IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
    Дали пък не правят тези огромни обезценки, заради някое закъсняло търгово
    Кой ще им приеме търговото? То се очаква от акционерите да имат поне елементарни познания по финанси и счетоводство: )
    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Дали пък не правят тези огромни обезценки, заради някое закъсняло търгово

Коментар

• Мда Silver Fox, и аз ги виждам долу-горе така нещата.

Иначе за който го мързи - обезценката е описана на стр. 16 в счетоводните бележки. На същите две машини за производство на гилзи са им вдигнали обезценкато от 4 млн. лв. от 6-месечния отчен, на близо 7 млн. лв. сега.
        Това обаче не е реална загуба. Още повече след информацията че се предвижва законопроект който пак ще отпуши тази дейност. И тогава тази обезценка ще бъде реинтегрирана като печалба.
        Отделно дружеството ще заработи по нова ниша
        Като обобщение - добър отчет, но за който може да чете
        Затвърждава се впечатлението, че компанията има потенциал да прави по 15-16 млн. годишна печалба! А с възобновяване производството на гилзи и повече.

Аз съм стронг холд тук. Въпреки че от цената ми на влизане 34-35 лв. се е натрупала вече доста апетитна печалба. Нооо...лет дъ профит рън

Коментар

• От началото на годината обезценки за около 7 милиона

Имат 500 хилки оперативна печалба.

Adjusted Печалба около 7.5 милиона. за 9 месеца, последното 3-месечие е около 3.5 милиона adjusted печалба. Малко над 10 милиона на годишна база.

При консервативно ПЕ 8

Прави таргет цена около 80 лева за акция.

Тук все пак да имамве в предвид, че Q1 беше трагично

По 3.5 милиона средно на тримесечие прави 14 милиона на година; при PE 8, прави около 110 лева за акция.

Както и да го смятам цената има доста потенциал

Поздрави и не е препоръка!
          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Огромни обезценки, но компанията работи мощно.Купили са и нова-и машини. Браво на Гагарин

Коментар

• SUPER

STARIA GIGANT SE SABUJDA

Коментар

• Премахвайки обезценката на активи (която не е реален разход) печалбата за 9 месечието е приблизително 7 милиона - 7 лева на акция...

Коментар

• Не е ли малко рано за Бонуси .... - близо 2 милки

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                    идентичен с второ тримесечие!
                    Дааам, така изглежда на пръв поглед! Браво!

Коментар

• Абе, а къде е печалбата? Понеже ме изкараха тук най-големия балък, че не съм влязал... Я да ви чуя, ало експертите..

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Коментари за отчета?
                        идентичен с второ тримесечие!

Коментар

• Коментари за отчета?

Коментар

• Прецаканке- от просташка свирка и цигански кларнет не става..Омазана си и завиждаш- след като и Унипак за тебе е шит, а Моста е качество се видя мозъка ти на патка- мисирка- комунистическа- мутренска калинка..С негативизъм и лаене няма да си напълниш джоба- иска се учене, четене и акъл..Ама ти ги нямаш кифло..Или си мъж със женско именце

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                              АМИ ТИ НАПИШИ ТВОИТЕ ДЕ Аз първи те попитах- АЗ НЕ НАПАДАМ ЧУЖДИТЕ АКЦИИ КАТО ТЕБЕ
                              Не лъжи като дърта циганка- нали знаеш, че има архив и ще се изложиш пак
                              Не да обикаляш всички теми и да си лузърка, а да си омазана до ушите с шитове
                              Омазан си Кирчо, омазан. Целия в bfb-шитове си, като съдран чувал И един дори не смееш да кажеш... явно има защо да си гузен, Шита си е шит и с празни приказки не може да се обърне. Пътувай както си знаеш, както казва мой любим съфорумец, на когото съм фенче. Пиши си глупостите навред, загубата на време да ти се отговаря, няма как да я платиш. Като си спомня какво каза един наш виден съгражданин и велик футболер - От цървул трандафор не става
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• АМИ ТИ НАПИШИ ТВОИТЕ ДЕ Аз първи те попитах- АЗ НЕ НАПАДАМ ЧУЖДИТЕ АКЦИИ КАТО ТЕБЕ
                                Не лъжи като дърта циганка- нали знаеш, че има архив и ще се изложиш пак
                                Не да обикаляш всички теми и да си лузърка, а да си омазана до ушите с шитове

Коментар

Working...
                                X