупави да загробят БТХ и ГАГБТ, вместо да го продадат..Това са само догадки, и не е свързано със покупко - продажбата на акции

Изобщо не става въпрос за загробване а за цена на акцията над 40 лв на първо четене на отчета .....
                  В последните 4 отчета нямат празно и като работа и като печалба и кат правителствена подкрепа ,ако не беше този имот сега щяха да гонят 60 лв....най малко...но там мисля че ще гледаме цирк в по късни времена .... БТХ има около три големи имота в София и тоози....

Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                    Ситуацията е различна от "мамката".Тука Дебелия просто ще продаде я няма да я изнася. Защото бизнеса му е гарантиран. Въпросът е друг.За един много скъп имот, ненужен на Гагата.
                    В отчета имота е заведен за 16911 хлв.,а в АВ стойността на сделката е вписана 17000 хлв..Към тази сума трябва да се прибавят и таксите Общински данък:425000.00 лв.
                    Такса вписване:17000.00 лв. Нотариална такса:6000.00 лв.ДДС нотариални такси:1200.00 лв. общо 449200.00 лв. Не се вижда и да е платен напълно.От отчета за миналата година може да се предположи,че са платени 10531хлв аванс и сега има едни 56хлв. за инв. имоти,а къде са другите пари и платени ли са изобщо?В задълженията нещо не мога да ги видя.Можеше да го изяснят този въпрос.Не я имат за съществена тази сделка,за разлика от възобновяването на производството на гилзи,щом не са я посочили във вътрешната информация.Странно,защото тази сделка,която не във връзка с обичайната дейност на дружеството е на стойност близо 17% от активите към 12.2015.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                      +++

днес без да искам подслушах разговор в едно кафене между двама човека които не познавам, но очевидно работеха в гагаринБТ ................ две неща ми направиха впечатление:
                      - това съкращение е било незначително ................ очакват по-сериозно редуциране на персонала в скоро време защото нямат работа (от 3 минават към 2 смени), а хората са изнервени и "под пара" (каквото и да значи това)...
                      - не разбрах точно кога се е случило (навярно имащите акции тук знаят), но шиши е изгонил охранителната фирма която от много години охранява гагарин и новата охранителна фирма се казва ИИИИИИИИИИИИИПОН ..................... доста пари се отделят за новата охранителна фирма
                      преразказания от мен разговор е възможно да е плод на моето въображение, а може и да не е ................... може и неправилно да съм чул нещо, а може и точно това да съм чул...
                      нямам акции в гагаринБТ и не предвиждам покупки на такива в скоро време .................. цитирания от мен разговор не бива да се взима под внимание при покупка или продажба на акции на гагаринБТ

успех на инвестиралите при шиши
                      Имам чувството, че тук в този форум са се навъдили писатели, остава да определим от кой жанр са. За мен са фантасти, защото пишат фантасмагории...

Коментар

• Тук засега не ги виждам ясно- изглежда Шиши е подкрепян от правителството срещу ДПС..Но засега само изглежда..Не ми се вярва да са толкова глупави да загробят БТХ и ГАГБТ, вместо да го продадат..Това са само догадки, и не е свързано със покупко - продажбата на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          През годините съм купувал много изгодно акции от крайно недоволни работници.Наистина Преци, те обикновено оценяват с емоции и нямат информация
                          A тук как ги виждаш нещата?
                          Life won't wait for you.

Коментар

• През годините съм купувал много изгодно акции от крайно недоволни работници.Наистина Преци, те обикновено оценяват с емоции и нямат информация

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                              +++

днес без да искам подслушах разговор в едно кафене между двама човека които не познавам, но очевидно работеха в гагаринБТ ................ две неща ми направиха впечатление:

- това съкращение е било незначително ................ очакват по-сериозно редуциране на персонала в скоро време защото нямат работа (от 3 минават към 2 смени), а хората са изнервени и "под пара" (каквото и да значи това)...

- не разбрах точно кога се е случило (навярно имащите акции тук знаят), но шиши е изгонил охранителната фирма която от много години охранява гагарин и новата охранителна фирма се казва ИИИИИИИИИИИИИПОН ..................... доста пари се отделят за новата охранителна фирма

преразказания от мен разговор е възможно да е плод на моето въображение, а може и да не е ................... може и неправилно да съм чул нещо, а може и точно това да съм чул...

нямам акции в гагаринБТ и не предвиждам покупки на такива в скоро време .................. цитирания от мен разговор не бива да се взима под внимание при покупка или продажба на акции на гагаринБТ

успех на инвестиралите при шиши
                              Изваждането на каквато и да е логика от разговор м/у работници в подобни моменти може да води до огромни заблуди
                              Препоръчвам тотален игнор на вземането на инвестиционни решения базирани на дочути разговори от работници!!. Не казвам че са лоши хора, че са лоши работници или нещо такова, Не казвам дали е слух, дали е верно или не, просто работещите не са адекватни с това което знае мениджмънта, а съкращението на хора преди това вече ги е стресирало и се започват всякакви обсъждания на бъдещето в не розови краски, какво може коментира един стресиран човек !?!? страх за бъдещето естествено, а често и мениджмънта няма много против да се възползва от дисциплиниращия похват да ги остави да са поуплашени (не го казвам да се правя на интересно, споделям преживени неща и изводи от личен опит)
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Предполагам този имот да требва на мамката след продажба на терена на софия бт ...
                                Приятни празници ,че мойте ме побъркват да излизаме извън софия...поне за няколко часа а дакса пада...
                                Тогава защо мамката не го купи?
                                Весели празници и на теб.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X