IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Интересно защо клиента на юга иска да седи цената долу Като традиция някак даде 6-те броя вчера накрая, все ще разберем каква е причината за това, то вариантите не са много
    Ха, ти ли си купувача на едната бройка, защото аз взех петте?

Коментар

• Първоначално изпратено от 123456 Разгледай мнение
      А какво ще стане с тея обезценени машини ,дали не могат да се бракуват и продадат за жълти стотинки един вид източване
      Не.
      Life won't wait for you.

Коментар

• А какво ще стане с тея обезценени машини ,дали не могат да се бракуват и продадат за жълти стотинки един вид източване
        Game Over...

Коментар

• Интересно защо клиента на юга иска да седи цената долу Като традиция някак даде 6-те броя вчера накрая, все ще разберем каква е причината за това, то вариантите не са много

Коментар

• Ами ще стискам палци и за теб тогава, че и в моя портфейл гагата тежи доста Пък да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
              Ти да не ни изостави ей.
              Напротив.Е...х майката на диверсификацията и се концентрирах в три дружества.ГАГБТ е едно от тях.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                Ми аз преструктурирах, така че ралито може да започне.
                Ти да не ни изостави ей.

Коментар

• Ми аз преструктурирах, така че ралито може да започне.
                  Life won't wait for you.

Коментар

Един месец без коментари
                    И тук ли чакаме следващия отчет за да кажем брей пак добра печалба и да се метнем един етаж нагоре
                    Ще му дойде времето и на него за рали, споко

На мен много ми се искаше закона за цигарените гилзи да се приеме и влезе в сила още преди края на годината, за да реинтегрират преоценките на машините, но... за догодина ще остане явно...

Коментар

• Един месец без коментари
                      И тук ли чакаме следващия отчет за да кажем брей пак добра печалба и да се метнем един етаж нагоре

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...zcenki,160606/
                        Юрий Гагарин АД отчита 7,03 млн. лв. печалба преди обезценки за деветмесечието на 2013 г., което е ръст със 136% на годишна база, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Обезценките за изминалото деветмесечие са за 6,8 млн. лв., поради което печалбата преди данъци е 236 хил. лв., което е спад с 92% на годишна база. За първото полугодие имаше начислени обезценки за 4,14 млн. лв., а през третото тримесечие са обезценени активи за още почти 3 млн. лв.

За 3,09 млн. лв. са обезценките на машини и съоръжения, а за 3,7 млн. лв. на „разходите за придобиване на дълготрайни материални активи“.

Поради забраната за производство и продажба на цигарени гилзи в България от 3 юли 2012 г. и негативните тенденции за развитието на бизнеса с гилзи, двете машини Decoufle са обезценени с 6,8 млн. лв.

Продажбите се увеличават с 62% до 61,4 млн. лв. за януари-септември 2013 г. Три са основните производствени сегменти на дружеството. Продажбите на опаковки от картон и хартия са за 33,6 млн. лв. за януари-септември 2013 г., като се увеличават с 42% на годишна база.

Много по-мощен е ръстът при филтрите за цигари, като възлиза на 161% до 22,6 млн. лв. Интересното е че има реализация както за вътрешния пазар (за 17,1 млн. лв.), така и за износ (за 5,44 млн. лв.), като дори реализацията на филтри за износ расте по-бързо, или с 201%.

Няма продажби на цигарени гилзи с филтър (заготовки за цигари), каквито е имало за 3,7 млн. лв. през същия период на 2012 г.

Ново перо в разходите за външни услуги е „бонуси по продажби“ в размер на 2,05 млн. лв. за януари-септември 2013 г., спрямо 0 лв. за същия период на миналата година.

През деветмесечието на 2013 г. Юрий Гагарин АД е купило десетцветна печатна машина KBA за 3,6 млн. лв.

Основните акционери към 30 септември 2013 г. са Баранко ЕООД с 49%, Комсо Табако ООД с 18%, други юридически лица с 28,86% и физически лица с 4,14%.

В края на 2012 г. Юрий Гагарин АД е имал общо 14,14 млн. лв. парични средства, като от тях 11,7 млн. лв. са били на „Свободен депозит“. Към 30 юни 2013 г. в Свободен депозит няма никакви средства, а паричните средства на дружеството намаляват до 2,6 млн. лв. Основната причина за намалените средства са платените заеми за 11,7 млн. лв.

Наличните парични средства са по разплащателни сметки в КТБ, МКБ и ПИБ пише в отчета на дружеството.

Акциите на Юрий Гагарин АД поскъпват със 134% на годишна база до 64,999 лв. за акция и 65 млн. лв. пазарна капитализация.
                        Life won't wait for you.

Коментар

На мен все повече ми се струва че това ще бъде оставено за следващата година. Аз не виждам разликата дали ще отчетат х млн печалба или х - 10млн печалба щото са преоценили едни машини надолу. И на теб и на мен е ясно че реалната ситуация е една и съща - солидна печалба от дейността, а за закона единствения въпрос е кога точно ще се случи. Машини са си там и стойността им си е все една без значение дали са ги преоценили или не са. Единсвено мога да приема че има значение за държавата, че по ттози начин ще отложат едни данъци за печалбата от 2013 с една година във времето.
                          Има и още нещо. Ако в годишния отчет изкарат едни 10 млн. нетна печалба, ще можем да помечтаем и за дивидент
                          Вече знаем каква е дивидентната политика в групата на БТХ.
                          Остава само съмнението, че тук ще е такава едва след като мажоритара консолидира по-голям % от акциите в свои ръце... Нещо което досега не е направил, или поне не явно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Много важно е и дали до края на годината ще мине през НС и влезе в сила закона с който ще върнат на Гагарин бизнеса с цигарените гилзи.
                            Това едно че ще отвори пак тази бизнес ниша, а и ще доведе до реинтегриране на тия 7 млн. лв. обеценки и ще можем да се поздравим с една впечатляваща годишна печалба. Може би рекордна в историята на дружеството
                            На мен все повече ми се струва че това ще бъде оставено за следващата година. Аз не виждам разликата дали ще отчетат х млн печалба или х - 10млн печалба щото са преоценили едни машини надолу. И на теб и на мен е ясно че реалната ситуация е една и съща - солидна печалба от дейността, а за закона единствения въпрос е кога точно ще се случи. Машини са си там и стойността им си е все една без значение дали са ги преоценили или не са. Единсвено мога да приема че има значение за държавата, че по ттози начин ще отложат едни данъци за печалбата от 2013 с една година във времето.

Коментар

...
                              Интересно ми е дали и след този отчет и липсата на особена реакция ще видим някакво раздвижване
                              Много важно е и дали до края на годината ще мине през НС и влезе в сила закона с който ще върнат на Гагарин бизнеса с цигарените гилзи.
                              Това едно че ще отвори пак тази бизнес ниша, а и ще доведе до реинтегриране на тия 7 млн. лв. обеценки и ще можем да се поздравим с една впечатляваща годишна печалба. Може би рекордна в историята на дружеството

Коментар

• Нашият пазар не се слави с много бързото реагиране на новини и отчети. Припомних си как се развиха нещата след предния отчет, трябваха 20-30 дни за да видим реакцията на пазара:
                                31.07.2013 min 43.15 max 48.5
                                01.08.2013 min 45.99 max 47.745
                                02.08.2013 min 47.6 max 47.6
                                05.08.2013 min 47.6 max 47.6
                                06.08.2013 min 47.6 max 48.25
                                07.08.2013 min 48 max 48.45
                                08.08.2013 min 48.3 max 48.3
                                09.08.2013 min 48.4 max 49.599
                                12.08.2013 min 48.51 max 48.51
                                13.08.2013 min 47 max 48.51
                                14.08.2013 min 48.4 max 48.4
                                15.08.2013 min 48 max 48.44
                                19.08.2013 min 48.4 max 49.45
                                20.08.2013 min 49.449 max 51.5
                                21.08.2013 min 53.938 max 57
                                22.08.2013 min 55.5 max 57
                                28.08.2013 min 57.899 max 57.899
                                29.08.2013 min 57.899 max 58
                                30.08.2013 min 58.75 max 66.5

Интересно ми е дали и след този отчет и липсата на особена реакция ще видим някакво раздвижване

Коментар

Working...
                                X