Има същеееееествена разлика между двете компании.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнениеА за дядката - няма да забравя навремето как смятахме печалбите и перспективите на КДН през това колко е амортизирана ВиК мрежата в България и как всички тръби щяха да идват от КДНВиК мрежата още си е доста амортизирана ама тръбите от Дядото не дойдоха.
Леко се отклоних от темата ама носталгия - какво да правиш.
Спрягаха се милиарди, Който е бил тогава в играта, само той може да го разбереНяма как да не се насълзи човек от умиление.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТакива числа и стотачки са съмнителни. Малко като стотачките на дядката (кдн)...ВиК мрежата още си е доста амортизирана ама тръбите от Дядото не дойдоха.
Леко се отклоних от темата ама носталгия - какво да правиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеДругари преди лятото 100 няма да видиме.На 80 какво му е. За моя пакет акции е отлично ниво например.А за стотака - иска време и работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеДругари преди лятото 100 няма да видиме.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнениеБатя, имаш много стойностни коментари но този не е точно от тях - без да се засягаш.Тази провизия няма да бъде призната за данъчни цели в годината на начисляването й освен ако не отпишат машините през същата (2013) година - ( което, ако го направят не е в наш интерес нали
). След като не се признава от данъчните в годината на начисляването й, със сумата на провизията се преобразува (увеличава в случая) счетоводния фин. резултат, така че върху нея да се платят данъци и се формира актив по отсрочени данъци - това означава грубо, че в един бъдещ момент ( когато данъчните признаят обезценката - кога ще стане това - чл. 35 от ЗКПО но на кратко - когато бъде отписан актива поради - брак, продажба и др. - този актив по отсроч. данъци ще намери отражение в нетния финансов резултат на фирмата в обратна посока - актива ще се обърне и когато, разбира се, реинтегрират провизията (обезценката) - т.е обърнат я на приход ( силно чакано от нас събитие
) . Надявам се да съм бил полезен. Притежавам акции и дано да видим 100 скоро.
Не съм спец по счет., макар че съм завършил бакалавър СК), но това беше преди 10-15 г. и въобще не съм се занимавал с тази професия. Още втори курс усетих, че ме влече на дугаде, но едва при магистърството си промених специалността.
Както и да е... Не се сърдя на коректни и добронамерени коригиращи постове.
Даже ти благодаря че ми отвори очите и помагаш на форума да е по-полезен за всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНе е безцелно. Така ще се отложат едни 700-800 хил. лв. данъчни плащания.
Това си е безлихвен кредит за дружеството.
Даже евала на мениджмънта. Видя ли са законосъобразна възможност - възползвали са се. От това печелим всички акционери.
А ти вместо да мислиш фантасмагорични черни сценарии, вземи че си купи. Че след няколко месеца като минем над 100 кинта да не гледаш така -
Тази провизия няма да бъде призната за данъчни цели в годината на начисляването й освен ако не отпишат машините през същата (2013) година - ( което, ако го направят не е в наш интерес нали
). След като не се признава от данъчните в годината на начисляването й, със сумата на провизията се преобразува (увеличава в случая) счетоводния фин. резултат, така че върху нея да се платят данъци и се формира актив по отсрочени данъци - това означава грубо, че в един бъдещ момент ( когато данъчните признаят обезценката - кога ще стане това - чл. 35 от ЗКПО но на кратко - когато бъде отписан актива поради - брак, продажба и др. - този актив по отсроч. данъци ще намери отражение в нетния финансов резултат на фирмата в обратна посока - актива ще се обърне и когато, разбира се, реинтегрират провизията (обезценката) - т.е обърнат я на приход ( силно чакано от нас събитие
) . Надявам се да съм бил полезен. Притежавам акции и дано да видим 100 скоро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 123456 Разгледай мнениеМоже, може даже сега гледам са купили фарбика в Босна тамън ще си модернизират фабриката там без пари.Тея огромни обезценки не се правят безцелно
Това си е безлихвен кредит за дружеството.
Даже евала на мениджмънта. Видя ли са законосъобразна възможност - възползвали са се. От това печелим всички акционери.
А ти вместо да мислиш фантасмагорични черни сценарии, вземи че си купи. Че след няколко месеца като минем над 100 кинта да не гледаш така -
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеБутате се значи за 6 акции
А бе едни 70 лв при тази активизация дето става на пазара, на мен по-удачно ми изглеждат. А тези дето не се кефят на ръста ще ги видим що не се кефят
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнениеХа, ти ли си купувача на едната бройка, защото аз взех петте?
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе.Game Over...
Коментар
Коментар